Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
kunstgebit | Tandarts.nl
19 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 2
kunstgebit
Sabine E.
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 1 week geleden
Geregistreerd: 06/17/2003 - 02:00
door Sabine E. vr, 06/20/2003 - 21:00
#1

Hallo

Ben 26 jaar en zou zo ontzettend graag een volledig kunstgebit willen.Niet omdat mijn tanden zo slecht zijn maar gewoon omdat ik het heel erg mooi vind. Ik benijd mensen met een mooi kunstgebit. Zo'n prachtige, stralende lach zou ik ook zo graag willen hebben. Mijn tanden zien er niet mooi uit. In het leven kun je zoveel keuzes maken, behalve als het om een kunstgebit gaat. Dan heb je niets te kiezen. Tandartsen weigeren immers een kunstgebit aan te meten als dat niet nodig is. Ze willen volgens mij alleen maar geld verdienen aan dure behandelingen.
Dit is echt frustrerend voor mij. Ik begrijp ook wel dat een kunstgebit problemen kan geven, maar dat heb je ook met eigen tanden. Daar kun je ook veel last en pijn van hebben.
Maar als een kunstgebit goed past heb je er toch weinig problemen mee.
Er zullen veel mensen zijn die dit niet begrijpen maar ik zou echt zo graag een kunstgebit hebben. Ben ik nou de enige die er zo over denkt?
Zijn er misschien tandartsen of klinieken die wel doen wat je zelf zo graag wil?

afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 2 dagen 3 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke vr, 06/20/2003 - 21:07

Een kunstgebit heeft zoveel nadelen! Je moet het ook gewoon poetsen. Je kaken slinken. Je wangen gaan hangen. Eten gaat niet fijn. Zoenen is vreemd. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk ook niet datje het verzekerd krijgt. Het is nogal een duur geintje.
Misschien kan je overwegen om je tanden te bleken en naar de orthodontist te gaan of je kunt naar een tandarts gaan die gespecialiseerd is in esthtische tandheelkunde.
Er is denk ik echt geen enkele tandarts die zomaar je tanden gaat trekken.

janny1970
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 09/11/2002 - 02:00
door janny1970 za, 06/21/2003 - 10:37

Hoi,

Een goed kunstgebit is geen probleem zolang je het niet bij een tandarts laat maken, je kaken slinken niet zo snel, je hebt geen problemen met eten of zoenen(als dat wel zo is heb je gewoon een slecht gebit) en je wangen gaan echt niet hangen............ja of je moet het nooi laten opvullen.
Er zijn in nederland een paar prive klinieken die doen wat de patient wil(gelukkig).
En de prijs die valt wel mee.

groetjes Janny

Sabine E.
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 1 week geleden
Geregistreerd: 06/17/2003 - 02:00
door Sabine E. za, 06/21/2003 - 11:09

Dank je wel Janny voor deze bemoedigende woorden. Weet je ook adressen van die klinieken? Ik wil echt zo graag een kunstgebit.

afbeelding van de digitale tandarts
de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
door de digitale tandarts ma, 06/23/2003 - 10:10

Iedereen is baas in eigen mond en ik kan me voorstellen dat het afraden van een kunstgebit door de tandarts, soms gezien wordt als een manier dat hij/zij meer behandelingen kan verkopen.

Toch is het echt zo dat na verlies van de tanden en kiezen het kaakbot zal gaan slinken en hierdoor na verloop van jaren het gebit steeds losser zal gaan zitten en ook uiterlijke kenmerken van het gezicht kunnen hierdoor veranderen.

De mate waarin het bot slinkt kan van persoon tot persoon zeer verschillen. Hetzelfde geldt voor de tevredenheid met het kunstgebit, de een is zeer lovend over de ander diep ongelukkig.

Misschien dat je ook eens zou kunnen kijken naar de mogelijkheid om implantaten aan te brengen onder het kunstgebit. Hierdoor zal het kunstgebit vaster zitten en het bot zal rondom de implantaten nauwelijks slinken.

Verder kunt u met deze link een soortgelijke discussie vinden: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=189&forum=4

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-06-23 10:13 ]

Sabine E.
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 1 week geleden
Geregistreerd: 06/17/2003 - 02:00
door Sabine E. ma, 06/23/2003 - 20:46

Natuurlijk weet ik dat een kunstgebit ook nadelen heeft en dat je gezicht na verloop van tijd kan gaan invallen doordat het bot gaat slinken.Dit nadeel wil ik op de kop toe nemen.De mensen die ik ken met een kunstgebit hebben er echter weinig of geen last van. Dat geldt ook voor mijn naaste omgeving.Mijn moeder heeft wel eens last van zuigplekjes maar voor de rest heeft ze weinig klachten.Het ligt er gewoon aan of het kunstgebit goed gemaakt is, volgens mij. Als het goed past denk ik dat je weinig problemen hebt.Ik denk ook dat het beter is het kunstgebit door een tandtechniker te laten vervaardigen omdat die toch meer gespecialiseerd is dan een gewone tandarts.Nogmaals ik wil heel graag een kunstgebit en ik vind dat je die keuze zelf moet kunnen maken. Maar als het om een kunstgebit gaat kan dat blijkbaar niet en ben je geen baas in eigen mond. Mijn huidige tandarts wil het gewoon niet doen.
Zo frusterend voor mij.
Hoe gaat het eigenlijk in zijn werk bij een tandtechniker? Wat is de procedure en hoe lang duurt het voordat het kunstgebit klaar is. Ik zou hierop graag een antwoord krijgen zodat ik weet wat me eventueel te wachten staat.

afbeelding van de digitale tandarts
de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
door de digitale tandarts ma, 06/23/2003 - 21:46

Een tandtechnieker mag niet op zelfstandige basis alle handelingen voor een prothese uitvoeren.

De tandprotheticus is een tandtechnicus die een extra opleiding heeft gevolgd en deze is wel in staat om een kunstgebit te vervaardigen.
Hij/zij kan zowel het tandtechnische deel als het patientdeel (o.a afdrukken) uitvoeren.

Ervaring is bij het maken van een protheses redelijk belangrijk, ik kan me voorstellen dat een tandprotheticus die meer dan 150 gebitten per jaar maakt mogelijk kundiger is dan een tandarts die er enkele per jaar maakt. Maar laten we niet vergeten dat er nog steeds veel tandartsen zijn die op grote schaal protheses vervaardigen en hier zeer kundig in zijn. Tevens is al het wetenschappelijk onderzoek en een groot deel van de technieken en theorieen aangaande protheses ontwikkeld door tandartsen.

Zelfs met een technisch perfect kunstgebit kunnen als de anatomie ongustig is, er problemen ontstaan. Het blijft gewoon een feit dat je met eigen tanden en kiezen meer kauwvermogen hebt dan met een kunstgebit.

Een prothese wordt over het algemeen in vier tot zeven zittingen gemaakt. Tussen elke zitting kan enkele dagen tot +/- een week zitten.

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-06-23 21:48 ]

Sabine E.
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 1 week geleden
Geregistreerd: 06/17/2003 - 02:00
door Sabine E. ma, 06/23/2003 - 21:55

Kunt u mij nog uitleggen wat precies gedaan wordt in die zittingen?
Wat wordt precies gedaan in de eerste zitting, tweede zitting etc. Ik had nooit gedacht dat er 5 tot 7 zittingen nodig zijn. Dan duurt het dus best lang voordat het kunstgebit klaar is. Zeker als er telkens een week tussen zit. Moet je dan al die weken zonder lopen?

miranda
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 04/04/2003 - 02:00
door miranda di, 06/24/2003 - 07:26

Ik ga naar kerkrade.
Daar trekken zo morgen mijn hele gebit, en plaatsen meteen een kunstgebit. De kosten vallen mee, buiten de narcose en een kleine eigen bijdrage aan het gebit wordt alles vergoed!
Je hoeft dus echt niet 7 keer terug! Dan wordt je gebit in fases getrokken, dus eerst je keizen rechts boven, dan je kiezen linksboven, dan je kiezen rechtsonder enz.
Veel te tijdrovend en je loopt weken met een onvolledig gebit.

ik krijg een kunstgebit
bibi80
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 06/05/2016 - 20:25
door bibi80 di, 06/07/2016 - 12:51

hoi allemaal ik ben 35 jaar ik ben als de dood voor de tandarts en daardoor nu een heel slecht gebit nu heb ik de stappen gezet en krijg een kunstgebit maar oh wat ben ik bang
zijn der nog meer die zo bang zijn als ik

ik krijg een kunstgebit
tandyman
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 03/30/2010 - 08:17
door tandyman di, 06/14/2016 - 11:05
(Reply to #10)

Beste bibi80,
Mij is niet helemaal duidelijk waarvoor jij zo bang bent. Ik heb sinds twee weken een volledig kunstgebit gekregen en daarvoor zijn al mijn tanden en kiezen in een keer getrokken. Ik had namelijk behoorlijk veel tandvleesontsteking en herstel was niet goed mogelijk. Ook ik ga liever naar de film dan naar de tandarts. En alles in een keer trekken leek me geen pretje. Maar: Het viel me zo ontzettend mee. Het enige wat ik voelde waren de prikjes, maar hoe vreemd ook, na drie prikken stel je je daarop in en voel je die ook haast niet meer. Het trekken verliep dus zonder enige pijn. Je hoort wel een beetje kraken bij het loswrikken. Ik was enigszins emotioneel. Moest, sorry, gewoon wat huilen. Maar dat komt omdat een belangrijk deel van je lichaam (zomaar) wordt verwijderd. Dat is, met name in het gezicht, toch een hele ingreep. Samengevat: Kijk uit naar de verbetering, geef je er even aan over. pijn is er nauwelijks. De napijn van het trekken kun je goed verdoven met een middel dat je tandarts je voorschrijft. Het grootste karwei is het " wennen". je moet opnieuw leren eten, in stapjes, en praten gaat ook niet helemaal zoals je deed. (slissen) Maar ook dat gaat na een paar weken voorbij.
Tot slot; Ik ben zo blij dat ik de stap heb gezet. Geen kies/tandpijn meer, geen verrassingen bij de tandarts. En mijn omgeving? Ik hoor:" Wat heb jij (nog) een mooi gebit!".
Pak er even doorheen, je zlt merken dat het meevalt.

Pagina 1 van 2