Kind van 6 krijgt bruine kiezen

Author:
Jean-Yves
Posted:
do, 03/13/2003 - 11:21
Onze dochter van 6 is flink aan het wisselen zo ook haar kiezen. Nu zijn haar 2 laatste bovenste kiezen echt helemaal bruin. Het zijn haar blijvende kiezen, en ze zijn net doorgekomen. Wat moeten wij hier mee doen?

Bij voorbaat bedankt.

Jean-Yves
Moon

Als jij je er zorgen om maakt, zou ik inderdaad even de tandarts bellen en hem/haar er even naar laten kijken. Misschien is er nu nog wat aan te doen!

Suc6 ermee!

Groetjes Monique
ma, 03/17/2003 - 18:57 Permalink
ninaislief

waarschijnlijk een overbodige vraag, maar ik stel hem toch om alles uit te sluiten: heeft uw kind wel eens tetracycline moeten gebruiken?

n.b. dit is een medicijn dat valt onder de antibiotica

groetjes nina
ma, 03/17/2003 - 19:40 Permalink
terry

wat ninaislief zou inderdaad kunnen,of de ziekte de wolf zou ook nog kunnen,gewoon tandarts laten kijken is het beste wat er is,suc6 verder grtzzz terry.
ma, 03/17/2003 - 20:39 Permalink
kindertandarts

het is altijd moeilijk, lees onmogelijk, om via een beschrijving een uitspraak te doen over wat er precies aan de hand is en wat je moet doen.

Bruine vlekken op tanden kunnen diverse oorzaken hebben, er kan sprake zijn van caries (gaatjes), verkleuringen die al dan niet wijzen op een afwijking, of een aangelegde afwijking in het glazuur.

Een van de mogelijkheden, en ik sluit andere mogelijkheden zeker niet uit, is dat je een aangelegde afwijking in de glazuur structuur beschrijft, dit is ook wel bekend als een kaas-molaar.

De mate van die afwijking in de glazuur-aanleg is bepalend voor de aard van de tandheelkundige zorg die nodig is om te voorkomen dat de bruine vlekken zich ontwikkelen tot caries.

In eerdere berichten hebben we in dit forum al het een en ander gezegd over kaas-molaren. het beste advies dat ik je kan geven is: ga naar je tandarts en bespreek datgene wat je gezien hebt in het gebit van je kind en vraag aan je tandarts wat zijn mening is en wat z'n behandelvoorstel is.
succes.
di, 03/18/2003 - 00:39 Permalink
Jean-Yves

bedankt voor jullie reactie.ik had al kontakt gehad met onze tandarts maar hij zei er de volgende controle wel naar te kijken. maar omdat die pas in september is ga ik toch vragen of hij niet eerder wil kijken en eventueel er iets aan doen als dat mogenlijk is.
wo, 03/19/2003 - 23:53 Permalink