Wie gaat er overstappen naar een andere verzekering?

Author:
Newtan
Posted:
wo, 11/08/2006 - 00:40
Wie heeft inmiddels dusdanige ervaringen met z'n huidige verzekeraar dat overstappen per 1 januari het beste is?

Welke verzekeraar is dat en wat zijn dan de tegenvallers?
Nettie

Ik heb ervaringen met de VGZ. Voor de uitgebreide tandheelk.verzekering moet je 2 bitewings en tandheelk. verklaring invullen. Acceoptatie is zeer streng. Bij de basisdenking krijg je maximaal 380 euro . vergoeding 80% alle behandelingen ook kronen. Ik stap dus over naar Menzis uitgebreid pakket 100% vergoeding en 200 euro per kroon. Ben ik altijd beter uit. Kost altijd geld tandarts, maar als je veel tandheelkundige behandelingen moet ondergaan, zit je met 1 a 2 kronen er al snel boven en komt de rest voor je eigen rekening. Dus zou zeggen denk er goed over na. Blijft altijd rekensommetje. Menzis aceepteert trouwens iedereen. Groetjes Nettie
vr, 12/08/2006 - 09:48 Permalink
vV

let op bij Menzis, veel behandelingen zijn in aantal gelimiteerd! En de rekening voor de nu vrije toegang komt nog ben ik bang... Tevens geen 100% vergoeding op bv wortelkanaalbehandelingen indien uw tandarts de laatste stand van techniek toepast...Hiermee samenhangende behandelcodes zijn uitgesloten van vergoeding...

Tja en wat mijzelf betreft: Nu Avero Achmea, wellicht volgend jaar een andere , iets duurder maar nu heel veel gez&**K ivm een machtigingsaanvraag voor behandeling die al sinds eind september onbeantwoord is! Liever een verzekeraar die zsnel handelt, dan een paar maanden met iets door te lopen omdat er pas iets gedaan mag worden wanneer de machtiging verstrekt is...
vr, 12/08/2006 - 13:28 Permalink
Spiegeltje

Veel mensen gaan weg bij De Friesland. Vorig jaar kon deze tandartsverzekering nog worden aangeraden, ook als je bij hun geen basisverzekering afsloot. Voor 2007 wordt echter de premie voor de meest vergoedende tandartsverzekering met 18% verhoogd. Voor mensen zonder basisverzekering komt daar nog een 'boete ' bovenop van 100% zodat de totale verhoging 136% is.

Ik ga niet weg omdat ik voor 2007 nog wat dure behandelingen in het vat heb zetten. Daarna ben ik uiteraard weg. Dan sluit ik ook geen nieuwe verzekering meer af bij een andere maatschappij. Voor de kapper heb ik ook geen verzekering lopen.
vr, 12/08/2006 - 13:45 Permalink
yolande

Momenteel ben ik nog bij Unive, maar bij mij is het iets lastiger, omdat ik in het buitenland woon. Ik betaal premie in NL, maar de krankenkasse neemt het over. Alleen de hulp die ik in NL aanvraag wordt vergoed. En inmiddels heb ik bijna alles hier in Duitsland, omdat hier meer vergoed wordt.
Kreeg toevallig vandaag post van Unive over 2007, maar nergens kun je iets terug vinden over de polis, de voorwaarden en de eventuele wijzigingen.

Toen ik nog in Scheemda bij de tandarts was, moestten we alles contant betalen, tenzij je via Menzis verzekerd was. Daar hadden ze een soort contract mee. en dat hoor je wel vaker over Menzis.
za, 12/09/2006 - 19:00 Permalink
joek

Hee, dat wist ik niet van Avero. Maar wij hebben een collectief pakket, dus in dit geval was er niets te kiezen.
Anders had ik zeker voor 100 % gekozen.
Of niets, dan spaar ik zelf wel de premie elke maand.
Maar goed, dat is ieders keuze.

Groetjes,
Joke
zo, 12/10/2006 - 16:50 Permalink
Nettie

VV.

Voordat ik verzekering heb afgelsoten bij Menzis, heb ik vergoedings-codes gecheckt. Voor mij is het een prima verzekering in vergelijking met het VGZ. Waar ik immers maar max. 380 eur. vergoed kreeg. Afgelopen jaar heb ik al bijna 900 euro zelf op moeten hoesten. Ik ga nu onder behandeling bij een paradontoloog en krijg 75% vergoed.Protocol. Nabehandelingen geen vergoedingen. Maar dat is ong.80 euro in de 3 maanden. Is te doen. Kijk als je zoals ik niet overal wordt geaccepteerd is dit de beste oplossing. Voordelige verzekering en een ruimere vergoeding. Onkosten blijf je toch altijd houden met een slecht gebit. Na pocketmeting bij pardontoloog is de schade gelukkig minder eernstig dan ik dacht. een kies is twijfelachtig. De rest kan allemaal behouden blijven na deze behandeling pfffffffff. opluchting hoor VV. groetjes Nettie
za, 12/16/2006 - 16:18 Permalink
vV

gefeliciteerd!

Waar het bij mij in samenhang met Menzis voornamelijk om gaat/ging, is dat alle voormalig Amicon verzekerden te horen kregen dat ze "hetzelfde" verzekerd waren/zijn bij Menzis....

En daar is een groot stuk voorlichting gewoon misleidend geweest, want bv voor kronen en andere calamiteiten is men aanzienlijk slechter verzekerd dan bij de polisvoorwaarden van Amicon voorheen.

Ik kom nog steeds wekelijks tegen dat mensen denken 75 of 100% op een kroon vergoed te krijgen...

E.e.a is heel erg afhankelijk van de staat van het gebit, en men moet tandarts zijn om te beoordelen of de polissen van Menzis goed of slecht zijn. Daarom liever de regeling zoals door veel anderen gehanteerd, gewoon percentage vergoeding tot maximum bedrag.

Stap overigens zelf over naar Fortis ASR, vanwege goede collectieve regeling, geen medische acceptatie alleen voor de hoogste tandartsverzekering (tja die heb ik toch niet nodig..) Zelfs voor de polis tot 750,= pj geen acceptatie of verklaring! Voor de hoogste alleen eigen verklaring noodzakelijk. (binnen de collectieve regeling).
zo, 12/17/2006 - 14:54 Permalink
Vlavia

ik zit bij de FBTO.

voor komend jaar aanvullend verzekering waarbij ik tot 800 euro 100% vergoed krijg. dat moet wel lukken denk ik.

dit jaar ben ik ver over mijn budget gegaan, was maar tot 200 euro verzekerd, en ik zit straks denk ik wel op de 600 ofzo :oops: gelukkig betalen mijn ouders nog nu ik nog student ben :D
zo, 12/17/2006 - 15:31 Permalink
Nickname

Ja, ikzelf ben ook overgestapt


vooral vanwege de aanvullende verzekeringen, mbt, tot accapunctuur, tandarts en brilvergoeding.
zo, 12/17/2006 - 15:56 Permalink
Nettie

Ja, zo heeft iedereen zijn redenen om over te stappen. Hoe dan ook, wil ik mijn gebit weer in goede staat krijgen dan zalik de eerste jaren toch bij moeten betalen. Helaas. Heb altijd al een hoop an mijn gebit uitgegeven, maar ben nu eenmaal erfelijk belast. Dus elk jaar maar weer kijken wat het beste is. En VV ik begrijp het, maar vanaf mijn standpunt bekeken is dit het beste denk ik. Ik heb zelf namelijk een aantal jaren voor een ziektenkostenverzekering gewerkt, dus ik let echt wel op de kleine lettertjes. En bedankt. Ik ben heel erg blij dat het sleutelen aan mijn gebit nu eindelijk zin gaat krijgen. IVM de pradontologie ben ik al druk doende om te stoppen met roken. Zo gemotiveerd ben ik. Ik weet dat het namelijk de behandeling in de weg kan staan.Als het goed is worden de kosten uiteindelijk toch weer minder. En ik verkeer in de geukkige positie dat ik die bedragen nog wel kan ophoesten. Bedankt VV.
ma, 12/18/2006 - 12:52 Permalink