Ik weet het niet meer

Author:
CdL
Posted:
vr, 01/10/2003 - 12:25
Enige tijd geleden heb ik een kroon gekregen. Sindsdien heb ik last met eten. Nu moet ik een behandeling ondergaan (zenuwbehandeling) en nu wil mijn tandarts dat ik dit in Utrecht laat doen. Dat is 1 uur van mijn woonplaats vandaan. Ik begrijp niet dat mijn eigen tandarts deze behandeling niet kan doen. En kan ik erop staan dat ik dit door mijn eigen tandarts wil laten doen en niet helemaal naar Utrecht wil? Graag reactie
Ad

Hmm,

Misschien voorziet je eigen tandarts problemen (kromme wortels, moeilijke stand etc.) en stuurt hij/zij je daarom bij voorbaat door (wellicht naar een endodontoloog?). Als dat het geval is getuigt het van wijsheid ipv zelf maar te gaan prutsen.

Gr. Ad.
vr, 01/10/2003 - 18:54 Permalink
de digitale tandarts

Een kroon op een tand/kies maakt een wortelkanaalbehandeling moeilijker. De tandarts moet o.a. door porselein en metaal boren, het zicht is minder en de originele anatomie is gedeeltelijk verdwenen.

Mochten er ook nog kromme wortels of andere complicerende factoren in het spel zijn dan zou een specialist (microscoop) een beter resultaat kunnen bereiken.

Een specialist in kanaalbehandelingen wordt een endodontoloog genoemd; hiervan zijn er niet heel veel en dat verklaart mogelijk ook de afstand die u moet afleggen.

Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-01-10 21:07 ]
vr, 01/10/2003 - 20:43 Permalink
admiraal

Een tandarts dient "als goed hulpverlener"te werken. Als hij een situatie anatreft die hij te ingewikkeld acht, dan dienthij de patient te verwijzen,NA VOORAFGAANDE INFORMATIE.Hij mag zich nimmer laten dwingen "onder de standaard te werken",dat is het gevolg van de wetsartikelen. Jammer dat er wellicht weer te weinig is gecommuniceerd. Bel hem nog eens op waarom er verwezen is en waarom naar Utrecht. Beter in Utrecht beter, dan maar een uur reizen zou ik zeggen.
di, 01/14/2003 - 22:54 Permalink