WELKE ZORGVERZEKERING HEEFT DE HOOGST VERGOEDING????

Author:
mirella1st
Posted:
zo, 12/23/2007 - 14:29
Ik ga in 2008 mijn gebit laten opknappen wat een hoop geld gaat kosten.
Wie kan mij vertellen met welke zorgverzekering ik het meeste vergoedt krijg zonder dat ik gekeurd hoef te worden.
Menzis met tandverzorgd 4 vergoedt 80% tot een maximum van €1500.
Wie weet er nog een andere zorgverzekering die meer vergoedt.
Ik zit nu bij Avero Achmea en daar krijg ik €500 per jaar terug.
de digitale tandarts

De tandartsverzekering van Menzis heeft veel kleine lettertjes, zoals bijv. vergoeding van drie kronen, maar max. 200 euro per kroon, terwijl een kroon +/- zeshonderd euro kost.
In dit soort gevallen heb je dan niet zoveel aan een hoge vergoeding, een tip is de tandartsverzekering van Ohra, deze vergoed 100% tot het afgesproken max. bedrag, ongeacht de tandartscodes op de factuur.
zo, 12/23/2007 - 14:40 Permalink
mirella1st

Wat u zegt is Tandverzorgd 3 maar Tandverzorgd 4 vergoedt 80% van het tarief van de in de verzekeringsvoorwaarden genoemde codes, tot een gezamelijk max. van €1500. Behalve de codes voor de niet nagekomen afspraak is geen code uitgesloten van vergoeding.

Ik ga de zorgverzekering van Ohra even bekijken.


Ik moet trouwens meerdere kronen en 1 brug laten plaatsen
De kronen kosten €750 p/st en een brug kost €1800.
zo, 12/23/2007 - 14:53 Permalink
Spiegeltje

Ook verzekeringsvoorwaarden van Ohra goed nakijken! Vanaf 750 euro (TandenGaaf) wordt bovendien de volgende gezondheidsvraag gesteld (staat niet in de voorwaarden!) (*):

"Is de komende 12 maanden bij één van de personen sprake van behandeling met kroon - en/of brugwerk, inlays, implantaten, partiële prothese (plaatje of frame) of een uitgebreide tandvleesbehandeling?"

Er zitten altijd, bij elke verzekeraar, addertjes onder het gras voor slim calculerende mensen die een uitgebreide tandartsverzekering willen afsluiten juist omdat ze op korte termijn hoge kosten verwachten. Ik geef ze geen ongelijk ("een brandend huis kun je nu eenmaal niet verzekeringen hoor ik ze denken"). Alleen bij de overgang naar het nieuwe zorgstelsel in 2006 had je daar geen last van. Sommige verzekeraars is dat duur komen te staan zodat ze maatregelen hebben genomen.

Je moet letten op eventuele wachttijd, gezondheidsvragen, uitsluiting van techniekkosten etc. Kies in ieder geval een verzekering die alle codes (grotendeels) vergoedt. Houd er ook rekening mee dat de premie (fors) hoger kan zijn als je bij de verzekeraar niet de basiszorgvverzekering hebt lopen.

Je stelt een simpele vraag maar eigenlijk is ie moeilijk te beantwoorden. Het zou me verbazen als je een verzekering vindt die in jouw situatie meer dan 500 euro uitkeert. Ohra bijvoorbeeld maar 250 euro en dat is denk ik ook bij de meeste andere zo.

(*) waarschijnlijk kunt u de verzekering wel afsluiten maar kroon- en brugwerk en parobehandeling is er niet bij het eerste jaar. Of je wordt gewoon geweigerd, dat mag bij aanvullende verzekeringen.
zo, 12/23/2007 - 15:17 Permalink
mirella1st

Wordt mijn oude verzekering pas opgezegd als mijn nieuwe verzekering is geaccepteerd??
Kan via FNV korting krijgen bij Menzis en kom dan op dezelfde kosten uit als wat ik nu betaal (€150) maar dan met tandverzorgd 4 dus max. €1500 terug per jaar.
Ik ga morgen wel even bellen want mijn zoon heeft net een vaste beugel dus ik weet niet of ze daar ook problemen over gaan maken.
zo, 12/23/2007 - 23:26 Permalink
Spiegeltje

Ik zie dat Menzis nu ook één pakket heeft (Tandverzorgd 4) dat 80% vergoed van alle codes (behalve niet nakomen afspraak) en wel tot het riante bedrag van 1500 euro. Dat gaat de goede kant op. Is wel een dure verzekering (35 euro/maand), maar vergoeding is goed. Volgens mij moet wel nog steeds het paroprotocol worden gevolgd. Afwijkingen van de volgorde van behandeling wordt niet geaccepteerd (ook niet bij TV4). OP zich niet zo'n ramp, meestal wordt gewoon het protocol gevolgd. Je krijgt alleen vergoed van een mondhygieniste waar Menzis een contract mee heeft. Dat is een groot minpunt.

Uit de voorwaarden blijkt niet dat gezondheidsvragen worden gesteld. Ook kun je via Internet de verzekering afsluiten zonder gezondheidsvragen. Dat zegt nog niks want alles is op voorbehoud van acceptatie en ze kunnen nadere info inwinnen. Even (anoniem!) Menzis bellen en uitleggen dat je nu al weet dat er binnen een jaar kronen moeten komen, en kijken wat ze zeggen is het advies.
ma, 12/24/2007 - 11:13 Permalink
Spiegeltje

Je gaat ook de basiszorgverzekering bij Menzis laten lopen neem ik aan?
Misschien dat je de vraag over de vergoeding ook nog eens per e-mail kunt stellen aan Menzis. Van call centra kun je niet 100% op aan en dan heb je in ieder geval een herbevestiging. Echt zwart-op-wit krijgen (ondertekende brief of fax) is denk ik lastig. Als je geaccepteerd bent zit je i.i.g. goed, want de polisvoorwaarden zeggen er verder niks over.

TV 4 is inderdaad een nieuw pakket vanaf 2008.
ma, 12/24/2007 - 16:06 Permalink
Spiegeltje

Menzis hanteert voor deze verzekering inderdaad geen selectie (nog niet) voorzover in ieder geval iemand reds een tandartsverzekering heeft lopen.
verbaast mij ook, en ik weet niet of het ook voor nieuwe verzeekrden gaat, en hoe lang zij dit denken te gaan voldhouden...


De Friesland kwam bijvoorbeeld van een koude kermis thuis, maar vooral omdat ze zonder selectie de meest vergoedende tandartsverzekering ook aanboden als losse verzekering. Daarvoor geldt nu een premieopslag van 100%. En medische selectie. Bij de minder vergoedende varianten geldt alleen géén medische selectie als je er ook de basisverzekering afsluit.
ma, 12/24/2007 - 16:12 Permalink
mirella1st

Ik stap helemaal over en neem ook de basisverzekering en krijg korting via FNV.
Ik ga minder betalen dan wat ik nu betaal bij Avero Achmea (Excellent met Tand 500) en krijg meer vergoedt!!

Dit vond ik nog op de site van menzis.

Hoofdmenu > Uw Zorgverzekering > Aanvullende pakketten >
Is er bij aanmelding een medische selectie of wachttijd?

De aanvullende- en de tandartsverzekeringen kennen geen medische selectie. Ook bent u na inschrijving direct verzekerd. Er geldt dus geen wachttijd.
ma, 12/24/2007 - 16:30 Permalink
Holmes

Als er geen addertjes onder het gras zitten, en daar lijkt het niet op, is dit een mooie verzekering voor mensen die voor een behoorlijke renovatie zitten.

Als de topicstartster het voor elkaar kan krijgen dat ze de volledige behandeling over 2 jaar kan uitstrijken dan kan ze voor een premie van ruim € 800,00 een vergoeding krijgen van €3.000,00. Daar komt ze wel aan met een aantal kronen en een brug. Moet Menzis toch een aantal verzekeringen sluiten om dit te compenseren.
do, 12/27/2007 - 13:24 Permalink
mirella1st

Als er geen addertjes onder het gras zitten, en daar lijkt het niet op, is dit een mooie verzekering voor mensen die voor een behoorlijke renovatie zitten.

Als de topicstartster het voor elkaar kan krijgen dat ze de volledige behandeling over 2 jaar kan uitstrijken dan kan ze voor een premie van ruim € 800,00 een vergoeding krijgen van €3.000,00. Daar komt ze wel aan met een aantal kronen en een brug. Moet Menzis toch een aantal verzekeringen sluiten om dit te compenseren.


Deze berekening had ik zelf ook al gemaakt ha,ha!!
Ja, wie niet rijk is moet slim zijn hè!
Ik heb vandaag nog een keer gebeld en weer hetzelfde te horen gekregen dus ik ga overstappen.
do, 12/27/2007 - 20:05 Permalink
Spiegeltje

Oke, dat had ik nog niet gezien. Nou, petje af voor Menzis wat dit pakket betreft dan. Kunnen we in het vervolg ook eens Menzis gaan adviseren, dat ik dit nog mag meemaken :D Iets in me blijft sceptisch :-?


En terrecht denk ik. Volgens mij vergoed Menzis nl wel de kroon maar niet de bijna net zo kostbare techniekkosten :roll:


Dat is onjuist. Uit de polisvoorwaarden 2008 blijkt dat deze bij het pakket TV 4 - waar we het over hebben - voor 80% wordt vergoed.

Voor de overige pakketten geldt dat - indien ouder dan 22 jaar - geen techniekkosten worden vergoed, bepaalde uitzonderingen daargelaten namelijk als het onderdeel uitmaakt van een verrichting met eigen code tot het maximum van die code.
do, 05/15/2008 - 14:14 Permalink
vV

Voor de overige pakketten geldt dat - indien ouder dan 22 jaar - geen techniekkosten worden vergoed, bepaalde uitzonderingen daargelaten namelijk als het onderdeel uitmaakt van een verrichting met eigen code tot het maximum van die code.
niet geheel juist, de maximum vergoeding is niet per se gerelateerd aan de declaratiecode of uitsluiting techniekkosten specifiek. Voor kroon en brugwerk staat in pakket 3 bv een maximum van 200 per tand, max 3 per jaar op gespecificeerde R-codes. Maar dat betekent dus dat op een kroon max 200,= vergoed wordt (tarief is uit mijn hoofd nu 208,-...) . R codes niet in de lijst, ook geen vergoeding.

ja ja je moet blijkbaar nog steeds tandarts zijn om die pakketten (tenminste, TV1 -TV3) van Menzis goed te kunnen bevatten..en dat is op zich natuurlijk al niet juist..
vr, 05/16/2008 - 11:28 Permalink