welke aanvullende verzekering voor de angsttandarts

Author:
rody82
Posted:
zo, 11/21/2010 - 20:11
hoi

ik ben hier voor het eerst...

mijn vraag is wat voor aanvullende vezekering moet ik afsluiten voor de angsttandarts?

ik zit nu bij cz, heb nog geen aanvullende verzekering.

ik heb ze wel gebeld en ze zei dat ik toesteming aan hun moest vragen om naar de angsttandarts te mogen???
dentalteddy bear

De extra kosten voor de exra behandeltijd worden in bijzondere tandheelkunde voor angstpatienten en andere groepen patienten vergoed mits machtiging. De behandeling is echter voor de aanvullende tandartsverzekering.

U moet hiervoor een aantal vragenlijsten invullen. De uitslag ervan dient mede met de machtigingsaanvraag verzonden te worden. De tandarts rekent het aantal behandeluren uit. Na machtiging worden de behandeluren door de verzekeraar vergoed minus de kost van de behandeling bij een gewone patient.
zo, 11/21/2010 - 21:45 Permalink
rody82

Bedankt voor de reactie,

Ik moet dus een gewone aanvullende tandarts verzekering aan vragen...

En om toesteming om naar de angsttandarts te gaan krijg ik een vragen lijst, moet ik die dan ophalen bij de angsttandarts of bij de huisarts die mij doorverwijst?

Vervolgens krijg ik een overzigt van hoelang de angsttandarts met mij bezig denkt te zijn en wat hij gaat doen en dat moet ik naar cz sturen, die moeten dan toesteming geven en ik moet een machteging geven aan de angsttandarts voor de kosten die ik zelf moet betalen?

Heb ik het zo goed begrepen?

groetjus rody82
ma, 11/22/2010 - 15:33 Permalink
rody82

ok ik heb een aanvullende verzekering afgesloten nou moet ik binnen zes weken naar een tandarts gaan om een formulier in te laten vullen, voordat ik weet of ik die verzekering kan krijkgen. kan ik dat doen bij de angsttandarts of moet ik nu eerst weer ergens een gewone tandarts opzoeken....?wand ik wil echt niet naar mijn oude tandarts!!!!
ma, 11/22/2010 - 20:34 Permalink
Spiegeltje

Even een paar dingen op een rijtje.

Een "angsttandarts" is in de praktijk een gewone tandarts met meer aandacht voor patienten die bang zijn voor de tandarts en soms met mogelijkheden voor narcose. De kosten worden (meestal slechts ten dele) vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering, zoals bij elke andere tandarts. De vergoedingen worden bepaald door de polisvoorwaarden. Je hoeft geen toestemming van de verzekeraar te vragen om daar naar toe te gaan. Je moet wel nagaan, op basis van de begroting van de tandarts en de polisvoorwaarden, wat wel en niet wordt vergoed. De verzekeraar kan je daarover ook informeren.

Bij extreme tandartsangst kom je soms in aanmerking voor zogeheten bijzondere tandheelkunde. Dat kan alleen als een gewone (angst)tandarts je onmogelijk kan behandelen. Dat valt dan onder de basiszorgverzekering, dus niet een aanvullende tandartsverzekering. Hiervoor moet je dus wel toestemming krijgen van de verzekeraar (machtiging).

Het formulier waar je het over hebt is waarschijnlijk om te bepalen of je wordt geaccepteerd. Als er veel moet gebeuren loop je kans te worden geweigerd ("een brandend huis kun je niet verzekeren"). Ook een nieuwe tandarts kan dit invullen maar zal dan eerst een onderzoek moeten uitvoeren. Sommige verzekeringen kennen geen medische selectie. Meestal zijn dan ook de vergoedingen beperkt. Daar is helaas weinig aan te doen.
ma, 11/22/2010 - 22:05 Permalink