Mag je ingeschreven staan bij meerdere tandartsen/mondhygienistes/ortho's?

Author:
Vi
Posted:
vr, 10/28/2022 - 10:16
Momenteel ben ik opzoek naar een nieuwe tandarts en informatie inwinnen over mijn gebit (liefst bij meerdere tandartsen/ortho's). Ik ben nu naar een tandartsenpraktijk geweest voor advies mbt orthodontie waarbij geen inschrijving nodig was.
1) Nu begreep ik van de assistente dat ik gewoon zonder inschrijving kan langskomen voor tandarts en/of mondhygiëniste. Klopt dit?
2) Is het mogelijk om verschillende tandartsen te bezoeken om zo een afweging te maken waar ik eventueel mijn orthodontie laat doen? Ik wil namelijk een kostenindicatie hebben en begrijp dat de een met een ander merk werkt dan de ander en de bedragen daardoor sterk uiteen kunnen lopen.
Tandarts_Richa…

U bent in principe vrij om een tandarts te kiezen. Langskomen na het maken v e afspraak neem ik aan. Het hangt af v d complexiteit v d behandeling af maar ik zou gaan naar de orthodontist, de specialist, gaan met wie uw tandarts samen werkt. Er is een tekort aan orthodontisten dus u mag blij zijn als er een, een niet te lang wachtlijst heeft. Ieder werkt met een eigen behandel methode met als doel een optimaal resultaat naar uw tevredenheid. Het gaat om het eind resultaat dat bereikt kan worden en uw gevoel/vertrouwen in, met de behandelaar. En bedenk.... goedkoop is soms duurkoop. Niet zo zeer merk maar meer behandel methode. Het is belangrijk een tandarts te vinden, en daar te blijven, waar u vertrouwen in kunt hebben. Ook tandartsen hebben verschillende behandel aanpakken. Steeds wisselen kan ook betekenen, steeds v behandel strategie veranderen. Dat vind ik niet altijd bevorderend voor de stabiliteit v uw gebit. En steeds uw gegevens doorsturen. Krijg een goed uitleg voor de toekomst v uw gebit , kies een v d opties die het meest bij u en uw budget past. Maak een behandel strategie voor de toekomst niet alleen het nu.
vr, 10/28/2022 - 10:48 Permalink