zenuw

Author:
vand0259
Posted:
wo, 09/12/2001 - 10:43
doet een zenuwbehandeling pijn
de digitale tandarts

Een zenuwbehandeling (eigen is het meer een wortelkanaalbehandeling) is als eerste een ingreep om kiespijn te verhelpen of om te voorkomen. Veel mensen vinden het moeilijk te begrijpen dat er een wortelkanaalbehandeling moet worden gedaan terwijl ze nu geen pijn hebben. Dit zijn de gevallen waar sprake is van een ingreep ter voorkoming van kiespijn. Een "gewone" behandeling, het vullen van het gaatje, volstaat hier niet meer. Er zijn ook tal van andere gevallen waarbij een wortelkanaalbehandeling de enige optie is, daar ga ik nu echter niet op in.

Pijn tijdens een wortelkanaalbehandeling:

Het is een normale lichaamsreactie, dat als er een ingreep plaatsvindt in je lichaam, dit pijn veroorzaakt. Het is tegenwoordig echter mogelijk deze pijn goed te bestrijden en het is soms helemaal niet nodig om bijv. een verdoving te geven, omdat de zenuw van de desbetreffende tand of kies al afgestorven is. In het algemeen kan een wortelkanaalbehandeling tegenwoordig vrijwel pijnloos worden uitgevoerd, dat er in sommige gevallen wel pijn wordt gevoeld kan veel verschillende oorzaken hebben. De tandarts kan dan echter nog een keer een extra verdoving geven waardoor ook deze pijn verdwijnt. Ik geef hieronder een aantal percentages die zijn voortgekomen uit onderzoek (het gaat hier met name om napijn)

Napijn:
Pijn na afloop van een wortelkanaalbehandeling komt in 20-40% van de gevallen voor. Bij 5% is de pijn van ernstige aard.

Vergeet ook niet dat pijn ook samenhangt met angst voor het onbekende. Ik hoop dat ik door deze informatie iets van dit onbekende heb kunnen wegnemen.

Veel succes met je mogelijke wortelkanaalbehandeling!! En laat even weten op het forum hoe het ging.[ Dit Bericht is bewerkt door: root op 2001-09-13 15:00 ]
do, 09/13/2001 - 14:57 Permalink
admin

hallo,ik krijg regelmatig een wortelkanaal behandeling, omdat mn gebit is renovatie is.mn tandarts is echt geweldig omdat ik nog nooit pijn heb gevoeld!(ik was altijd doodsbenauwd voor de tandarts ,en daardoor 5 jaar niet geweest met alle gevolgen van dien) mn tandarts nu, heeft me er helemaal overheen geholpen en is echt een kei! echter de laatste keer kon hij niet bij het puntje van de wortel komen met zn boortje, ik had al lang met mn mond open gelegen, dus zei hij me dat ie het volgende week af zou maken,mar dat ik last kon krijgen van die kies omdat er een ontsteking zat,hm, ik balen. en nu heb ik dus ontzettende last gekregen, het is 3 uur in de nacht en verrek van de pijn, pijnstillers helpen niet zo goed nu, en morgen ga ik hem meteen bellen of ik langs kan komen. mijn vraag is nu, kan hij me nu wel goed verdoven met die ontsteking,hij moet natuurlijk flink boren en druk zetten enzo. volgens mij ga ik kreperen straks en dat wil ik niet hoor !! kunt u me een eerlijk antwoord geven, krijg ik pijn straks met de behandeling?? brrrr, mensen laat alsjeblieft nooit je gebit verwaarlozen, want daar krijg je zo,n spijt van !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! groetjes L
zo, 09/16/2001 - 03:40 Permalink
de digitale tandarts

Leuk om te horen dat je tandarts zo zijn best doet om je gebit weer op te knappen.

Als er een acute ontsteking aan de wotelpunt zit van een tand of kies, is dit soms inderdaad wat moeilijker te verdoven.

Ik hoop voor je dat de tandarts de wortelpunt kan bereiken en het daar dan kan schoonmaken, want dat is de beste manier om van je pijn af te komen.

Sterkte.
ma, 09/17/2001 - 09:39 Permalink