Welke reisverzekering kiezen?

Author:
meisje26
Posted:
wo, 11/18/2009 - 14:14
Mijn ING reisverzekering loopt af, daarom ging ik hem eens vergelijken met concurrenten. Nu zag ik dat bij de doorlopende reisverzekeringen van bv de ING en ABN er in het buitenland maximaal 250 euro tandheelkundige kosten vergoed worden, dan lijkt het me toch alsof je pech hebt als je struikelt en op je mond valt.

Heeft er iemand ervaring met tandheelkundige reisverzekeringvergoedingen, wat zou een goede verzekeraar zijn, of vergoedt iedereen zo weinig?
vV

pech hebben en struikelen kan ook in Nl gebeuren hoor. daarvoor is geen enkele tandartsverzekering dekkend (tenzij je nog geen 22 bent).

Kan niet adviseren over dit soort zaken, behalve dat reisverzeekringen wel meer beperkingen kennen. Blijkbaar acht je het risico dat je valt of zo groter dan dat er bagage kwijt raakt of gestolen word?
wo, 11/18/2009 - 15:33 Permalink
Spiegeltje

Kostbare tandheelkundige behandelingen kunnen vrijwel altijd worden uitgesteld tot na de vakantie. Noodhulp gaat niet in de papieren lopen. Het heeft m.i. geen enkele zin je hiervoor te verzekeren. Een tandartsverzekering is in veel gevallen al zinloos, bijvoorbeeld bij een gezond gebit, laat staan een reisverzekering met tandartsdekking.

Ik vind dat je daar dus niet speciaal op hoeft te letten. Je kunt er beter voor zorgen dat je met een gezond gebit op reis gaat.
wo, 06/16/2010 - 21:38 Permalink
froukje1979

Het is mij overkomen, 2 jaar geleden in Parijs. Ik ben tijdens het rennen gestruikeld, en ben met mijn mond open op mijn boventanden/kaak op de rand van een stoep gevallen, ik heb me niet goed kunnen opvangen. daardoor zijn al mijn boventanden in het kaakbot geboord en er was 1 tand uit. De kleine kiesjes waren gekanteld. Er is veel botverlies in de bovenkaak (gedeeltelijk verbrijzeld), scheef gezicht.. Nu ben ik bijna 2 jaar verder en nog niet uitbehandeld. Ik heb diverse operaties (scraving), wortlekanaalbehandelingen en beugels/spalken gehad, volgende week krijg gaan ze 2 tanden verwijderen en een tandvleestransplantatie. In december krijg ik botopbouw uit kaak, dat gaan ze plaatsen onder het nieuwe tandvlees. Dan noodkronen op implantaten--dan de def. kronen en facings. er is kans (omdat het hele bovenfront met tanden en een aantal kiezen vernield is) dat er in de toekomst nog meer moet gebeuren. Dit denkt de reisverzekering dus niet, heb wereldwijd de meest uitgebreide dekking. Ook was ik aanvullend verzekerd voor mijn tanden. Had een stralend wit en recht gebit zonder vullingen of problemen.

Ik ben nog steeds in conflict met de zorgverzekering, die doen moeilijk over vergoeden en ben nu met de rechtsbijstand bezig om het toch voor elkaar te krijgen. De zorgverzekering doet moeilijk omdat ze vinden dat dit cosmetische verbetering betreft. Ik heb nog steeds veel last en moeite met duidelijk praten, dus hoe ze daarbij komen? Ik hoop dat ik gelijk krijg, anders weet ik niet hoe het gaat aflopen.

Maar om je antwoord te geven, een reisverzekering helpt dus niets :s
di, 10/19/2010 - 21:58 Permalink