wortelkanaalbehandeling - prijs

Author:
narayani
Posted:
wo, 12/18/2013 - 20:11
ik had een ontsteking in 1 van de wortel uiteinden van een kies links in mijn bovenkaak.
Tandarts heeft de vorige vulling er uit gehaald, met dunne naaldjes het betreffende kanaal geprobeerd te openen en schoon te maken.
tijdelijke vulling gestoken en een maand later de vulling opnieuw gedaan, na nogmaals met kleinen naaldje in het betreffende kanaal bezig geweest te zijn. Ik heb alle specificaties.
Ik had geen idee dat dat me € 305 zou gaan kosten en er is me ook niets over prijs verteld.
Ik schrok dus behoorlijk van die hoge rekening.
De rekening heeft de volgende codes: E02, E19, E52, E54, V11, V21, E04, E13, E45, allemaal met het aantal 1.
Is dit een redelijk bedrag en valt het nog mee of is dit aan de hoge kant?
Mvg
vV

De tandarts had dat even moeten vertellen ja, je had zelf ook even moeten beseffen dat er een prijskaartje aan zou hangen omdat het geen werkje van 10 minuten was...
Enig eigen initiatief wordt tegenwoordig ook verlangd. Enige alternatief is trouwens trekken van betreffende tand.
Geef in ieder geval even aan aan de tandarts dat je voortaan niet met dit soort verrassingen geconfronteerd wilt worden.
Communicatie moet van twee kanten komen.
wo, 12/18/2013 - 21:16 Permalink
narayani

Beste,

u geeft mij geen respons op mijn vraag of die prijs redelijk is. Ik heb die codes nog eens goed bekeken. De enige waar ik het niet mee eens ben is dat het als een complete wortelkanaal behandeling gezien wordt. Terwijl dit niet zo was. Oude vulling er uit, schoonmaken en nieuwe vulling er in. De enige code waar ik het dus niet mee eens ben, is E13. Hoe staat u er tegenover?
Ik zal zeker de tandarts confronteren met gebrek aan prijs informatie. Als een tandarts een dure behandeling doet, ga ik ervan uit dat hij dat even laat weten. Prijskaartje ja, € 300 had ik geen idee van.
Tandarts gaf trouwens kaakchirurgie als alternatief, niet trekken.

mvg en bij voorbaat dank.
za, 02/01/2014 - 15:04 Permalink
Breezy302

Als antwoord op door narayani

Zelf heb ik 2 weken geleden op een zondag bij de noodtandarts een wortelkanaalbehandeling gehad. Ik heb hier 178 euro voor betaald. Dan moet er nog een definitieve vulling in maar hoeveel dat gaat kosten weet ik niet. Bij mijn andere tand moet ik telkens de tand laten uitspoelen zodat de ontsteking weggaat ( dus vulling eruit, spoelen en weer dichtmaken) en hier betaal ik ongeveer 30 euro per keer voor.
zo, 09/27/2015 - 20:29 Permalink