ik ben doodsbang.

Author:
madje
Posted:
zo, 06/27/2004 - 03:56
Ik ben doodsbang voor de tandarts. Mijn gebit is erg slecht. Al jaren. Nu is een voortand afgebroken. En ik moet nu gaan. Maar ben erg bang. Het is half vier in de nacht en ik kan al twee dagen niet slapen.
Ik heb mezelf en mijn gebid erg verwaarloosd. Waarom, ik weet het niet. Eigenlijk lig ik een beetje overhoop met mezelf.
Ik was al eerder van plan om te gaan maar ben echt doodsbang. Ik ben bezig met de draad op te pakken, en nu mijn voortand afbrak, moet ik naar de tandarts.
Heb al een plan gemaakt met een reguliere tandarts. Maar nu ik hier op dit forum kom. Denk ik er anders over. Ik kan niet slapen alleen al aan het idee. HELP..... Mischien toch richting Kerkrade???? Maar ik voel me schuldig voor mijn gebid... Ben ik nu helemaal gek......

Ik wil niet teveel in detail treden, maar ik leidde een erg slecht leven. Ik bedoel dus roken en niet alleen tabak. Nu is mijn gebit echt een zooi. Kiezen afgebroken en heel weinig van over. Voortand afgebroken. En ik ben doodsbang. Zit nog te denken om maar niet te gaan. Maar eerlijk is eerlijk. Dit kan niet. Als ik mijn leven op het juiste spoor wil brengen, hoort mijn gebid daar ook bij. Al het andere heb ik nu dik in orde. Nu mijn gebid nog.

Eigenlijk heb ik mijn hele leven al iets met mijn gebid. Als klein kind in de tijd dat ik moest wisselen, is dat namelijk abrupt gebeurt. Door een klap al mijn tanden verloren. En de schooltandarts, daardoor een groot fobie voor de tandarts. Het lijkt alsof ik voor een vuurpeleton moet staan. Ik dacht dat ik de enigste was met dit probleem. Tot ik nu eindelijk eens op internet ga zoeken naar tandarts.
Kwam vandaag bij een goede kennis en ik jankte het uit. Ik moet naar de tandarts en ik ben doodsbang.
Missy66

Lieve Madje...

Op de 1ste plaats is het héél erg goed dat je de weg naar hier gevonden hebt en de moeite hebt genomen om een berichtje te plaatsen, je verhaal voor een (klein) gedeelte hier hebt neer gezet...
Je hoeft ons echt niet alles te vertellen, laat jou gevoel "spreken" wil je het kwijt maar niet openbaar maken, dan mag je mij altijd mailen okay (of via msn).

Je bent het er zelf al mee eens, "zo kan het niet langer" en je wilt er wat aan doen... je hebt al een plan gemaakt, allemaal héél erg goed toch...!!!
Wat je nu eigenlijk zou moeten kunnen is je NIET te veel dingen in je hoofd halen... Jezelf NIET gaan afvragen wat "een ander" (de tandarts in dit geval) er van zegt...
Want weet je als jij een begripvolle tandarts hebt gevonden en die van jou angst op de hoogte is dan zal deze geen "vervelende" vragen gaan stellen...

Je vraag "misschien toch richting Kerkrade...?" Het zou een optie kunnen zijn, ik ben er geweest en kan uit ervaring zeggen het is GEWELDIG...
Maar ik weet jou woonplaats niet, heb je het er voor over om verder te reizen... kun je het permiteren om de kosten van de narcose behandeling te betalen (deze krijg je nl niet vergoed door het ziekenfonds)
Verder kost de behandeling in Kerkrade net zoveel als bij iedere reguliere tandarts...
Je hebt het dus je goede kennis verteld en uitgehuild, heel erg goed... misschien wil hij/zij je helpen met het vinden van een angst tandarts...
Ga gewoon op je gevoel af...
Je hebt al zoveel positieve "stappen" omschreven in je berichtje dat het OOk jou gaat LUKKEN...

Dat je af wilt rekenen met je verleden is zo GOED en MOEDIG van je en ja daar hoort natuurlijk jou gebit ook bij... en ik weet bijna zeker als dat eenmaal is opgeknapt ga jij je veel sterker en zekerder voelen zodat al "dat" andere waar aan gewerkt moet worden heel erg mee valt...
Heb je nog verdere vragen stel ze gewoon...

Ik wens je heel veel sterkte en alle liefssssss
Heel veel wijsheid om te komen tot een beslissing...
VOEL JE NOOIT SCHULDIG (je wilt eraan werken en stappen ondernemen, wees daar juist TROTS op)

Groetjes en probeer vandaag in het zonnetje wat te slapen...
Carin
zo, 06/27/2004 - 11:59 Permalink
madje

Hallo Missy66.

Bedankt voor je reactie. Nou ik woon in de omgeving van Eindhoven. Ik denk toch echt aan een narcose-behandeling. Waarom.
Ik ben gewoon erg bang.
Ik wil best voor het vuurpeleton staan. Maar dan wel gebinddoekt. En het commando vuur wil ik niet horen. Ik wil niet horen met welke wapens er op mij gericht worden.

Klinkt dat zo dom.

Om de een of andere reden ben ik echt bang. Iedereen zegt ooohh een prikje en dan voel je het niet. Dat klopt wel. Kijk ik weet dat er getrokken moet worden en niet zo'n beetje ook. En een prikje dan is het klaar en voel je het niet. Maar dan ben ik toch bang. Ik weet dat je niet dood gaat in die stoel. Maar zo voelt het wel. En toch, het moet.

Bedankt voor je aandacht.
zo, 06/27/2004 - 13:08 Permalink
madje

Ik heb gezocht op internet.
Ik denk dat ik morgen bel voor een afspraak in Best.
Bij het CDC Kliniek. Het zal niet makkelijk worden.
Maar laat ik me daar maar goed voorlichten.
Misschien iemand ervaring met hun?
zo, 06/27/2004 - 15:15 Permalink
dj

Hoi,

Er is op dit forum heel veel over Kerkrade geschreven en ook wel het een en ander over het CDC. Als je de zoekfunctie gebruikt kun je "CDC" intikken en "Kerkrade" maar bij die laatste vind je wel erg veel. Maar misschien vindt je erover lezen ook eng.

Het CDC is duur en lijkt toch behoorlijk commercieel ingesteld. Kerkrade is een van de adressen die echt gespecialiseerd zijn in angstige patienten, en is speciaal vanwege de combinatie met deskundigheid over narcose die ze in huis hebben.

Kerkrade:
045 - 5417700
e-mail info@angstvoortandarts.nl

Goed hoor dat je dingen op orde probeert te krijgen, Kerkrade lijkt me een heel goed adres om daarbij te helpen!
Maar, sinds de tijden van de schooltandarts, die ik me ook nog herinner, is er wel veel veranderd in de tandheelkunde. Een geschikte "reguliere" tandarts kan ook goed werken maar dan moet je het een beetje treffen en moet het ook persoonlijk klikken. Kerkrade is wat dat betreft wel een redelijk veilige keus, ze zijn hierin gespecialiseerd.

Doeg,
zo, 06/27/2004 - 15:52 Permalink
scaredycat

Ik denk dat ik morgen bel voor een afspraak in Best.
Bij het CDC Kliniek.Misschien iemand ervaring met hun?

Ik wil je niet meteen afschrikken, want het is echt goed
dat je je verhaal hebt durven vertellen. Ik zat zelf zo'n twee
maanden in hetzelfde schuitje en heb toen ook met Best een
afspraak gemaakt omdat dat vanuit Tilburg maar 20 minuten is.
Op zich had ik een best goed gevoel bij de intake, tot het moment
van de begroting; ze wilden bij mij 13 kronen plaatsen en ik zou
daarvoor Twaalf DUIZEND euro moeten betalen.

Ik wil niet het hele verhaal hier gaan herhalen, maar in "mijn topic"
Overmorgen Intake kun je lezen dat ik door de geweldige steun
van al die onbekenden hier voor een tweede opinie naar Kerkrade
ben gegaan en daar komende ZONDAG (4 juli)voor mijn eerste
Narcose-behandeling ga. (en ik ben uiteindelijk nog geen EUR.3000 kwijt!)

Jouw verhaal over het vuurpeloton geld voor mij namelijk ook
en wat Missy ook al schreef, in Kerkrade zijn ze gespecialiseerd
in Angstige Patienten en Narcose. De behandelingen in Best
bleken toen ik in Kerkrade de begroting toonde nog eens
ZONDER narcose te zijn ook...

Of zoals Veronique (denk ik) zei; in Best zitten Tandtechnici, die
kunnen dus hele mooie kronen enzo maken, dus doen dat het liefst.
In Kerkrade zijn het Tandartsen, die streven naar behoud van het
gebit als dat mogelijk en/of wenselijk is (want het is JOUW mond).

Ik ben geen specialist, maar denk dat je in jouw geval beter af
bent in Kerkrade, ook al is dat bijna 5 keer zo lang reizen.

In ieder geval goed dat je de eerste stap genomen hebt,
met de steun van iedereen hier moet het jou ook lukken
de rest van de stappen te nemen.
zo, 06/27/2004 - 21:23 Permalink
madje

Hoi Scaredycat.

Bedankt voor je reactie. Ik ga dus morgen kerkrade bellen. Ik kan wel naar een regulieren tandarts gaan. Maar er komt nu zoveel bovendrijven dat ik niet bij een regulieren tandarts durf te bespreken. Ik ben ergens ontevreden over.
Ik duf mijn mond bijna niet meer open te doen. Want het ziet er gewoon niet uit. Het was al jaren een ramp, alleen nu dringt het tot mij door. Ik moet echt wat aan mijn uiterlijk doen.
Hoe bespreek je dit bij een regulieren tandarts. Die snapt dit niet.
Dus morgen bel ik met knikkende knietjes naar Kerkrade.
Ik moet mezelf gewoon op het spoor zetten. En ik denk dat veel van mijn zelfrespect alles te maken heeft met mijn gebid. En mijn gebid alles te maken heeft met mijn zelfrespect.
Het is een hectisch jaar voor me. Eerst niet meer roken en nu dit. Maar het is gewoon nodig. Ik mag niet meer vluchten voor mezelf.

Ik houdt jullie op de hoogte.
zo, 06/27/2004 - 21:48 Permalink
Bliepmiep

Heel goed dat je zover bent en ook je angst in te begrijpen. Ik heb hier al zo vaak gelezen dat de schooltandarts een ware beul was vroeger.

Ikzelf heb geen ervaring in Kerkrade, ik trof een in angst gespecialiseerde reguliere tandarts. Niet dat ik bang was, maar ik was bang voor zijn reactie. Ik weet nl. zelf ook wel dat je regelmatig naar de tandarts moet en dat je goed moet poetsen etc. Dus dat wil ik niet nog een horen. Gewoon behandelen die handel! En dat deed ie...

Je krijgt er zoveel voor terug. Je word in de spiegel en op foto's niet meer geconfronteerd met je fouten uit het verleden, en je ziet en gewoon uit zoals iedereen eruit ziet.
De kwaliteit van leven wordt er zoveel beter door.

Ik wens je heel veel sterkte, en het gaat jou ook vast lukken! Net als al die andere kanjers die je voorgingen!!
zo, 06/27/2004 - 21:58 Permalink
madje

Ik heb het hele plan al voor me uitgewerkt. Ik bel ze morgen voor een intake. Daar ga ik alleen naar toe. Er wordt dan toch niks gedaan. Dus die rit kan ik zelf wel aan. Dat deel van de angst is overwonnen.
Bij de behandeling of behandelingen die volgen. Gaat een goede kennis mee. Die snapt mijn probleem.
Voor de rest moet ik me gewoon overgeven. Wat is er te verliezen. Niks is het al.
Ik hoop alleen na afloop weer vol te kunnen glimlachen. Lachend door het leven te gaan. Ook al zijn het neptanden. Maar ik denk wel, wat heb ik gedaan. Berouw komt na de zonde.
Natuurlijk heb ik er zelf een rotzooi van gemaakt. Met mijn angst en geen zelfrespect. Het wordt tijd dat ik dat weer terug krijg.

Klinkt vreemd. Ondanks de schrik, Kan ik nauwlijks wachten.
zo, 06/27/2004 - 22:25 Permalink
Missy66

Lieve Madje...

Héél erg goed kanjer...
JIJ gaat het redden...
Je laatste woorden "Kan ik nauwelijks wachten" geven aan dat je er aan toe bent, dat je zo snel mogelijk wilt afrekenen met het Turbulente verleden...
Een nieuwe start en daar hoort zeker een "nieuw" gebit bij al blijkt het misschien in het ergste geval "nep" te zijn...
Dat geeft niet kanjer, als jij je daar maar zelf verzekerd door voelt en de buitenwereld weer jou lach durft en kunt tonen...
Wat er innerlijk gebeurt zal ook niet miss zijn ik denk dat het je heel sterk gaat maken...

Heel erg veel suc6 met bellen naar Kerkrade morgen, ik weet uit ervaring dat dat met zweethandjes gaat gebeuren, denk positief, en weet dat er geen vervelende vragen gesteld gaan worden...
ook de intake gaat heel erg prettig "alleen" foto(s) maken en "kijken" zonder haakjes, alleen een spiegeltje...

Laat je ons weten wanneer jou grote dag is Madje...
Liefsss Carin
zo, 06/27/2004 - 23:19 Permalink
madje

Hoi missy66.

Ja ik ben er klaar voor. Maar ook heel bang. Nu mijn voortand is afgebroken voel ik ook dat er haast bij is. Want mijn bovenlip doet zeer. Door het stuk wat er nog zit doet mijn bovenlip erg zeer. Ik ben dat aan het openscharen. Ook mijn tong voelt zeer aan. De schade van binnen is enorm. De buitenkant is al niet veel en de binnenkant.
Ik durf daar echt niet bij een gewone tandarts mee aan te komen. Ik durf me nu aan bijna niemand te vertonen. Ik moet morgenmiddag naar mijn werk en ben heel bang om te gaan. Het kleine beetje zelfrespect wat er nog was, is ook verdwenen. Ik moet mijn gebit op orde brengen. Het moet nu gewoon mooi zijn. Dat telt harder dan wat dan ook.
Ik kan niet slapen, ben erg moe, erg bang en heel onzeker. Ik moet morgen echt bellen en niet voor een korte tijd.
zo, 06/27/2004 - 23:43 Permalink
madje

Trouwens Scardycat.

We lijken veel op elkaar. Ik ben ook een autoliefhebber. Woon ook thuis. Ben alleen 10 jaar ouder dan jij.
Bedankt voor je verhaal over Best. Ik weet nu echt wat me te doen staat.
Ik heb alleen geen klassieker zoals jij. Ik rij in een Ford Mondeo met een 2.5L V6. En wil volgend jaar iets nieuwers. Wat weet ik niet. Denk aan een ROVER 75 met V6 of een leuke oude Jaguar voor dagelijks gebruik.

Grappig dat ik niet alleen over mijn tandjes kan praten. Want buiten de tandjes om, ben ik best tevreden. Het is nog niet ideaal hier, maar als de tandjes op orde komen, komt de rest ook.
zo, 06/27/2004 - 23:50 Permalink
Missy66

Hey Madje...

Probeer morgen idd te bellen...
Als je dat gedaan hebt en de datum van je intake gesprek staat vast valt er al een hele zware last van je schouders af...
Ik hoop dat je daardoor ook weer wat rust in je "koppie" gaat krijgen zodat je weer een beetje aan slapen toe komt...

Ik kan van hier af moeilijk inschatten hoe jou situatie is en je contact met je collega's maar als iemand wat zegt/vraagt heb dan je antwoord klaar dat je er aan werkt maar even de tijd nodig hebt, probeer te vertellen van je angst, je hoeft echt niet in detail te treden als jij dat niet wilt.
Wat je al aangaf het is voor een buitenstaander vaak heel moeilijk te begrijpen als angst zo diep zit...

Je bent een kanjer en je wilt er aan werken...
dus ik hoop dat jou gevoel wat kan omslaan naar een positief gevoel zodat alle "ellende" wat meer/beter te dragen is...
Nog ffies en dan mag jij je lach weer tonen probeer nu ff geen rare dingen in je hoofd te halen, ik weet het is vanaf mijn stoel nu heel gemakkelijk gezegd maar toch is het zo...
Wees trots op je zelf en weet dat wij hier altijd begrip hebben voor jou situatie...

Heel veel sterkte voor morgen...
Liefsssss Carin
zo, 06/27/2004 - 23:55 Permalink
scaredycat

Bedankt voor je reactie. Ik ga dus morgen kerkrade bellen.

Dus morgen bel ik met knikkende knietjes naar Kerkrade.

Ik baalde ook dat ik voor een afspraak moest bellen,
dat brengt het allemaal zo dichtbij en maakt het zo "echt".

Maar toen ik buiten (was op mijn werk) in mijn auto zat en na het
automatische bandje een ZEER vriendelijke dame aan de lijn kreeg
met dat schattige limburgse accent was het eigenlijk meteen over.

Ze zijn in Kerkrade echt super aardig en begrijpend, stellen je
helemaal op je gemak en stellen geen onnodige vragen waar
je je oncomfortabel door kunt voelen. Ze geven alleen advies,
verwijten je niets. Toen ik daar weg ging voelde ik me ZO goed
dat ik de hele weg terug naar Breda (waar ik werk) meezingend
met de radio en het dak open heb doorgebracht.

Het vervelendste daarna is het wachten "wanneer bellen ze"...
Maar ik heb er nu bijna zin in, heel raar is dat.
Ik moet er niet aan denken hoe het afgelopen
zou zijn als ik dit forum niet gevonden had...

En over die klassieker, ik zou graag vertellen watvoor eentje,
maar daarmee geef ik nu even teveel van mijn anonimiteit op.
Als ik weer kan lachen ga ik dat zeker met trots hier melden :D
ma, 06/28/2004 - 00:36 Permalink
madje

Hey Madje...

Probeer morgen idd te bellen...


Niet proberen. Ik moet het doen.
Klinkt vreemd. Maar ik ben begin dit jaar gestopt met roken. Dat moest ik ook gewoon doen. En een probleem als dit, waar ik nu doorga, is voor een ex-roker heel moeilijk. Maar ik weet dat ik dat niet moet doen.
Ik pak dit op dezelfde manier aan. Ik moet niet proberen te bellen, ik moet het doen.

Het wordt tijd dat ik eens een goed gesprek heb met mezelf. Want dat is wat ik nu aan het doen ben.

Buiten mijn kennis om en dit forum heb ik niemand waar ik het aan kwijt kan. Ik ben zo blij met jullie antwoorden.
ma, 06/28/2004 - 00:50 Permalink
Missy66



Niet proberen. Ik moet het doen.


Je hebt helemaal gelijk Madje...
Maar ik schrijf vaak "probeer" want als ik zou schrijven je MOET dan klinkt dat vaak ook niet goed...
Ik zeg altijd zo, als "moet" met een T is geschreven dan werkt het vaak negatief...
Maar met proberen kom je er idd ook niet...

Dus, JIJ GAAT BELLEN hihi...
Suc6 kanjer en blijf maar lekker steun zoeken hiero of via de mail, altijd wel iemand die een luisterend oor voor je heeft en je begrijpt...
Ga je nu ffies slapen dan...?
Ook "gewoon" doen al weet ik dat dat niet gemakkelijk is...

Liefsssssss Carin
ma, 06/28/2004 - 00:56 Permalink
madje

Nou ik heb gebeld.
Donderdag om half twee moet ik op gesprek komen.
Ben erg benieuwd hoe het gaat.

mijn familie wil me naar een reguliere tandarts sturen. Maar ik heb gewoon erg veel begeleiding nodig. Of het wel of geen narcose wordt. Ik weet dat nog niet.
Laat ik eerst maar praten dat helpt.
ma, 06/28/2004 - 08:41 Permalink
minique

Hoi Madje,

Goed dat je gebeld hebt! En fijn (toch wel!) dat je zo snel terecht kunt!

Of je naar een reguliere tandarts kunt, moet je ZELF beslissen. Laat je niet beïnvloeden door je familie, maar volg je gevoel. Ik weet dat er veel 'gewone' tandartsen zijn die ook heel goed met angstige patiënten kunnen omgaan (ik heb er zelf nl. ook zo een en weet via bekenden dat er meer zijn), maar een praktijk a la Kerkrade, waar ze zijn gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten, dan weet je eigenlijk zeker dat jij met jouw angst goed begeleid wordt.

Succes donderdag en wij gaan voor je duimen!

:smt006 Monique
ma, 06/28/2004 - 08:54 Permalink
Missy66

Lief Madje...

Heel erg goed van je...
Mega dikke pluim voor jou alleen en heel erg fijn dat je donderdag al terecht kunt...
Ik duim met iedereen hier mee
Ik "spreek" je snel weer ffies he kanjer...
Laat je idd niet beinvloeden door je familie ga op jou gevoel af...
En denk niet aan de dingen die "andere" zouden kunnen denken...
Ga voor jezelf okay, je kunt het...

Liefsss en dikke knufffff Carin
ma, 06/28/2004 - 09:04 Permalink
seal74

Echt goed dat je gebeld hebt, Stap 1 (voor mij de moeilijkste) is gezet. Ook ik ben pas geleden gestopt met roken, en als je dat kan volhouden heb je karakter genoeg om ook het "tandarts stappen plan" :wink: te doorlopen. Is voor mij makkelijker dan stoppen mer roken. Ik was zo blij toen ik m'n intake kreeg. Klink heel raar mischien, maar weten dat er iets aan gedaan wordt is al een hele fijne gedachten. Ga ervoor... Ik weet zeker, dat er donderdag een last van je schouders afvalt. En kom regelmatig terug op dit forum, die peptalks die we elkaar geven helpen enorm. ze zeggen wel eens "Praatje vullen geen gaatjes", nou hier wel hoor, lettelijk zelfs :D Je bent echt niet de enige, daar ben je nu vast wel achter gekomen. Ook is het goed dat je het al besproken heb met een goede vriend(in)/kennis. Dat helpt enorm. Je "grote geheim" is prijs gegeven.

Ik zelf moet 8 juli mijn dropjes vervangen door pepermuntje, zodat ik weer met een "frisse" lach verder kan gaan. :smt003 Nu jij nog, en dat gaat helemaal goedkomen.

Veel succes met je nieuwe start, ik ben aan de mijne begonnen en het bevalt me enorm.
ma, 06/28/2004 - 10:02 Permalink
madje

Nou iedereen bedankt voor de goeie woorden. Ik loop er nog erg mee rond. Maar het moet. Seal, ik snap niet dat je stoppen met roken moeilijker vindt. Stoppen met roken is moeilijk, maar heb je zelf in de hand. Nu moet ik me compleet overgeven. Maar met roken, wwet ik zeker. Ben ik voorgoed gestopt.

Nou de familie is nu mooi buiten spel gezet, door hun eigen tandarts. Want die gaf precies het advies wat ik zelf ook al in mijn hoofd heb. Toch fijn dat er nu wel begrip is.

Nou ik moet nog uitrusten van dit weekend. Want ik ga nog steeds door een hel. Maar ik kan noet anders doen dan me berusten in de situatie. Het is, zoals het is.
ma, 06/28/2004 - 10:09 Permalink
thané

Hey Madje,

Onwijs goed van je hoor dat je gebeld hebt!!!!! :smt023 Ik weet hoe moeilijk het is om die eerste stap te zetten.

Zelf ben ik ook gestopt met roken, 8 maanden nu, ik had me twee dingen voorgenomen; stoppen met roken en mijn tandartsangst overwinnen. Het eerste is nu redelijk goed gelukt en aankomende donderdag is mijn narcosebehandeling in Kerkrade. Met de steun die ik hier van alle lieve mensen heb gehad heb ik die stap durven zetten. Heel veel gelezen op het forum, dan kom je er achter dat je idd niet de enige bent.

Het gaat jou ook lukken dat weet ik zeker, het is net als stoppen met roken, het lukt je pas als je echt wilt!!

Heeel veel sterkte!

liefs Thané
ma, 06/28/2004 - 10:36 Permalink
madje

Ja lukken doet het wel. Het zakt al aardig. Kom al wat tot rust.
Ik moet gewoon doorgaan en dan zien waar het schip strand.

Aan de telefoon waren ze wel heel vriendelijk. Ze vroegen of ik een narcose behandeling wilde of niet. Ik twijfel daar over. Van de ene kant wil ik dat heel graag. Van de andere kant, ik wil zo vlug mogelijk ermee klaar zijn. Dan kan ik wel voor narcose kiezen. Maar zonder ben ik misschien eerder aan de beurt.
De stap is gezet. De afspraak gemaakt. Terug kan niet meer.

Vluchten kan niet meer.

Het lijkt wel een oorlogsyndroom die angst. Afijn eerst mijn denken op een rij en overgeven aan de situatie. Het leeft teveel in mij en dat moet ik stoppen. Ik mag wel bang zijn, maar moet het niet voeden.
ma, 06/28/2004 - 10:42 Permalink
Missy66

Lieverd wat kan ik nog toevoegen aan jou eigen woorden


Vluchten kan niet meer.

Het lijkt wel een oorlogsyndroom die angst. Afijn eerst mijn denken op een rij en overgeven aan de situatie. Het leeft teveel in mij en dat moet ik stoppen. Ik mag wel bang zijn, maar moet het niet voeden.


Je bent een kanjer en het gaat lukken!!!
Ik weet niet of je van lezen houd, Madje...
Ik heb dit jaar een geweldig persoon (de auteur) leren kennen en ik kan je een heel mooi boek adviseren waar je zoveel (h)erkenning in zult vinden het gaat over liefde, warmte en genegenheid, angst en twijfel maar vooral over Loslaten & Groeien...

Liefss Carin
ma, 06/28/2004 - 12:19 Permalink
madje

na donderdag snap je wat ik bedoel. :wink:

Misschien wel.
Maar het idee dat ik het niet in de hand heb.
Ja de behandeling heb ik niet in de hand.
Maar de tijd daarna. Heb ik wel in de hand.
ma, 06/28/2004 - 14:14 Permalink
seal74

je hebt het wel in de hand. Je MOET niet, je mag gaan. Ok de behandeling is niet in eigen hand, maar als dat wel zo was, zou een zooitje geven als we zelf onze tanden gingen boren en vullen en trekken toch?

Gaat goed komen met jou. Ik weet het zeker.
ma, 06/28/2004 - 14:21 Permalink
madje

Seal. Je hebt gelijk.
Niet gaan is een optie. Maar ik kan niet leven met de consequenties van die daad.
Eigenlijk net als roken. Ik mag roken. Maar ik kan niet leven met de consequenties van die daad.

Het is echt hetzelfde probleem.
De oplossing dus ook.
ma, 06/28/2004 - 14:27 Permalink
telefoon

Hoi Allemaal,

Ik ben niet zo een schrijver in forums, maar nu moet ik toch echt ff wat kwijt. Ik zelf ben dus ook doodsbang voor de tandarts en heb eerlijk gezegt mijn gebit ook een beetje verwaarloosd. Vandaag ben ik terug gevlogen van denemarken naar NL en door de druk in het vliegtuig gingen mijn kiezen nog meer pijn doen dan normaal. Dus vanavond eens gezocht op internet en hier terecht gekomen, en ik moet zeggen, hulde aan iedereen die hier post en speciaal missy. Ik ga morgen ook maar kerkrade bellen (als ik durf) om eens te kijken. maar het doorlezen van dit forum geeft al veel moed !

Bedankt alle
Jacques
ma, 06/28/2004 - 20:22 Permalink
madje

Hoi Telefoon.

Ik vindt het fijn voor je dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken. Je moet gewoon bellen. Je hebt je al zo lang door angst laten leiden. Laat nu je verstand spreken.
Natuurlijk ben je bang. Angst is ook een positieve emotie. Het is een soort belletje dat je waarschuwt. Er is iets mis.
Alleen wat als het belletje te hard afgaat en de boel overstemt. Dan moet jij hem zachter zetten.

Jacques. Gewoon bellen.
ma, 06/28/2004 - 21:29 Permalink
telefoon

Madje,

Ga ik ook gewoon doen, wilde alleen ff kwijt dat dit forum me wel heeeeeel erg heeft geholpen. ok weer dankzij jouw. Ik vind het echt fantastisch zoals iedereen hier elkaar steunt, Toppie. En mocht ik er geweest zijn zal ik zeker proberen me steentje hier bij te dragen en andere net zo positief als jullie te helpen.

Jacques
ma, 06/28/2004 - 22:23 Permalink
madje

Mijn lip doet zeer van de tand die afgebroken is. Ik wil echt die behandeling.
Mijn angst is ook anders. Ik schaam me voor mij voortanden. Ik doe mijn mond niet meer open. Maar ik wil die behandeling.
Het zal echt een kunstgebid worden. Maar wat nu in mijn mond zit. Daar wil ik vanaf.

Maar zien wat er verteld wordt. Ik wil me er niet teveel mee bezig houden. Maar mijn onder- en bovenlip doen zeer.
Was ik maar eerder gegaan.

Je lichaam is een machine.
En als je het niet goed onderhoudt.
Dan gaat ie stuk.

Overwin je angsten en ga.
ma, 06/28/2004 - 23:42 Permalink
Missy66

Lieve Telefoon...

Hartelijk bedankt voor je complimentje over het forum...
Met je "hulde speciaal voor mij" laat je me toch wel ffies :oops:
Vergeet niet dat we het samen doen...
Dat we leren van elkaars angsten, dat we dingen positief gaan zien door de opbeurende woorden die een ander schrijft...

Heel erg goed van je Telefoon dat je wilt werken aan jou angst voor de tandarts..., ook jij kunt het...!!
Het klinkt nu allemaal heel erg gemakkelijk hoor, maar ik heb in februari ook met het zweet in de handen gezeten, 10 keer het telefoon nummer ingetoetst maar afgedrukt...
En echt waar kanjer, geloof me als je eenmaal alle moed hebt verzameld en gebeld valt er zo'n zware last van je schouders, het maakt je innerlijk zo sterk dat iedere stap vooruitwaarts niet snel genoeg kan gaan...

Ik wil je in ieder geval heel veel sterkte en suc6 voor morgen wensen...
Laat na jou Belletje naar kerkrade ffies wat van je horen zodat we ook met jou naar je intake gesprek kunnen toe leven...

Liefsssssssssss Carin...
ma, 06/28/2004 - 23:57 Permalink
seal74

Seal. Je hebt gelijk.
Niet gaan is een optie. Maar ik kan niet leven met de consequenties van die daad.
Eigenlijk net als roken. Ik mag roken. Maar ik kan niet leven met de consequenties van die daad.

Het is echt hetzelfde probleem.
De oplossing dus ook.


De keuzes die je maakt in het leven hoeven niet zo ingewikkeld te zijn. Ik had er voor gekozen om veel cola,koffie,snoep,tabak en andere tandrottende middelen tot me te nemen en vervolgens de keuze te maken zo min mogelijk te poetsen. :smt001
Het heeft mij ook maar een 10 tal jaren geduurd voordat ik dat door had hoor :lol:

Alleen hebben we soms zo'n harde schop onder onze kont nodig. Tuurlijk is het best angstig om die stap te nemen. Maar dat is iets wat je zelf alleen kunt oplossen. Echter andere kunnen je coachen. En dat helpt al heel veel.
di, 06/29/2004 - 09:26 Permalink
admin

Beste Madje,

Ja inderdaad maken we keuzes waar we niet altijd de gevolgen van kunnen overzien. Ik volg dit forum nu al een tijdje. Geloof me maar dat je nu een keuze gemaakt hebt die je wel kunt overzien. En dat is een mooi en gezond gebit. Sommige kennen me nog op dit forum. ook ik heb dit allemaal doorgemaakt. De keuze van de narcose was niet moeilijk omdat ik meende de angstigste patiént van Nederland te zijn. Na de behandeling was ik al zover om op controle te gaan zonder ook maar één vorm van drug. Stapje voor stapje gaat het de goede richting op. Jij zult dit straks ook zo ervaren. Een dikke pluim voor je keuze. :smt023.

Sterkte,

Marcel
di, 06/29/2004 - 21:58 Permalink
admin

Beste Telefoon,

Ik sluit me geheel aan bij Missy66. We weten hoe je je nu voelt, maar we weten ook hoe je je zult voelen als je eenmaal bent geweest. Daarom weten we ook dat je het aankunt en dat het een hele goede en puike zet is die je gaat maken. Alleen al dat je erover nadenkt de grote stap te wagen is al een overwinning op zich. Ook jij een hele dikke pluim kanjer.
Maak die afspraak en ga met een gerust hart erheen. Je zult straks heel erg opgelucht zijn. Kerkrade is een hele goede keuze als je daar heen gaat. Ze zijn daar heel vriendelijk,vakkundig en vooral heel geduldig en ze nemen je serieus. Vertel vooral hoe je er tegenop ziet om die eerste stap te zetten. Ze kunnen zich heel goed in jou situatie verplaatsen en daardoor ook goed erop inspelen en reageren. Tijdens de intake gebeurd er niets vervelends. Gewoon doen Telefoontje. Doe je naam eer aan en neem jezelf bij het buikje en maak die afspraak. Je kunt het.

Sterkte,

Marcel
di, 06/29/2004 - 22:06 Permalink
madje

Hallo allemaal.

Ik ben vandaag voor het eerst naar mijn werk gegaan, sinds mijn voortand is afgebroken. Ik schaamde me echt toen ik binnenkwam. Mijn directe chef is een week met vakantie. Maar diegene net onder hem heb ik even apart genomen en de zaak besproken. Ik heb hem verteld dat ik een afspraak heb gemaakt met de tandarts en dat ik hem nijp als een oude dief. Ik kreeg heel veel begrip terug. Hij zei, we zijn allemaal wel ergens bang voor. Hij heeft hoogtevrees. En niet zo'n beetje ook.
Daarna heb ik een andere collega aangesproken en ook daar kreeg ik begrip.
Ik denk, dan de rest ook maar. Al mijn directe collega's weten dat ik na een heel lange tijd naar de tandarts ga, dat ik 7 kleuren stront schijt van angst en dat het niet echt goed is. Maar dat ik moet gaan van mezelf. En ik kreeg heel veel begrip.
Iedereen zei, dat het goed is. Je hebt een geweldig karakter en het werd tijd dat je dat eens gaat uitstralen.

Kortom, ik ben heel erg bang. Ik voel me echt ....... Maar een stem zegt Stop ermee, en ga. Je kunt je niet meer verschuilen achter een rookgordijn.

Zo. En nu maar wachten op donderdag. Dan heb ik meer te vertellen.
wo, 06/30/2004 - 00:45 Permalink
Missy66

Hey Lieverd...

Onwijs goed, ik ben heel erg TROTS op je en dat mag jij ook op jezelf zijn...
En schijt de kleuren die jij wilt *hihi* het zal mijn "bibs Oxideren" oftewel "mijn reet roesten" whahaha...
Als je maar gaat kanjer...

Heel erg fijn dat je collega's/chef het zo goed oppakken... en je steunen, zie je nu dat het goed gaat komen... en jij bent heeeel sterkt...
Na donderdag zal het jou alleen maar sterker maken zodat de stap naar de behandeling toe alleen maar meer mee kan vallen...

Ik spreek je snel weer...
Liefssssss en dikke knufffffffffffff Carin
wo, 06/30/2004 - 00:55 Permalink
dj

Hoi,

Heeeel goed gedaan hoor madje! Je bent gewoon goed bezig echt hoor!

En mhh, die speciale complimenten voor jou Missy daar ben ik het eigenlijk wel mee eens .. Je verdient ze echt dubbel en dwars hoor, ik ben een en al bewondering voor hoe je het doet, zo lief!!, en dat terwijl je ook andere dingen aan je hoofd hebt...

Telefoon ik hoop heel erg ook van jou binnenkort te horen dat je hebt gebeld (en Pisces ooook trouwens...).

Doeg,
wo, 06/30/2004 - 01:52 Permalink
Missy66

Dankjewel Lieve DJ...

Je laat wel ffies de traantjes bij me komen...
Ik maak me idd heeeel erg veel zorgen, misschien is het wel een "soort" van "(uit)vlucht" om zo mijn eigen zorgen voor ffies te vergeten...
Maar ik voel me er goed en lekker bij, maar ik zou zo graag willen dat mijn "goed gevoel" mijn vaders gevoel was, maar helaas gaat dat alleen maar bergafwaarts...
Bedankt kanjer...

Iedereen voor vandaag heel veel liefssssssssssss en maak er een mooie dag van...
Carin
wo, 06/30/2004 - 11:33 Permalink
madje

Maar ik voel me er goed en lekker bij, maar ik zou zo graag willen dat mijn "goed gevoel" mijn vaders gevoel was, maar helaas gaat dat alleen maar bergafwaarts...


Ik ken dat gevoel. Mijn vader gaat ook langzaam bergafwaarts.
Missy66. Je weet niet hoe goed je mij vooruit aan het helpen bent. Want ik moet eerlijk bekennen hier.
zou een zooitje geven als we zelf onze tanden gingen boren en vullen en trekken toch?

Jongen je weet niet hoe dicht je de waarheid benadert.
wo, 06/30/2004 - 12:55 Permalink
scaredycat

zou een zooitje geven als we zelf onze tanden
gingen boren en vullen en trekken toch?

Jongen je weet niet hoe dicht je de waarheid benadert.

Hou op joh! Mijn pa doet dat dus gewoon :cry: (trekken dan)
Zal niet in details treden, maar denk dat dat voor
mij ook een deel van mijn angst heeft gevoed...
En dat ik daarom moeite heb het thuis te vertellen...
wo, 06/30/2004 - 12:59 Permalink
madje

Sorry voor mijn wilde tekst.
Maar ik loop echt met de gedachten rond, om niet te gaan en het zelf te doen. Dat kan natuurlijk niet.
Ik moet gaan, anders wordt het nooit iets.

Ja de angst neemt weer toe. Ik moet vanavond werken. Morgen ga ik. Maar de angst speelt even parten. Ik stond voor de spiegel en dacht. Eigenlijk kan het er wel mee door. Wat maak ik me druk.
Maar dat is niet zo. Ik moet gewoon gaan.

Ik ben even weer een bang poepert. sorry.

Maar ik ga.
wo, 06/30/2004 - 13:17 Permalink
madje

Ik moet gewoon dadelijk gaan werken. En vannacht rustig slapen en dan is het zo ver.
Dan moet ik blij zijn dat ik eindelijk fatsoenlijk aan Madje werk.
wo, 06/30/2004 - 13:35 Permalink
Missy66

Lieve kanjer heel erg veel sterkte...
Je hebt mail...

Ik had net mijn ouders op bezoek en voor nu ben ik er ffies niet...
Tot laters en heel veel sterkte... dikke knufffffffffffffffffffff

Carin
wo, 06/30/2004 - 14:09 Permalink