Gaatje en tijd tot de tandarts

Author:
Parzival
Posted:
do, 10/18/2001 - 16:38
Hallo

Ik denk dat ik bijna zeker weet dat ik een gaatje heb. Het drinken van welke vloeistof doet zeer aan mijn rechter achter kies. Nou heb ik in de spiegel gekeken en er zit idd. een zwart puntje. Nou heb ik al een afspraak staan voor de tandarts op 5 nov. voor normale controle.. maar als ik nog 3 weken niets kan drinken zonder pijn is dat erg vervelend.
Hoe kan het trouwens dat dit mijn eerste gaatje is waarbij het echt zeer doet.?? Moet ik nou ook rekenen op een gevoelige behandeling of is dat altijd gelijk na verdoving.
de digitale tandarts

Pijn bij warmte en koude (vloeistof) kan een symptoom zijn van tandbederf, dit geldt tevens voor een zwarte vlek op een tand/kies. Dit hoeft echter niet!
Er kunnen meer oorzaken zijn voor deze pijn.

Over het algemeen heeft een 'gaatje' bij een volwassene er minstens twee jaar voor nodig, voordat deze dermate groot is dat er ook daadwerkelijk behandeld moet worden. Dus een tijdsbestek van drie weken is daarop dus relatief zeer kort.

Maar aan de andere kant is drie weken met pijn leven geen pretje en daar komt bij dat de tandarts bij de controle waarschijnlijk geen tijd heeft ingepland om ook een kies te vullen.

Mocht het inderdaad een 'gaatje' zijn, dan is het hebben van kiespijn toch vaak wel een indicatie dat het een wat dieper gaatje betreft dan wanneer deze nog geen pijn zou doen.

Verdoven kan tegenwoordig redelijk pijnloos en kan zeer prettig werken voor zowel de patient als de tandarts.

Succes!
zo, 10/21/2001 - 23:25 Permalink