Wat voor behandeling en kosten kan ik op rekenen?

Author:
Willekeurig
Posted:
ma, 04/02/2012 - 14:43
Dankzij en achtjarige depressie en angst voor de tandarts ben ik een tijd niet naar de tandarts geweest en heb ik lange tijd ook geen aandacht aan mijn mond gegeven. Dit laatste omdat ik het allemaal niet meer zag zitten en er geen nut meer in zag om mijn tanden te poetsen of iets dergelijks.

Nu ben ik onlangs voor het grootste deel uit die depressie gekomen en in de afgelopen maanden weer aan het poetsen gegaan. Via spiegels heb ik wel enig idee van wat er in m'n mond is gebeurd, en wil ik heel graag naar een tandarts toe. Er zijn de volgende probleem gebieden..

Bij m'n kiezen linksonder is het kauw oppervlak gedeeltelijk weg. Er waren in het verleden daar vullingen geplaatst en die kan ik nu gedeeltelijk zien. Niet dat ze helemaal openbaar liggen, maar op sommige plekken zie je een randje of zo.

Linksboven en rechtsonder is zo'n beetje hetzelfde aan het hand, maar dan zonder dat je de vullingen een klein beetje kan zien.

Rechtsboven is een kies bijna helemaal weg en ik krijg daar regelmatig veel pijn vanuit. Mijn vermoeden is dus dat daar chirurgie aan te pas moet komen. Verder zie ik bij de kiezen die ernaast staan aan de oppervlaktes die tegen die kies waren waarschijnlijk gaatjes zitten.

Verder is een groot gedeelte van al m'n kiezen weg gesleten tot op, ik schat, 2 mm van het tandvlees in een diagonale lijn.

Als ik niet zo lang in die depressie had gedacht dat het toch niets uit maakte en ik nooit tot dit punt zou leven, zou ik nooit zo lang zonder tanden poetsen zijn gegaan. Nou ben ik op dit moment ook nog eens werkloos, dus heb ik ook weer niet zo'n erg groot budget.

Tegen wat voor prijs moet ik aankijken voor op z'n minst dat gedoe bij mijn rechter bovenkant van het gebit te laten behandelen? Ik begrijp dat tandartsen nu verschillende prijzen hanteren, maar als ik ook maar iets van een idee heb, weet ik waar ik aan toe ben.

Bij voorbaat dank en excuses als ik dit in het verkeerde forum heb geplaatst.