5 berichten / 0 nieuw
superbang
mimi
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 03/20/2002 - 01:00
door mimi wo, 03/20/2002 - 14:55
#1

ik ben echt super bang voor de tandarts. heb vandaag gebeld voor een afspraak, de eerste tandarts die niet in gesprek was en meteen voor morgen een afspraak kunnen maken. mijn vraag is, ik heb 2 bijna volledig weggerotte tanden, bijna tot op het tandvlees, zou daar nog iets aan te doen zijn?
ik denk zelf of helemaal wegboren of er een nieuwe tand inzetten.
wat zijn van beide behandelingen de kosten?
duimen jullie even voor me voor morgen?
ik heb haar al duidelijk uitgelegd dat ik bang ben, maar het ergste is nog wel dat mijn moeder, omdat ze zelf bang was, mij nooit als kind naar de tandarts heeft genomen, dus in mijn leven ben ik alleen 3 keer ofzo met mijn vader meegeweest, zon 12 jaar geleden.....

afbeelding van de digitale tandarts
de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
door de digitale tandarts wo, 03/20/2002 - 22:59

Goed van je dat je een tandarts hebt opgezocht!

Het is mogelijk dat de tanden vanaf je wortels weer opgebouwd kunnen worden met kronen. Dit is o.a. afhankelijk van de staat van de wortels en het omliggende steunweefsel (bijv. tandvlees en kaakbot).

Laat je tandarts een behandelplan met een begroting maken. Hierdoor kom je de mogelijkheden en de bijbehorende kosten te weten.

Succes!

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-21 13:46 ]

KiekerJan
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 03/21/2002 - 01:00
door KiekerJan do, 03/21/2002 - 19:03

Ik ben ook altijd verschrikkelijk bang geweest, en een keer een jaar of 10 niet naar een tandarts geweest. Het was het bekende verhaal met schooltandarts en nog een paar andere tandartsen daarna waardoor ik niet meer durfde. Terwijl ik nooit meer heb hoeven laten doen dan een gaatje vullen. Het boren deed pijn en ze gingen gewoon door als je auw zei. Geen controle over je eigen situatie heb je dan. Bovendien zeiden ze altijd dat boren geen pijn deed tegen mij, dus het was ook wel even schrikken.
Op gegeven moment ben ik weer gegaan, naar een normale tandarts, dus geen angsttandarts. Die was wel goed, keek eerst alleen met de spiegel, en legde uit met boeken en alles erbij hoe het werkt en wat er moest gebeuren. 17 gaatjes had ik. De eerste keer dat ik voor behandeling terug ging was ik nog steeds panisch, maar hij ging alles verdoven. En als ik iets voelde, hand opsteken dan stopte hij. Zelfs de prik (waar ik trouwens helemaal niet bang voor ben) werd verdoofd met een soort gel. Anderhalf uur gezeten, niks gevoeld. De angst ebde wel weg hoor. Hij had alles met witte vullingen gedaan, en ik kreeg er eigenlijk wel een kick van! Prachtig...
Daarna ben ik nog 3 keer terug geweest (het ging per kaakhelft), en ik had weer een prodent-smile!
Het is allemaal heel erg meegevallen, en er is ook wel het een en ander veranderd in de laatste 20 jaar.
Duss.... Gaan!
Success

mimi
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 03/20/2002 - 01:00
door mimi vr, 03/22/2002 - 22:26

kennelijk heeft het duimen succes gehad, want het is mij 100% meegevallen. ik had, zoals ik al zei, met de eerste de beste tandarts gebeld, en de assistente klonk erg aardig. ik heb meteen duidelijk gemaakt dat ik heel bang was en al tijden niet was geweest. maar hij, de tandarts was hartstikke aardig, en ik geloof dat dat wel de ergste angst was, dat hij heel erg "eng"zou zijn. Iedereen succes!!!!!
en ik ga woensdag mijn gaatjes boren, drie alleen maar, en twee kiezen die getrokken moeten worden.

Leentje
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 03/24/2002 - 01:00
door Leentje ma, 03/25/2002 - 12:54

Mimi,

Wat goed dat jij durfde te zeggen dat je heel bang was! Ik wou dat ik dat ook kon zeggen, want ik denk dat mijn tandarts dan meer zou begrijpen waarom ik het laatste jaar niet ben geweest. Maar ik durf dat niet te zeggen. Hij is wel aardig , maar ik vind die assistente van hem echt niets! Ze kan zo lekker ironisch doen...