Waarom krijg ik mijn bepaalde handelingen niet vergoed?

Author:
laura28
Posted:
zo, 12/01/2013 - 10:01
Ik snap er niks meer van heb een aanvullende tandarts verzekering bij het Zilverenkruis. Inmiddels heb ik de eerste rekeningen binnen en daar uit blijkt dat verdoving en röntgenfoto niet volledig vergoed krijg. Zilverenkruis gebeld en krijg gewoon te horen dat het in dit geval handelingen waren die niet noodzakelijk waren. De behandeling was een wortelkanaal behandeling en dan is het toch logisch dat er een foto word gemaakt en dat er word verdoofd?
Is dit een normale gang van zaken bij vergoedingen? Of word het tijd dat ik eens ga overstappen?
DePappa

Ik denk dat in principe de tandarts al heeft bepaald dat ze noodzakelijk waren. En dan kan in de voorwaarden wel staan dat ze alleen de noodzakelijke handelingen vergoeden, maar daar de tandarts dit al aangeeft, zouden ze gewoon moeten betalen.

Misschien nog eens bellen naar je verzekeraar. Had je mogelijk de verkeerde persoon aan de lijn, die niet weet waar hij/zij het over heeft.
zo, 12/01/2013 - 10:19 Permalink
laura28

Bedankt voor snelle reacties. Mijn tandarts die dient eerst de rekening in bij mijn zorgverzekeraar en alles wat die niet krijgt moet ik betalen. Ik heb hier nu 2 rekeningen liggen totaal bedrag van 139.31 waarvan ik nu nog zelf moet betalen 34,82. En ik zit zeker weten nog niet aan mijn limiet van mijn vergoedingen.
De codes die op deze rekeningen staan: E02, A10, E19, X10, E52.

Ik ga zeker van de week nog even bellen naar Zilverenkruis.

Ow en ik heb een beteraf tandarts polis 2sterren. En dit zijn mij eerste bezoeken dit jaar aan mijn tandarts
zo, 12/01/2013 - 12:36 Permalink
vV

alleen triest dat er aan de telefoon mensen zitten die onzin vertellen. Ze werken wel bij een zorgverzekeraar, en zeker in de huidige tijd met alle discussies over geld en kosten moet de info die gegeven wordt gewoon kloppen. Gisteren had ik iemand die van de verzekeraar te horen had gekregen dat een nieuwe volledige prothese geen invloed heeft op eigen risico.....Ik heb haar aan gegeven dat het handig is dat ze dat wart op wit krijgt, compleet met stempel van verzekeraar , waarvan ik dan graag een kopie heb.
di, 12/03/2013 - 08:29 Permalink