WKB in 2 delen, facturatie in 2 delen? 2e deel verzekeren?

Author:
Frankven
Posted:
za, 11/29/2014 - 09:22
Onlangs heb ik eerste wortelkanaalbehandeling gehad, ik heb hier nog geen factuur van gehad.

Medio februari vindt het 2e deel van de wkb plaats. Ik heb tot nu toe nooit een tandartsverzekering gehad, maar ik heb het afgelopen jaar meer dan 1000 euro aan tandartskosten gehad, en overweeg daarom om in 2015 misschien toch maar een tandartsverzekering te nemen.

Nu vraag ik me af of zo'n wkb in 1 x gefactureerd wordt, of dat er per behandeldatum gefactureerd wordt. In dat geval zou ik het eerste deel (2014) volledig betalen, en het tweede deel (2015) deels bij de verzekering kunnen declareren.

Ethisch gezien is dit misschien niet heel netjes, omdat ik bij het aangaan van de verzekering al weet dat die behandeling er aan zit te komen. :oops: Ik heb hier dus nog wel mijn bedenkingen bij. Anderzijds weet ik dat er veel mensen zijn die dit zou doen, daarbij maak ik zelden tot nooit gebruik van zorg buiten tandheelkunde om, dus verdient de verzekering toch nog voldoende aan mij.

Hoe dan ook? Hoe schatten jullie in dat dit gefactureerd wordt? Verschilt dit per praktijk? En wat is qua prijs ongeveer de verhouding tussen 1e deel en 2e deel van WKB?
Frankven

jaarwisseling overschrijdend wordt het in twee delen gefactureerd, ook omdat het op behandeldatum moet en het vanwege de jaarwisseling administratief gewoon moet.
Als er door verzekeraar geen beperkingen worden gesteld over wortelkanaalbehandelingen bij de aanvraag is er ethisch niets mis mee er gewoon gebruik van te maken.


Er geldt geen beperking of wachttijd, maar ik vind het moreel gezien een beetje dubieus om iets te verzekeren waarvan je al weet dat je er gebruik van gaat maken. Een verzekering is eigenlijk tegen onvoorziene omstandigheden lijkt mij.

Hoe schat u de kosten verdeling in tussen 1e en 2e deel. Wat kost een gemiddelde WKB? 400 euro? Is het 1e deel goedkoper of duurder? Eerste deel heeft een dikke 20 minuten geduurd. Voor het tweede deel staat een afspraak van 3 kwartier tot een uur gepland.
za, 11/29/2014 - 11:22 Permalink
vV

als het goed is moet u een begroting gekregen hebben, is verplicht boven de 250,-.
start is een 25% van het totaal , beetje afhankelijk van aantal kanalen en wat er verder nog moet.
Als een verzekeraar geen beperkingen stelt is dit soort kosten ingecalculeerd in de premiestelling, zou dus geen medelijden met hen hebben. Zij verdienen er nog steeds aan, gemiddeld gezien. Anders zouden ze het niet doen. Dit soort verzekeringen is trouwens het einde van in zicht denk ik. U kunt het ook anders benaderen, zie ixorg
za, 11/29/2014 - 11:32 Permalink
Frankven

als het goed is moet u een begroting gekregen hebben, is verplicht boven de 250,-.


Mijn tandarts meldt eigenlijk nooit iets over kosten, ik zie het pas op de factuur. Ik moet wel zeggen dat ik er ook niet naar vraag. Maar als iets erg duur wordt vind ik het eigenlijk wel prettig als dat gemeld wordt ja.

Nu viel het woordje wortelkanaalbehandeling pas nadat hij hier al mee gestart was.
za, 11/29/2014 - 13:44 Permalink