Wat als ik het niet eens ben met Tandarts kosten?

Author:
Akinnfenwa
Posted:
di, 11/13/2018 - 17:20
Hallo Tandarts Forum!

Ik heb iets waar jullie me waarschijnlijk wel mee kunnen helpen.
Ik ben een 21 Jarige student.
De laatste weken kreeg ik last aan de gehele rechterkant van mijn gebit. Ik heb helaas geen verzekering lopen en wachten
er dus mee om naar de tandarts te gaan. De pijn werd steeds erger en ben toen toch maar naar de Tandarts gegaan. Ik heb duidelijk aangegeven geen verzekering te hebben.
De tandarts bekeek mijn gebit, verwachten geen gaatje maar liet toch even een foto maken. Ik heb toen gevraagd naar de kosten. Deze waar +- 15 euro en hier ging ik mee akkoord.
Er was niks op de foto te zien. Ik gaf aan ook last van knakkende kaken te hebben. Hij keek er nog even naar en deed toen iets in mijn mond, (zonder het aan te geven) het bleek een 'lokaal medicament' voor tandvlees te zijn. (Dit leek volgens hem wat geirriteerd.) De pijn is sinds het bezoek alleen maar toegenomen en ben er dus helemaal niks mee opgeschoten. Tot mijn verbazing kreeg ik een rekening van 71 euro, waarvan 35 euro voor het eenmalige zalfje op het tandvlees.
Ik ben het hier eigenlijk niet mee eens, ik heb over het gehele rechter gebit pijn en verwacht geen lokaal (3 cm) geirriteerd tandvlees probleem. Voel me toch wat opgelicht, 35 euro voor een eenmalig zalfje.
Moet ik dit betalen? Zou de tandarts zoiets niet van te voren moeten aangeven?
vV

Dat je niet verzekerd bent is een eigen keuze. Dat kan en mag geen invloed hebben op wat aan behandeling door een zorgverlener geïndiceerd is, of wat er aan onderzoek nodig is om tot een diagnose te komen. Als ik je klachten zo lees denk ik in de eerste plaats aan knarsen als oorzaak trouwens.

Voor locale applicatie van medicatie in gelvorm of zo is er V40. Die 35 euro kan ik niet thuisbrengen, wat is de tariefcode ? Bij kleinere consulten/behandelingen is het niet zo dat er ook direct over kosten gesproken dient te worden, tenzij ernaar gevraagd wordt. Heb je voor de foto gedaan zo te lezen, voor de rest blijkbaar niet?
wo, 11/14/2018 - 08:23 Permalink
vV

Als antwoord op door Akinnfenwa

nou ja, vragen of ze voor ze wat gaan doen de kosten even kunnen aangeven, ipv alleen specifiek om kosten foto en consult te vragen. Je komt toch binnen met een probleem dus dat er wellicht wat meer volgt dan alleen consult en foto is ook niet geheel onlogisch. Enerzijds zou er bij behandelaar een lampje moeten gaan branden daarover. Maar zolang het kleine zaken betreft is er nog geen verplichting er alz zorgverlener zelf over te beginnen. Kan je mijn vraag over gebruikte behandelcode nog beantwoorden?
wo, 11/14/2018 - 11:50 Permalink