2 berichten / 0 nieuw
Mondhygienist
Miss_Jubilee
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 04/09/2002 - 02:00
door Miss_Jubilee di, 04/09/2002 - 13:00
#1

Ik ben laatst doorgestuurd door mijn tandarts, naar de mondhygieniste. Er is toen parodontitis vastgesteld. Dat is tandsteen wat onder je tandvlees is gaan zitten.
Er is toen bekeken hoe ernstig de situatie was. Dit was voor mij al een zeer pijnlijke ervaring. Maar nu moet ik er morgen heen voor de werkelijke behandeling. Ze zal er 2x over moeten doen. De behandeling duurt een uur. Ik ben doodsbang. Ik heb al allerlei informatie opgezocht.
Ik heb nog nooit een verdoving gehad en ik heb ook geen idee hoe dat precies werkt.
Mijn tandarts is ook geen fijne man. Zijn assistente snauwt altijd maar wat door de telefoon en geeft geen duidelijke antwoorden op mijn vragen.
Wanneer er een gaatje gevuld moet worden, geeft de tandarts een of andere code door aan de assistente en alleen daardoor weet ik dat er iets mis is. Hij zal mij verder ook geen uitleg geven.
Ik durf het niet eens meer te vragen, omdat hij van oudsher al mijn tandarts is en mij altijd als klein kind heeft behandeld. Inmiddels ben ik 22 en ben op zoek naar een andere tandarts. Iemand die mij gerust stelt en mij het idee geeft dat ik me niet aanstel wanneer ik angstig ben.

Groetjes

afbeelding van de digitale tandarts
de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
door de digitale tandarts di, 04/09/2002 - 16:45

Bij parodontitis, ontsteking van de steunweefsels rondom tanden en kiezen, komt er meer kijken dan alleen tandsteen onder het tandvlees weghalen. Ik raad u dan ook aan onze informatie over dit onderwerp aandachtig te lezen. Zie button 'informatie' links en klik dan op 'tandvlees/parodontologie'.

Het gebruik van verdoving bij een parodontale behandeling is zowel voor de behandelaar als de patient aan te raden. Hierdoor is de behandelaar in staat de tandsteen en de plak grondig weg te halen en kan de patient nagenoeg pijnloos behandeld worden.

De codes welke na de behandeling worden gebruikt door uw tandarts zijn waarschijnlijk verrichtingencodes. Bijvoorbeeld V12 voor tweevlaksvulling en A10 voor verdoving etc, deze worden standaard door elke tandarts in Nederland gebruikt.

Het is jammer dat u uw angst niet durft te uiten naar uw tandarts. Het is echter wel zeer belangrijk dat u zich laat behandelen voor de parodontitis.
Probeer de mondhygienist te vertellen over uw angst en laat u in geval van pijn verdoven.

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-04-10 19:23 ]