wachten op toestemming verzekering

Author:
sjennekje
Posted:
wo, 09/23/2009 - 22:51
Ik heb vanwege een zeer heftige overbeet momenteel veel pijn aan mijn kaak. Hiervoor ben ik in behandeling bij een fysiotherapeut. En met behulp van pijnstillers en spierverslappers is de pijn redelijk te hanteren. Maar helaas kan ik vanwege de pijn momenteel niet werken. Ik sta voor de klas en vanwege de overbeet gaat mijn kaak voortdurend uit de kom. Dus teveel praten geeft enorm veel pijn.
Mijn kaakchirurg vertelde mij dat het enige wat aan de heftige pijn gedaan kan worden is een beugel en een kaakoperatie. Maar omdat ik 27 ben word een beugel niet meer vergoed door de verzekering. Nu zei de kaakchirurg dat ik om medische redenen het wel vergoed zal krijgen en dat als de verzekering moeilijk gaat doen hij zich er zeker mee gaat bemoeien. Maar ik vraag me af wie er ervaring heeft met het wachten op de toestemming. Hoe lang duurt het voordat die toestemming er is? Is het een moeilijke procedure? Ik wil namelijk zo snel mogelijk een beugel omdat ik nu verga van de pijn.
Anoya

Ik heb toen ook vanwege verschillende kaakklachten, knarsen/klemmen en verkeerde beten toestemming moeten krijgen om het 'medisch noodzakelijk' op papier te krijgen. Voor zover ik me herinner duurde dat helemaal niet zo lang. Ik weet niet meer precies van wie ik de doorverwijzing toen heb gekregen om de afspraak te maken, maar toen de afspraak er eenmaal was, moest ik er volgens mij ook binnen 1 á 2 weken heen. Dat was bij mijn verzekeringsmaatschappij, bij de adviserende tandarts en hij was er al heel snel uit dat het ook écht heel noodzakelijk was en dat er zo snel mogelijk wat moest gebeuren. De procedure hoeft dus op zich niet zo moeilijk te zijn, denk ik. Bij mij liep het in ieder geval allemaal vrij soepel en alles 100% vergoed! Ik hoop dat dat bij jou ook het geval zal zijn.
wo, 09/23/2009 - 22:58 Permalink
vV

afhankelijk van de verzekering en of de aanvraag gelijk van voldoende informatie word voorzien, oftewel correct word ingestuurd, duurt zoiets tussen de 2 en 4 weken. normaal gesproken dan. Soms wil de adviserend tandarts een patient zien op spreekuur, maar hij geeft dan op dat consult meestal wel gelijk aan of het goed is of niet.

En dat is toch een periode waar u doorheen moet. Zou een splint als overbrugging misschien een idee zijn? denk dat er meer aan de hand si dan alleen die beet namelijk. Overleg eens met de fysio , die kan dat kortsluiten met de tandarts.
do, 09/24/2009 - 11:16 Permalink