Losse kroon

Author:
admin
Posted:
zo, 09/16/2001 - 16:28
Een van mijn kiezen is een paar jaar geleden vervangen door een kroon. Deze kroon zit gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar los en komt met pin en al uit mijn wortel. Ook heb ik regelmatig last van vervelende geurtjes die afkomstig zijn van deze kroon. Horen deze verschijnselen bij het hebben van een kroon?
de digitale tandarts

Ik begrijp hieruit dat een kroon, samen met de opbouw, vaak van de wortel loskomt, waarna deze door de tandarts weer wordt vastgezet.

Als er te weinig van een tand of kies over is om genoeg steun en houvast te bieden aan een kroon, wordt er een opbouw gemaakt. Deze opbouw wordt vastgezet in het wortelkanaal, hier overheen zal de kroon gemaakt worden.

Het kan wel eens gebeuren dat een kroon en/of opbouw loskomt, waarna deze dan opnieuw vastgezet moet worden. Als blijkt dat deze met enige regelmatig loskomt, dan is waarchijnlijk het houvast van de opbouw onvoldoende.

Misschien is het nog mogelijk om de opbouw met een ander (sterker) cement vast te zetten. Anders is de enige oplossing het maken van een nieuwe opbouw en misschien zal een nieuwe kroon ook noodzakelijk zijn.

De vieze smaak is te verklaren uit het feit dat er lekkage is vanuit het wortelkanaal, waar de opbouw in vastzit naar uw mondholte. Als de opbouw en kroon goed vastzitten dan zult u deze smaak niet meer ervaren.

Met vriendelijke groet[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-09-17 11:30 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-09-27 23:10 ]
ma, 09/17/2001 - 11:29 Permalink