Kerkrade was mijn redding

Author:
Jan Willem
Posted:
zo, 08/18/2002 - 15:35
Hallo beste mensen.

Ik wil hierbij even een berichtje plaatsen over de behandeling van mijn probleem.
Ben in zeker 22 jaar niet meer bij de tandarts geweest en had inmiddels een gebit maar er stonden nog twee verstandskiezen onder. De angst die ik in het verleden heb opgebouwd door zeer slechte ervaringen bij tandartsen heeft er voor gezorgd dat ik 22 jaar gewacht heb om er weer naar toe te gaan. Ten einde raad ging ik het internet op om een oplossing voor mijn probleem te vinden en heb die gevonden in Kerkrade.

Daar heb ik nogmaals aan de tandarts gevraagd of je er werkelijk niets van voelt (ben onder narcose behandeld) omdat ik het niet vertrouwde, maar zij stelde mij gerust en voor ik het wist werd ik weer wakker en waren de 2 kiezen weg.

Mijn dank is groot en hoop dat iedereen dit bericht leest want zij zijn werkelijk de oplossing voor je problemen met je gebit. Ik kom zelf uit Dordrecht en is bepaald niet naast de deur maar dat maakte mij niet uit, ik ben nu gelukkig en blij dankzij hen.

In Kerkrade is er een samenwerkingsverband
tussen een tandarts en een anesthesist.
Door deze samenwerking kunnen extreem angstige patiënten geholpen worden.

Groetjes. Jan Willem.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Jan Willem op 2002-08-18 15:39 ]
nikky

ik heb ook op het internet gezocht en kwam ook uit op het tandheelkundecentrum in kerkrade. ik voelde me zo opgelucht dat dat eindelijk in nederland was.
meteen gebeld en ik heb over anderhalve week al een intake gesprek. ik ben ook blij dat je daar terecht kan terwijl je daar geen patient bent.
ik ben zelf twee jaar niet bij de tandarts geweest en ik kreeg een gaatje onder mijn vulling. ik heb verschrikkelijk veel pijn gehad en ten einde raad ben ik bij me eigen tandarts geweest. hij dacht dat mijn zenuw dood was maar dat was dus niet zo. hij heeft een buisje in mijn kies geplaatst zodat de zenuw doodgaat. en daarbovenop een noodvulling. afspraak gemaakt voor een zenuw behandeling......en dan begint het gevreet aan je. ik ken mezelf ik ga toch niet heen.

maar nu ga ik ook naar kerkrade en ik voel dat ik al een stuk rustiger ben omdat het geen pijn zal doen. ik heb ook geen slapeloze nachten meer.

voor mij is het ook een heel stuk rijden, moet uit groningen komen. maar dat heb ik er graag voor over :wink:
do, 09/12/2002 - 23:42 Permalink
Jan Willem

Hallo Nikky.

Ik ben blij dat je er zo over denkt, voor mij was zelfs een narcose nieuw omdat ik dat ook nooit hebt mee gemaakt maar het is de oplossing voor alle mensen die angst voor pijn of tandartsen en hun behandelingen hebben. Ik wou dat ik het tien jaar eerder had ontdekt.

Maar ik wens je veel succes en een gevoelloze behandeling toe.

Groetjes
vr, 09/13/2002 - 21:05 Permalink
patericia

Jammer dat het zo ver weg is. Maar het is inderdaad heel erg moeilijk om een goede angst tandarts te vinden.
Ik heb denk ik nog een goede tandarts in de buurt van Rotterdam gevonden, ze is alleen nu op vakantie. Maar als het bij haar niets wordt denk ik dat ik toch ook maar eens naar Kerkrade gaat bellen.
wo, 09/18/2002 - 18:00 Permalink
nikky

nou ik ben geweest voor een intake gesprek en op 6-12 is het dan zover.
er moet een kies uit, waarvan ik zo'n last had. en een verstandskies. ze laten 1verstandkies zitten zodat die kies de andere kies op gaat schuiven zodat het gat kleiner word van de getrokken kies. dus mijn verstandskies gaat dan fungeren als gewone kies. ik heb er maar twee kleine gaatjes bij gekregen en er moeten wat oude vullingen vervangen worden zodat ik echt "schoon" ben. ik heb nu nl ook last van een kies dat als ik chocolade eet datie pijn doet. maar alles word vervangen.

de tandarts kon zien dat ik wel gewoon goed poetste (weinig plak en aanslag denk ik) maar mijn kiezen zijn gewoon zwak.

ik heb ook de afspraak gemaakt dat ik patient blijf bij mijn eigen tandarts omdat ik zo ver weg woon, en dat ik voor controles naar hem ga. en als er nou wat is boren trekken noem het maar op dan kan ik naar kerkrade komen.... wat een geweldige oplossing :smile:
wo, 10/30/2002 - 23:11 Permalink
ganesha

Klinkt aardig .

Maar hoe zit het dan als je bijv een wortelkanaalbehandeling krijgt?? Kan je dan zomaar een uur of 2 onder zeil zijn?? Wordt ik weer bang dat ik daar nie tmeer uit wakker wordt. Neehe...
di, 01/28/2003 - 19:06 Permalink
Ank

voor iemand die erg bang is voor een tandarts is 15 minuten behandeld worden voor een zenuwbehandeling al heel erg lang bij een "gewone" tandarts.
waarom vind je kiezen trekken onder narcose wel goed en boren en zenuwbehandelingen niet. mensen die naar kerkrade gaan (en dat heb jij geloof ik ook gedaan) hebben daar een hele goede reden voor. onder narcose behandeld worden is gewoon één van de betere methodes voor zeer bange mensen. als jij een 15 minuten durende zenuwbehandeling krijgt bij een "gewone" tandarts lig je ook niet omtspannen in de stoel, ondanks verdovingen. je moet mensen gewoon in hun waarde laten. als ze onder narcose behandeld willen worden dan is dat hun goede recht en daar hoef jij niet neerbuigend over te doen.
wo, 01/29/2003 - 08:26 Permalink
Moon

Ik denk dat het voor de mensen die wel onder narcose gaan, de angst voor de behandeling een stuk afneemt. Zij weten zeker dat zij niets van de behandeling zullen voelen. Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Als ik voor een kanaalbehandeling naar de tandarts moet, kan ik mijzelf echt niet ontspannen...

Als het voor de echte bankerikken heel belangrijk is, dat zij weten dat ze niets mee zullen krijgen van de behandeling. Als zij zich daarbij goed voelen, dan moet ieder dat voor zich weten. Iedereen kan voor zichzelf beslissen welke manier voor hem of haar het beste is.. welke manier dat dan ook is!
wo, 01/29/2003 - 20:54 Permalink
Ank

voor janny1970. je schrijft dat je niet in kerkrade bent geweest. dat kan. maar je bent wel ergens anders geweest waar je onder narcose je gebit hebt laten trekken. zie je eigen bericht op 11-9-2002.
dus je meet met 2 maten. voor jezelf is het kennelijk wel goed dat je je onder narcose aan je gebit hebt laten helpen, maar als iemand anders dat wil laten doen vind je dat eigenlijk belachelijk.
natuurlijk kan je van een angst afkomen. maar er zijn nu eenmaal mensen die niet van hun panische angst voor een tandarts afkomen. maar die wel een goed gebit willen. en wat is er dan mis aan behandeling onder narcose?
je schrijft dat je na zoveel operaties van de angst af bent. een operatie in een ziekenhuis is toch wel wat anders dan panische angst voor een tandarts. ik ben ook al vaak geopereerd en als ze me laten kiezen tussen een "gewone" operatie of een behandeling bij de tandarts dan weet ik wel wat ik kies. voor een "gewone" operatie ben ik totaal niet bang. maar alleen al de gedachte dat er bij mij, terwijl ik het allemaal zie en hoor, aan mijn gebit gewerkt moet worden, maakt dat ik me al helemaal ziek van angst voel. het zweet breekt mij uit, ik zie het toilet veel vaker dan normaal, het toiletpapierfabrikant maakt dikke winst, om hetminste of geringste kan ik al in huilen uitbasrten, ben heel chargrijnig en noem maar op. maar nu ik weet dat ik onder narcose behandeld ga worden, voel ik mij min of meer rustig.
natuurlijk zit er een soort van angst dat ik wakker zal worden tijdens de behandeling. en daar ben ik banger voor. want dat heb ik al een keer meegemaakt en ik kan je vertellen dat dat helemaal niet leuk is.
dus nogmaals, als er mensen zijn die onder narcose bij de tandarts behandeld willen worden, laat ze dan. je hebt het zelf ook gedaan.
do, 01/30/2003 - 10:31 Permalink
Jan Willem

Hallo Ank.

Bedankt voor je reaktie maar ik ben het al gewend dat mensen er heel raar tegenover staan als je voor "zoals ik anderhalve kies" naar een tandarts gaat om je onder narcose te laten behandelen.
Maar die mensen begrijpen niet dat je in het verleden een angst hebt opgebouwd die zeer terecht onderbouwd is. Laat ik voor die mensen enige duidelijkheid van het verleden geven. Als kind zijnde cq.6jaar kwam ik voor het eerst bij een tandarts terecht die in het geheel tegen verdoving was en trok zo de kies (klinkt vreemd maar waar gebeurd) later toen ik groter was had ik al een angst maar durfde na lang twijfelen toch te gaan. Kwam er achter dat de verdoving die gegeven werd weinig effect had maar ook toen werd er getrokken, dat is tot twee keer toe gebeurd. Inmiddels was ik zo'n 22 jaar geworden maar had een totaal rot gebit wat er uit moest (ben toen in rotterdam terecht gekomen "na ruim een half jaar van twijfelen en pijn" bij een tandkliniek) daar trokken ze je gebit in één keer wat bij een gewone tandarts in zes keer zou gebeuren. Die goede man had mij al zoveel verdoving gegeven dat de bulten op het tandvlees kwam te staan en zij dat hij nu echt niets meer kon geven en wat ik dus wilde, ik nam het besluit en zij trekken maar want als ik nu weg gaat kom ik nooit meer terug. Het grote nadeel was dat mijn zenuwen sterker waren dan de verdoving en daar kwam natuurlijk ook nog eens de enorme angst bij. Ik heb alle tanden en kiezen die toen getrokken zijn gevoeld alsof er zonder verdoving getrokken werd, daarbij kwam ook nog eens dat de voortanden zo vast stonden dat die los gebeiteld moesten worden (dat op tanden waar geen glazuur meer op zat). Ik ben ook nooit in een ziekenhuis behandeld voor wat van aard dus ook maar heb er ook angst voor, heb op jonge leeftijd een broer verloren en later heb ik voor mijn moeder gezorgd die zware astmatische bronchitus had, ben vaak genoeg naar het ziekenhuis met haar gereden dat ik dacht (dit is de laatste keer) omdat het zo erg was. Ook daar heb ik dingen gezien die ik liever had gewild dat die niet had gezien, nu is het twee jaar geleden dat ik haar ter aarde heb gelegd maar het verleden met angst blijft je achtervolgen en hoop ook nooit dat ik in het ziekenhuis komt te liggen want weet niet hoe ik daar op zal reageren.
Wil hier één ding duidelijk maken voor mensen die angst hebben voor wat dan ook.
Respecteer die persoon en probeer enigsinds te begrijpen in wat voor wereld die mensen leven want kan één ding zeggen (zo makkelijk kom je er niet van af).
Heb gelukkig een goede collega als vriend waar ik terecht kan met mijn probleem en zijn vrouw begrijpt ook heel goed wat het is. Dus als er iemand naar een tandarts gaat voor één kies om zich te laten behandelen onder narcose dan geef ik die persoon groot gelijk "nu heeft de patient van de tandarts ook eens een keuze in de behandelingen die worden gegeven".

Groetjes aan iedereen en
sterkte aan ons mensen die bang zijn.
do, 01/30/2003 - 16:44 Permalink
Ank

hallo jan willem,
bij mij is op erg jonge leeftijd ook eens een kies getrokken zonder verdoving. voor die tijd was ik nooit bang voor de tandarts. vond het zelfs stoer als ik naar die man moest. maar sindsdien ben ik echt panisch. er zullen ongetwijfeld hele goede tandartsen zijn, maar helaas ben ik die maar 1x tegen gekomen en wel in frankrijk. verder alle tandartsen in nederland waar ik patiënt was (ben erg vaak verhuisd in mijn leven vanwege de baan van mijn vader) maakten blunders. uitschieten met de boor in je wang of tong. een kies trekken omdat de verstandskies eronder zit en dan maar gelijk een stuk van een andere kies meenemen. uitgescholden worden omdat je niet naar een tandarts bent geweest voor een paar jaar. en 2.5 jaar geleden moest ik vanwege enorme kiespijn naar een nieuwe tandarts. we waren net een week verhuisd en hadden nog geen nieuwe tandarts. na veel rondbellen eindelijk één gevonden waar ik meteen terecht kon. huilend lag ik in de stoel. wil hij meteen het hele gebit nakijken terwijl ik duidelijk had gemaakt waar ik kiespijn had en dat die kies behandeld moest worden en verder niet. hij heeft een verdoving gegeven, heeft geboord maar was inclusief vullen binnen 5 minuten klaar. en nog steeds had ik kiespijn, maar dat kwam door het boren zei hij, gaat over een paar uurtjes wel over. niet dus. 2 dagen later weer naar die man en hij besloot toen om te trekken. 3 injecties, even wachten en toen begon hij. er was helemaal niks verdoofd. dus 4 nieuwe injecties erbij. weer wachten en toen begon hij weer. ik heb echt alles gevoeld, heb het hele dorp bijelkaar geschreeuwd. hij is 20 minuten bezig geweest om die kies eruit te krijgen. als een slager ging hij te werk. met als gevolg dat ik nog dagen later stukjes kies uit mijn kaak zelf kon halen en er een scheur in mijn kaak is gekomen. hij had ook totaal geen begrip voor het feit dat ik zo bang was.
in december 2002 brak er een andere kies af. dus meteen in paniek. maar toch gaan zoeken op internet en toen kwam ik op dit forum terecht. en de oplossing stond er: Kerkrade. die heb ik gebeld en ik ben al voor mijn intake-gesprek geweest. nu moet ik wachten tot ze bellen voor de behandeling. dus ik laat me ook onder narcose helpen. maar wat ik al wel heb gedaan is een afspraak maken bij een tandarts bij ons in het dorp voor controle. daar moet ik eind augustus naartoe. maar ik weet dan wel dat mijn gebit dan prima in orde is. dus hopelijk valt de controle dan reuze mee.
ik ben heel erg blij dat er tandartsen zijn die mensen die extreem bang zijn onder narcose willen behandelen. en de heer reinders uit kerkrade doet heel normaal tegen je, hij vindt je geen aansteller of zo.
dus iedereen die extreem bang is voor de tandarts raad ik dit echt aan.
do, 01/30/2003 - 19:00 Permalink
Ank

ik heb nooit gezegd dat narcose niet link is. ik weet dat er risico's aan verbonden zijn. wat noem jij lang onder narcose? zoals ik al eerder schreef heb ik veel operaties achter de rug, geen ernstige zoals jij, maar toch. je schreef niet waarom je onder narcose bij de tandarts bent geholpen (je spierziekte) dus als ik dan lees dat je het eigenlijk belachelijk vindt dat mensen onder narcose hun gebit laten behandelen, dan vind ik dat een rare reactie.
ik voelde mij wel aangevallen.
van sommige angsten kan je niet afkomen. ook niet als je juist gaat doen waar je bang voor bent. dat weet ik, omdat ik bepaalde angsten heb waar ik niet vanaf kom. ookal probeer ik die angsten het hoofd te bieden. dus door juist te doen waar ik bang voor ben. zelfs met behulp van therapie is dat niet gelukt om van bepaalde angsten af te komen. dat heb ik ook gedaan voor de tandarts, maar helaas heeft dat niet geholpen. vandaar dat ik me dus onder narcose laat behandelen.
het is mijn lichaam die ik blootstel aan de eventuele risico's van de narcose. dus het is mijn goed recht om te beslissen om naar kerkrade te gaan.
als jij gewoon duidelijk was geweest waarom je je gebit hebt laten trekken onder narcose dan had ik meer begrip gehad voor het feit dat je het daar eigenlijk niet mee eens bent. maar zoals gezegd, het is mijn beslissing, mijn lichaam en mijn gebit.
ik zal je verder ook niet meer "aanvallen" over dit feit. sorry.
vr, 01/31/2003 - 10:39 Permalink
terry

hoihoi narcose die de angsttandarts gebruikt propofol heet het,is niet het zelfde als uit het ziekehuis hoor.propofol is een licht slaap middel die snel uitwerk ook.het middel dat in ziekhuis word gebruikt is vele malen slechter,je word beademd en dat is niet bij de tandarts zo .alles werkt nog adem gaat van zelf enzzz.het risico van narcose uit ziekhuis is heel klein hoor ook.de meeste mensen die niet uit narcose komen ,zijn door de operatie zelf in problemen gekomen en niet door de narcocse,de kans dat je een hartstilstand krijgt is zo klein,die kanje ook krijgen in de tandartstoel bevoorbeeld.
je kan zo natuurlijk blijven zoeken er naar,maar heeft dat zin...grtzzzzzzzzzzzz terry
di, 02/11/2003 - 12:58 Permalink
Yvette20

Hoi Allemaal,

Ik vroeg me af of jullie gespaard hebben voor een behandeling in Kerkrade, want voor mij is het echt niet betaalbaar???
ma, 02/24/2003 - 13:51 Permalink
Ank

heb je dan geen verzekering? als het goed is betaald die 75% terug van de rekening (behanlve de narcose, die moet je wel zelf betalen)
ma, 02/24/2003 - 21:15 Permalink
Ank

de kosten voor de narcose hangen af van de tijd die ze met je bezig zijn. ze gaan uit van iets meer dan een uur en dan kost de narcose rond de 220 euro. elk half uur langer komt er 75 euro bij.
bij mij zijn ze a.s zaterdag 1.5 uur bezig (tenminste dat is de planning) en daarom kost de narcose bij mij iets meer dan 300 euro.
wo, 03/26/2003 - 08:15 Permalink
Ank

Hallo Maurice.
Bedankt voor je succeswensing. Op dit moment ben ik niet zenuwachtig. Was het begin van de week wel. Zal zaterdag wel anders zijn. Gisteren belden ze nog vanuit Kerkrade om mij er aan te herinneren dat ik zaterdag de afspraak heb staan. Dat vind ik heel vriendelijk van hun. Waarschijnlijk hebben ze meegemaakt dat mensen niet op kwamen draven en dat ze daarom voor de zekerheid bellen.
Ik ben het hele weekend in Limburg, dus maandagmorgen zal ik vertellen hoe het allemaal gegaan is. Was het maar al maandag.
do, 03/27/2003 - 08:29 Permalink
Angsthaasje

Jan Willem: Dus jij hebt ook verstandskiezen laten verwijderen. Ik zit nu zelf met het probleem dat de mijne (3x) eruit moeten. Van eentje heb ik veel last. Onstoken tandvlees en zo. Door het lezen van jouw ervaring krijg ik steeds meer moed. Ik had net een mailtje terug gehad van Kerkrade dat verstandskiezen onder narcose kunnen. Nu weet ik dus zeker dat ik ze maandag ga bellen! En wat betreft narcose: Als iemand er baat bij heeft en zo minder gestrest de behandeling kan ondergaan, is het een goede methode. Knap van je dat je het gedaan hebt!
za, 03/29/2003 - 18:35 Permalink
MAGGY

Hallo Ank! Alles goed gegaan zaterdag? Ik moest afgelopen zaterdag ook en het is mij echt uitstekend bevallen, een geweldige uitkomst voor mensen die echt heel bang zijn.
ma, 03/31/2003 - 21:08 Permalink
Jan Willem

Angsthaasje.
Ben blij voor je dat je doormiddel van mijn brief hier de moed bij elkaar hebt geschraapt om te gaan. Hoop dat je snel naar ze toe kunt om die dingen er uit te laten halen. Ik wens je veel succes en sterkte, ik hoop voor je dat je een afspraak gemaakt heb.

Groetjes Jan Willem. :smile:
ma, 03/31/2003 - 22:43 Permalink
Maurice

Hallo Maggy,

Waar ben je dan geweest, ook in kerkrade. Wat hebben ze dan bij jouw gedaan, aan je gebit. Dan hoor ik het wel.
Alvast bedankt.

Groetjes Maurice.
di, 04/01/2003 - 06:58 Permalink
Ank

hallo maggy. hoelaat moest jij zaterdag? misschien hebben we elkaar wel gezien. het is mij allemaal erg meegevallen. eerst al het ontvangst door veronique die je weer op je gemak stelt. gelukkig niet lang hoeven te wachten. want dat lijkt me verschrikkelijk, als alles uitloopt. ik moest om 10.15 uur en werd om ongeveer 10.30 binnen geroepen. alle mensen daar waren erg vriendelijk en maakten grapjes. er schijnt muziek gedraaid te zijn (klassiek) en een tekenfilm op tv. van dat alles heb ik niks gehoord en gezien. het enigste wat mij een beetje tegenvalt is de napijn. ze hadden erg veel problemen bij het trekken van een kies. en nu denk ik dat de kaak een beetje ontwricht is. en alsof er een enorme blauwe beurse plek aan de binnenkant van mijn mond zit. af en toe neem ik 2 paracetamolletjes en dan valt de pijn wel mee. heb jij ook last van een zere keel door het zuurstofslangetje? nu bij het slikken gaat het wel, maar als ik bijvoorbeeld moet gapen doet het flink pijn. maar dat gaat allemaal wel weer over. ik ben zo blij dat ik heb doorgezet en dat deze mensen in kerkrade er zijn. anders had ik niet geweten hoe ik mijn gebit weer goed had kunnen krijgen. als je namelijk ziet wat er gedaan is dan was ik bij een "gewone" tandarts misschien wel een paar maanden bezig geweest. en nu alles in 1x, wel 2 uur ipv 1.5 uur, maar daar merk je toch niks van.
gaat alles goed met jou? moest er veel gebeuren?
di, 04/01/2003 - 08:41 Permalink
MAGGY

Hallo Ank

Ik had een afspraak om 11.45 en ik werd om ongeveer 12.30 gehopen exact weet ik het niet meer want ik was behoorlijk nerveus. En dat je nuchter moest blijven viel ook niet mee, ik kom uit Noord Holland dus wij moesten bijna 3.5 uur rijden en dan ruikt het koppie koffie wel heel erg lekker wat manlief onderweg dronk!. Ik was in januari bij mijn eigen tandarts voor een zenuwbehandeling ( de 3e in korte tijd) en aangezien ik heel slecht te verdoven ben doen dat soort behandelingen flink veel pijn. Dus zij lekker bezig in m'n bekkie en ja hoor de paniek sloeg weer toe, huilen, kermen van de pijn, je kent het wel. De behandeling niet afgemaakt en met een noodvulling naar huis en een receptje valium voor de volgende keer. Leek me een goede oplossing maar ik ging er steeds meer over nadenken en was helemaal klaar met tandartsen ( ik heb echt een hele lieve tandarts met geduld dus daar ligt het niet aan) En via internet was ik bij de site van tandarts Reinders gekomen, even een belletje en de afpraak voor een intake was zo gemaakt. Ik schrok behoorlijk toen hij vertelde dat zenuwbehandelingen normaal niet onder narcose worden uitgevoerd maar hij ging het proberen (en gelukt) En verder had ik nog 8 ander gaatjes in mijn gebit. Alles zaterdag opgelost en inderdaad zei hij ook dat waneer ik dit door mijn eigen tandarts had laten doen ik zeker 6x terug had moeten komen. Ook mijn keel heeft een dag lang oijn gedaan en nu heb ik nog last van die zenuwbehandeling het tokkelt in mijn kaak en er staat "druk"op die kies, maar ik hoop dat het vanzelf weer overgaat.

Groetjes!
di, 04/01/2003 - 20:32 Permalink
Ank

hallo maggy, misschien heb jij me dan wel gezien. ik ben rond half 1 uit de behandelkamer gekomen. ik had een blauwe sportbroek aan en een donker shirtje. blond kort haar en een bril.
dus jij hebt ook last gehad van je keel. en nog napijn. daar heb ik ook nog steeds last van. heel vervelend, maar ik heb het er voor over. ben jij van plan in de toekomst altijd naar kerkrade te gaan? behalve dan voor controle. ik wil in principe naar onze eigen tandarts hier in het dorp maar de angst zal er altijd blijven. dus mocht blijken dat er weer wat gedaan moet worden dan ga ik heel misschien weer naar kerkrade. mijn tandarts weet van mijn angst (ze heeft me nog nooit gezien maar mijn vriendin heeft over mij verteld) en vond het heel goed dat ik naar kerkrade ging. eind augustus ga ik voor de eerste keer naar haar toe, maar ik wil wel met haar afspreken dat ze alleen mag kijken zonder haakjes en alleen een praatje. ik wil eerst kijken hoe ze is. volgens mijn vriendin is ze erg aardig, maar dat wil ik toch wel zelf bepalen.
het is vanuit noord-holland inderdaad een behoorlijk eind rijden. ik zelf woon vlakbij enschede dus dat is ook ongeveer 3.5 uur rijden, maar gelukkig wonen mijn schoonouders in born. dat is een half uurtje ongeveer van kerkrade. en dan scheelt het wel.
toen ze mij belden voor de afspraak zou ik eerst om 1 uur geholpen worden, maar gelukkig kon ik dat verzetten naar 10.15 uur. want zolang nuchter blijven leek me ook erg. plus dat ik altijd vroeg wakker ben en dan zolang in spanning ben.
hopelijk ben je snel van de napijn af.
wo, 04/02/2003 - 08:20 Permalink
MAGGY

Ja ik geloof dat ik je dan heb gezien, zat je vriendin te wachten en had zij ook kort haar? Ik zal niet vragen of je mij hebt gezien want volgens mij was jij nogal suf. Ik zelf was al heel snel bij en had het hoogste woord. 10 minuten nadat we waren vertrokken zat ik al aan de koffie en een peukie. De napijn is geheel verdwenen, maar nu ben ik ziek en heb eeb fikse keelontsteking, hoop dat het snel over is.

Groetjes
do, 04/03/2003 - 19:59 Permalink
Ank

mijn vriendin zat inderdaad te wachten en ze heeft kort donker haar.
ik was inderdaad nagol suf omdat ze meer narcosevloeistof hebben moeten geven, ik was niet echt onder zeil te krijgen, terwijl ik voor mijn gevoel al na 10 seconde weg was. ik heb nog eens op de site gekeken van de praktijk en daar blijkt dat je zo'n narcose krijgt dat je wel doet wat de tandarts vraagt, dus bijvoorbeeld als hij vraagt doe je mond open dan doe je dat ook.
ik heb nog steeds napijn maar het is wel minder dan begin van de week. mijn zere keel is ook weer over.
vervelend dat je ziek bent. hoop dat je snel weer beter bent.
normaal gesproken hadden wij ook 3.5 uur moeten rijden maar mijn schoonouders wonen vlakbij dus daar zijn we vrijdag al naar toe gegaan. dat scheelt aanzienlijk. plus dat we een jonge hond hebben dan is het wel lekker als je een logeeradres hebt.
do, 04/03/2003 - 21:21 Permalink
marjon71

goed van je, dat je al geweest bent! ik heb 23 april een intake gesprek in kerkrade. wat moet ik me nou eigenlijk voorstellen bij een narcose terwijl je wel reageert op dingen die de tandarts ondertussen van je vraagt?? ik ben zo bang dat je de behandeling toch meemaakt bewust.ik vind het heel moeilijk om daar 100% op te vertrouwen. bij ingang oost ( een televisie programma over een eerste hulp post) laten ze weleens zien hoe een heup in de kom wordt teruggezet. de persoon in kwestie krijgy dan een lichte narcose, maar je hoort hem wel kermen van de pijn als ze bezig zijn. dat is voor mij al bijna reden om de hele afspraak te cancelen. wie kan mij hier iets over vertellen??
zo, 04/06/2003 - 21:34 Permalink
Ank

ik was ook erg bang dat ik ondanks de narcose de behandeling toch zou voelen (ik ben ooit eens bij een andere operatie wakker geworden tijdens de operatie en dat heb ik ze ook verteld in kerkrade). maar er werd mij op het hart gedrukt dat ik echt niets zou voelen. en ze hebben zich aan hun woord gehouden. je voelt echt niks. zelfs het inbrengen van het infuusnaaldje merk je nog niet eens. terwijl ze een praatje met je maken gaat het naaldje erin. echt je voelt niks. en binnen 10 a 20 seconde ben je vertrokken. ik voelde me wat licht in mijn hoofd worden en zei dat ik nog niks merkte en weg was ik. en voor je het weet ben je weer wakker en word je naar een andere kamer gebracht om helemaal bij te komen. bij de één gaat dat sneller dan de andere, ligt eraan hoeveel narcosevloeistof je hebt gehad. bij mij duurde het 45 minuten voordat ik weer naar huis mocht, bij maggy geloof ik 10 minuten.
echt waar, je hoeft niet bang te zijn dat je wat voelt. ze houden je constant in de gaten. en hoe het komt dat je toch doet wat de tandarts zegt als je onder narcose bent. ik zou het niet weten. maar lees het eens op de website van kerkrade onder het kopje "narcose" daar wordt precies uitgelegd welke stof ze gebruiken en hoe het werkt. en anders zoek je die stof op via google.
ik kan je echt garanderen dat je niks voelt.
heel veel succes!!!!!!!!!
ma, 04/07/2003 - 08:49 Permalink
Caro

Hoi..

Ik lees met veel herkenning jullie stukjes, ik ben zelf ook erg bang, enheb op punt gestaan een paar jaar geleden, om naar eenprivekliniek in amsterdam te gaan, ik geloof dat het "atlas"heette, en om onder narcose alles te laten trekken, gewoon omdat ik het beu was om steeds kiespijn tehebben etc etc,

Een tandarts heeft me daarvoor gewaarschuwd, en gezegd dat de narcose op zich al gevaarlijk was, dus ik lees hier volop over behandelen onder narcose..is dat niet gevaarlijk dan?

Ik ben 8 jaar niet geweest, maar pas geleden erg boos geworden op mijzelf, als ik lachtte dan ging mijn hand voo rmijn mond, ik dacht,,hup meis, niet zeuren, maar doen, du sik bellen voor een afspraak bij mijn eigen tandarts, uitgelegd dat ik erg bang was, en men stelde mij voor eerst mijn tanden te laten schoonmaken, en dan zouden we wel verder zien.
Bleek een oude schoolvriendin te zijn, dus ze stelde me volkomen op mijn gemak, en tegelijkertijd een soort van reunie..
Toen de moeilijkste stap, de afspraak bij de tandarts..
Ik had de afspraak gemaakt, maar kreeg ( heel toevallig) last van tandpijn, kiespijn, die steeds erger werd, ik liep daar een week mee..
Dus ik moest op woensdag naar de tandarts, maar heb de maandag ervoor gebeld of ik aub eerder kon, ivm pijn, ..dat kon.
Kom daaraan, ik weer gezegd dat ik er bang was etc etc, werd volkomen opmijn gemakl gesteld,..
Ik zei erbij, ik wil niet weten wat jullie gaan doen, aub, laat me maar liggen, maar ga aub niet zeggen wat jullie gaan doen..alleen als t echt nodig is, dat ik mijn mond open moet doen etc, ..
Oke de tandarts was met zijn assistente aan het praten over zijn woning die hij pas gekocht had, dus ik was eigenlijk mooi afgeleid, bleek dat ze in tussentijd, een verstandskies aan het trekken waren, zenuwbehandeling, en een hoektand geboord hadden, onder het mom, ach t zaakje was toch verdoofd dus doen we zoveel we kunnen.

Er was een kies afgebroken, en die hadden ze een noodvulling opgezet, moest toen 2 weken later terug komen om af te maken, mij werd verzekerd dat het geen pijn zou doen, wat ook niet t geval was..omdat als er geen zenuw meer inzit, kan het ook niet meer zeer doen he?

Dus nu komt het
Mijn voortandenzijn iet goed, en hij wilde gelijk een voortand mee pakken, maar die was niet verdoofd, hij zei dat t niet bij de zenuw zat, dus hij kon geen zenuw raken, maar ik was zo bang, dat ik zei ik doe dat wel een andere keer, ./.

Nu heb ik 2 afspraken verzet, en afgelopen woensdag meos tik terug, maar bne niet gegaan, ik ben zo bang..terwijl ik aan de ene kant denk, ach t is maar een uurtje en klaar..ben ik ervan af..
Maar ik kan het gewoon niet,..stom he..

naar mondhyginiste ga ik wel, en die zegt oo steeds..ga nu maar, anders blij fje het weer uitstellen, en straks zit je met grotere problemen..

Nu lijkt die narcose wel tof, maar ook daar zijn risico,s aan verbonden, en dat durf ik dus ook niet, ..als men mij vraagt waar ben je precies bang voor?
Voor pijn, maar ook voor t feit, dat je totaal machteloos ligt, met je mond open, en iemand kanje zomaar pijn doen...pfff

Verder ben ik bijstandsmama..en kan ik die narcose gewoon niet betalen, ook di eritjes naar kerkrade waar jullei t ove rhebben niet.

Ik wil over mij angst heen, en ik denk dat ik beter..maar gewoon kan gaan, mijn doel is te lachen zonder mijn hand voor mijn mond te houden, zou dat niet bevrijdend zijn..

Groetjes Caro
za, 05/10/2003 - 09:58 Permalink
janny1970

hoi Caro,

Toen ze je verstandkies hebben getrokken heb je niks van gevoeld zeg je dus het ergste heb je al gehad, verzamel al je moed en bel je tandarts voor de vervolg behandeling je bent al zo ver gekomen wat al heel knap is, dus de rest moet toch ook lukk en als je zo'n goede tandarts hebt die je begrijpt.
Atlas in amsterdam is trouwens ook goed maar ook kostbaar.
Kom op verzamel je moed en bel, dan kun je ook binnenkort weer volop lachen.

Groetjes, Janny
za, 05/10/2003 - 15:35 Permalink
Caro

Hoi janny,

Ja ik weet dat je gelijk hebt, t stomme toeval wil, dat ik zomenteen met mijn zoontje naar de weekendtandarts moet, en hij is bang, en ik zit hem te peptalken, dus ik denk, ik moet zelf ook, ik ga deze week bellen, en dan maar ff door de zure appel heen bijten hoor.

Kzal het je nog sterker vertellen, als ik toch eenmaal bezig ben wil ik ook wel zo,n blinkertje op mijn hoektand...( vind ze altijd mooi)
En ja, waar maak ik me eigenlijk druk over, tis gewoon zo dat ik bang ben voor de verdoving, omdat ik hoor dat bij je voortanden t ergste van het ergste is, ..maar goed, das ook zo gebeurd, duurt maar paar seconden...en op zo,n manier praat ik me maar moed in, en doe net of t niks voorstelt, ik weet dat als ik eenmaal van die stoel afben, ik erg blij zal zijn.

Want nu erger ik me suf aan mijn eigen spiegelbeeld, en niemand behalve ik kan er wat aan doen, en nu kan het nog..maar straks is mijn gebit zo ver heen, dat ik genoodzaakt ben tot een kunstgebit etc, nou en dat wil ik ook weer niet,dus ff flink ademhalen, en de moed erin, k hou jullie wel op de hoogte..

Groetjes Caro
za, 05/10/2003 - 17:13 Permalink
janny1970

Hoi Caro,

Zo goed van je om toch gewoon te gaan, en wat betreft de verdoving dan vraag je toch of de tandarts wil voor verdoven dat gebeurt met een zalfje die dan even moet inwerken en dan voel je de prik echt niet meer, gewoon om vragen.
En ja een blinker op je hoektand staat erg mooi.
ging het goed met je zoontje bij de tandarts?

Groetjes, Janny
za, 05/10/2003 - 22:22 Permalink
Caro

Hai Janny,

Ja ik hoor ook over dat zalfje, maar mijn oudste zoon ( 13 jaar) had het over bevriezen , en dan een prik, zo doet hij het altijd zegt hij,..( ik hoef nooi tmeer mee, godzijdank gaat ie zonder angst).

Mijn middelste was gisteravond bij de tandarts ( bijna 7 jaar)hij isecht bang, omdat hij traumatische ervaring heeft met tandarts, men nam geen tijd voo rhem, en heeft hem flink zeer gedaan, gelukkig was de tandarts die gister dienst had, echt begaan, en praatte en legde alles uit p een kinderlijke manier, dus..we hebben hier een ziek kiesje, en dat kiesje is zo ziek, daar gaan we slaapwater geven, en dan gaan wedat zieke kiesje eruit wiebelen, en dat is toch logisch he, want hij geeft jou alleen maar pijn, en dat wordt ej nu wel beu denk ik zo..nou mijn zoontje deed zijn mond open, omdat wat die man vertelde wellogisch klonk..bij andere tandartsen deed hij zijn mond noggeneens open, dus ik vond dat die arts t goed aanpakte.

Verder gaf hij mij een adres van een kindertandartsenpraktijk in Breda, en zei dat hij beter daar heen kon gaan, omdat men daar echt de tijd nam met kinderen, en hij zo over zijn angst heen kon komen.
Er was echter wel een wachttijd, maar goed, ik voel me echt geholpen, en mijn zoon ook,dus we gaan gelijk bellen begin van de week, ..om zowel mijn zoontje als een jonger zusje op te geven.

Groetjes Caro
zo, 05/11/2003 - 09:02 Permalink
janny1970

Hoi Caro,

Geweldig zeg dat het zo is opgelost, zowel voor je zoontje als jezelf en zusje natuurlijk.

Succes en groetjes van Janny
zo, 05/11/2003 - 11:05 Permalink
Maurice

Hallo Caro,

Goed, dat je toch doorzet. Ik ben ook bang voor de tandarts. Onze tandarts is ook een gewone tandarts, maar houd rekening met onze (mijn vriendin en ik). Ze doet het ook goede uitleggen. Laatst heeft mijn vriendin een brug gekregen, na een vaste beugel. Was heel goed gegaan, dus er zijn ook goede tandarts die zich de tijd en de moeite nemen. Voor angstpatienten. Maar ff een andere vraagje, wat wil hij dan gaan doen, aan je voortanden (kronen of brug maken). Zo blinkertje dat noemen ze een tandsierraadt. Ik vindt dat best wel mooie staan bij bapaalde patienten. Alvast sterkte ermee, met het bellen, en een afspraak maken. Hou je onze dan op de hoogte.

Groetjes Maurice.
zo, 05/11/2003 - 14:56 Permalink
Caro

Er was vanwege tandsteen, donkere plekjes aan bovenzijde voortand, en een hoektand, ..en die willen ze uitboren en opvullen, dus valt wel mee, t kan zelfs zonder verdoving zegt hij, omdat hij de zenuw niet raakt, maar ik denk dan snel zo van, ..jaja zal je zien...

Maar ik ben gewoon bang voor die spuiten op die plaats, schijnbaar moet dat t gevoeligste plek zijn vanje mond.

Dank je voor je steun, kzal jullie zeker op de hoogte houden
Groetjes Caro
zo, 05/11/2003 - 17:58 Permalink
Trixie

Hi Caro, ik kan begrijpen dat je de ritjes naar Kerkrade te duur vind. Misschien een idee: Bij de reform zaken kan je een middel kopen Nervoregin dit is een middel tegen nervositeit en geheel op natuurbasis. Het middel heeft verder geen effecten of bijwerken op je lichaam, je wordt er alleen iets rustiger van ( niet helemaal hoor maar wel een groot gedeelte ) bij mij helpt het en ik kan het dan allemaal iets beter aan. Het is ook niet verslavend en ook niet bloedverdunnend. Als je het de dag van te voren al gaat innemen ben je op de dag zelf stukken rustiger, de angst blijft maar je kan het beter aan.
wo, 05/14/2003 - 12:26 Permalink
Caro

Hi Trixie,

Bedankt voor de tip, zal er eens over denken.
Ik heb nu stoute schoenen aangetrokken, en de tandarts gebeld, moet er as woensdag heen ( 21-5)men gaat mijn voortanden doen, ik ben bang ja, maar focus me heel erg op het eindresultaat, namelijk mooie tanden,.

en ik zit steeds,..ach tis maar een uurtje ofzo, ..ik ben gewoon erg bang voor de verdoving, ik hoor dat men bij de voortanden die ook in je gehemelte geeft, en schijnbaar moet dat erg pijnlijk zijn,ikheb zoiets, als alles gewoon dan eenmaal verdoofd is, dan kan het me niet zoveel meer schelen wat ze doen, je voelt dan immers niets meer, maar tja ze moeten je dan eerst wel verdoven..

pff waren er maar van die apperaatjes net als in startrek, die alles renegeren en herstellen...( wie weet ooit )
Groetjes Caro
vr, 05/16/2003 - 10:04 Permalink
Angsthaasje

Hoi,

Ik heb zelf ervaren dat spuiten in het gehemelte niet echt prettig zijn. Misschien kunnen ze eerst een druppel verdovingsvloeistof op je gehemelte laten vallen. De eerste keer dat ik een prik in mijn gehemelte kreeg deed het zeer en liep de tandarts boos weg. Daarna heb ik dat nog een keer gehad en heeft ie eerst druppel vloeistof op de huid laten vallen zodat de ergste pijn weg was. Ik zeg dat wel zo wijs maar zelf heb ik ook erge prikangst. Daarom ben ik bekend met die foefjes.

Succes woensdag! Je kunt het!
vr, 05/16/2003 - 22:10 Permalink
Caro

slik..pijn dus he..

de tandarts zei, dat t zonder verdoving kon, omdat er niet op de zenuw geboord wordt,,dus ze zitten niet op de zenuw, maar gelijk erachterop zegt hij zelf, dat hij zich nooit liet boren zonder verdoving...t had al gebeurd kunne zijn, maar ik wilde op dat moment zelf niet, tis dat hij zei ik wil je voortanden ook wle ff meepakken hoor, .ik raakte in paniek..maar goed, ff tanden op elkaar ( figuurlijk dan)ff mezelf boos maken en denken aan tis maar even..beter nu ff pijn van een spuit, dan later in het weekend ( zoiets is altijd s,avonds in het weekend) tandpijn te hebben.

maar ik ga idd vragen, of ze t willen bevriezen of weet ik veel, eer ze die spuiten erin duwen, godzijdank gebruiken ze bij ons van die penspuiten ( vindt ze op pennetjes lijken) en lijken dus ook kleiner, net vulpotloden, hij klikt ook steeds als ie aan het verdoven is, ..

dus t wordt weer gewoon ogen dicht en aan leuke dingen denken.

Groetjes Caro
vr, 05/16/2003 - 23:31 Permalink