Welke tandartsverzekering

Author:
kezmanomania
Posted:
wo, 10/20/2010 - 14:08
Ik ben een student van 23 jaar en op het moment onverzekerd. Mijn tandarts heeft mij aangeraden een verzekering te nemen omdat hij veel te doen heeft aan mijn gebit. Nou zijn er zo veel verzekeringen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Daarom zou ik jullie om advies willen vragen.

Ik heb enkele vergelijkingsites bezocht en ik kreeg verzekeringspakketten van 130 euro met een dekking van 1000 euro. Aangezien ik alleen kosten maak bij de tandarts is dit niet logisch. Immers betaal ik dan 1400 euro per jaar verzekering en kan ik 1000 euro terugvorderen voor de tandarts. Dan kan ik toch beter niet verzekerd rekeningen los betalen want dan kan ik alle 1400 euro aan de tandarts besteden!?

Graag advies ivm nieuwe tandverzekering. Bij voorbaat dank.
Chris888

Bedoel je 130 euro per maand? Dat is dan niet alleen voor de aanvulling maar voor basispremie + aanvulling. Die basispremie moet je sowieso betalen en moet je dus niet meenemen in je berekening. Of begrijp ik je verkeerd?

Het is pas voordelig om een aanvulling te nemen als je verwacht dat de jaarkosten van die aanvulling minder zijn dan het bedrag dat je terugkrijgt. In ieder geval moeten dus de totale behandelingskosten meer zijn dan de jaarpremie.

Let ook op dat soms niet alle behandelingen worden vergoed of niet volledig.

Een andere reden om een verzekering te nemen kan zijn dat je de jaarpremie wel kunt opbrengen, maar eventuele onverwachte hogere kosten niet. In dat geval kan een verzekering zekerheid bieden, dat je je in iedere geval kunt laten behandelen. Ook al betaal je dan misschien over een aantal jaar uitgesmeerd meer premie dan dat je kunt declareren.

Alternatief is nog je eigen verzekering aanleggen: een spaarpotje dus.
wo, 10/20/2010 - 14:47 Permalink