wat zijn mijn mogelijkheden (21 jaar en zwanger)

Author:
Twenthe
Posted:
ma, 10/12/2009 - 12:13
hallo,

doordat ik enige tijd zonder inkomen heb gelopen heb ik ene schuld gekregne bij mijn verzekering. wat injhoud: geen aanvullende pakketten mogelijk. daarnaast ook een schuld bij famed gekregne die is inmiddels (naar mijn weten) ingelost. wt dus zou inhouden dat ik dus niet meer contant zou hoeven te betalen bij de tandarts toch?
nu meende ik al de tijd dat in het basispakket niets vergoed werd boven 18 maar nu dat veranderd is naar 22 wil ik toch wel heel erg graag weten:
welke behandelingen kunnen niet worden uitgevoerd wanneer je zwanger (op dit moment 17 weken = bijna 4,5mnd) bent?
ik heb doordat ik dus niet de mogelijkheid had de tandarts te bezoeken een lange tijd (vanaf mijn 18e) een behoorlijk slecht gebit. er moet dus veel gedaan worden, wellicht ook tanden/kiezen getrokken en kronen geplaatst (zo heet dat toch?)
nu zou je kunnen denken, wacht dan af tot na de bevalling, maar dat gaat dus eigenlijk al niet want ik ben van onze kids uitgerekend in maart en word in maart 22 jaar en dan valt dus het te verzekeren gedeelte in basispakket weg.


Ik hoop dat iemand me hier kan vertellen wat ik nog kan doen voor mijn 22e! of is er hier een tandarts die mij wil helpen met behandeling, en tegen de tijd dat ik het niet meer kan laten vergoeden dat ik een betalingsregeling treffen kan. helaas willen vele tandartsen (begrijpelijk maar lastig genoeg) dat niet.
vV

wat Famed betreft: controleer voor de zekerheid dat eea goed afgehandeld is. Ik weet niet of er een deurwaarder aan te pas gekomen is en hoe eea met de tandarts is afgesproken, kan nogal uitmaken, en de tandarts moet misschien toestemming van Famed hebben om nota`s weet in te dienen. Steeds meer tandartsen kunnen regelrecht bij de verzekering declareren trouwens en dan komt er geen nota meer aan te pas. Hangt er dus erg vanaf hoe het bij uw tandarts geregeld is.

ook met zwangerschap (soms met voorzorgsmaatregelen) mag en kan er veel.
Ook bv foto`s.

succes!
ma, 10/12/2009 - 13:17 Permalink