Wat kost een kunstgebit en hoe snel kan dit?

Author:
Frankster
Posted:
di, 11/03/2009 - 02:18
(hopelijk in het goede forum)

Hallo mensen,

Ik heb even twee vragen:
- Wat kost nou eigenlijk een compleet kunstgebit, en hoe snel kan zoiets gemaakt/geplaatst worden?
- Wat kost eventueel alleen een kunstgebit boven (en hoe snel kan dit)?

Alvast bedankt voor jullie antwoord,

Frank
vV

hangt er met name vanaf hoeveel tanden/kiezen er nog getrokken moeten worden, en van de agendavulling van de tandarts. Een zogenaamde immediaatprothese waarbij nu nog eigen tanden/kiezen aanwezig zijn begin ik dit jaar niet meer aan gezien herstel en behoorlijk risico op een heel vervelende periode rond de feestdagen waarbij ik dus niet in staan ben in voldoende mate nazorg te verlenen. Een vervangingsprothese kan nog net op tijd klaar zijn om ook enige nazorg te geven ivm drukplekken ed. Maar goed daarbij spreek ik voor mijzelf. Kosten hangt ook af van aanwezigheid al dan niet van eigen tanden, of vervanging bestaande prothese. dus meer info graag. En dan hangt het er nog vanaf of trekken makkelijk of moeilijk zal gaan, dus zonder foto`s ed eigenlijk nog steeds geen zinnig antwoord te geven. Als er getrokken moet worden en dat moet (deels) door de kaakchirurg zit je weer emt hun wachttijd, die ook aardig kan oplopen. En nu heb je er meer vragen bij dan antwoorden ben ik bang..
di, 11/03/2009 - 10:51 Permalink
Frankster

Hoi vV,

Uhm, ja inderdaad, nu heb ik nog meer vragen.. Ik zal ook even wat meer info geven..

Boven is er geen tand meer heel. Links heb ik nog een gevulde kies en wat afgebroken resten, rechts hetzelfde. Voor zitten nog vier tanden, waarvan 2 beschadigd en twee die er door een tandarts op zijn gezet met pinnetjes, dus moet ook eruit.

Ik heb n moeilijk leven gehad en nu nog. I really need a break zeg maar, anders verval ik in een hele ernstige depressie. De cirkel moet doorbroken worden, maar goed... dat was de vraag niet ;)

In hoeverre moet alles eruit, of kunnen stompjes er in blijven zitten?

Kun je een globale indicatie geven? Zit t eerder in de buurt van 1000, 2000 of 3000 euro? Ik wil een hele intense tijd hieraan werken en dit zo snel mogelijk gedaan hebben... Een deel van mijn inkomen verdien ik met optredens... ik heb de grootst mogelijke moeite om dit te verbergen, want zoiets kan echt niet op een podium... Ik ben ten einde raad.

Any info/advies/raad of hulp is van harte welkom.
di, 11/03/2009 - 12:48 Permalink