Zorgverzekering 2011. Kaakchirurgische ingrepen vervallen?

Author:
Dipity
Posted:
ma, 02/14/2011 - 10:17
Hey,

Stel je moet een verstand kies trekken, of meerdere tanden trekken bij de kaakchirurg word dit dan dit jaar niet meer vergoed door de zorgverzekering?
En wat bedoelen ze met een specialistisch behandelplan?

Kan iemand tekst en uitleg geven over deze ontwikkeling. Ik dacht dat het vergoed werd.
Het word steeds gekker met de zorgmaatschappijen.

Vroeger was het veel beter geregeld. Nu is het voor alles betalen betalen en nog eens betalen.


Zorgverzekering Agis:

Kaakchirurgische zorg
Voor verzekerden vanaf 18 jaar vervalt de vergoeding voor het trekken van tanden en kiezen (extracties) door de kaakchirurg, tenzij de extractie onderdeel uitmaakt van een specialistisch behandelplan.
vV

1. dit is niet de schuld van de zorgverzekeringen, de overheid heeft deze beslissing genomen, zij moeten het alleen uitvoeren.

2. veel zorgverzekeraars hebben omschrijvingen in de AV uitgebreid om een deel van de gevolgen af te dekken.

3. van mijn kaakchirurg heb ik inmiddels begrepen dat het allemaal zo`n vaart niet loopt. De moeilijke gevallen die de tandarts niet zelf kan (en dat verschilt per tandarts....is dus behoorlijk grijs gebied) valt er nog steeds onder. En alles wat toevallig gelijkertijd gebeurt is best een heel grote kans dat dat word opgenomen in het chirurgisch plan, en er dus ook onder valt.
ma, 02/14/2011 - 11:30 Permalink
Spiegeltje

Is er nu wel een machtiging nodig?

1. dit is niet de schuld van de zorgverzekeringen, de overheid heeft deze beslissing genomen, zij moeten het alleen uitvoeren.

Klopt, maar mede dankzij een advies waar ook de zorgverzekeringen een belangrijke stem in hebben is deze wijziging er mede gekomen. Mijns inziens ook terecht, omdat teveel eenvoudig extractiewerk naar de kaakchirurg ging. Ook bij de tandarts horen niet-gecompliceerde extracties niet tot de kostbare behandelingen voor patienten.
ma, 02/14/2011 - 13:47 Permalink