Waar te beginnen

Author:
Herstart
Posted:
ma, 04/09/2012 - 14:31
Beste deskundigen,

Ik heb al jaren geen behandeling ondergaan bij de tandarts. Door mijn depressie kwam ik daar niet aan toe of kon ik me er ook niet toe dwingen. twee jaar geleden wilde ik het proberen en heb in een tandarts gevonden. Hij heeft de hele boel destijds bekeken en de begroting opgestuurd. Ik was me zo kapot geschrokken van de hoogte van de offerte dat ik me dat niet kon/kan veroorloven. Ik heb het destijds dus het er maar bij gelaten. Het gekke is dat ik altijd wel netjes betaal voor mijn aanvullende tandartsen verzekering. Ik ben verzekerd tot 500 euro 100%. Ik heb gekeken of het kan om de vergoeding (want onder verzekering versta ik geheel iets anders) te verhogen. Om dat voor elkaar te krijgen moet je een verklaring van de tandarts hebben. Die zal ik wel niet krijgen omdat ik al geschrokken ben van de offerte laat staan de verzekeraar.

Nou ben ik redelijk op weg om uit de depressie te komen. Maar merk ook dat het belangrijk voor me is dat ik me niet schaam voor mijn gebit. De afgelopen 2 jaar is mijn gebit verder achteruit gegaan en met die vrije tarieven is alles maar een warboel. Het is niet de angst die ik heb voor de tandarts (zullen best vriendelijke mensen zijn). Ik ben eerder bang voor de postbode die de rekening komt brengen. Destijds zat de rekening al ongeveer op de 2500 euro laat staan wat het nu zal zijn. De prijzen die op de site van de tandartsen staan aangegeven zijn een leuke indicatie maar het vertelt niet wat er nog meer bij komt kijken. Vergelijken is dus erg lastig tussen de tandartsen.

ik heb gelezen dat in het buitenland de kosten veel lager zijn dan in Nederland en het liefst heb ik een tandarts in Nederland maar als ik een nieuwe start kan maken in het buitenland wat vele malen goedkoper is dan heb ik dat er wel voor over (als het lonend is rekening houden met de trip en verblijf daar naartoe). Maar in hoeverre zijn de tandartsen betrouwbaar en krijg je geen prutswerk aangeleverd. Daarna wil ik wel elke keer netjes alles bij gaan houden bij een tandarts in Nederland maar het gaat mij om echt om de start van alles. Ik heb duidelijk last van mijn kiezen en het beïnvloed de depressie.

Kan iemand mij vertellen wat de meest goedkope en goede manier is om de boel aan te slingeren. Tips/websites adressen etc altijd welkom.

Alvast bedankt
Newtan

Ik vrees dat je hier op onbekend terrein bent.
Ook voor mij in ieder geval.
Wat ik wel weet, is dat de ene tandarts de andere niet is.
Hoe kom je daar achter?
Praat eens met anderen over hun ervaring met hun tandarts.

Als die betrouwbaar overkomt, kun je er eens heen gaan voor een offerte.
Vraag wel of je de foto's meteen op een cd of usb stick mee terug krijgt.
Want dan kun je met die foto's elders om een second opinion vragen.
Een beetje kennismaken doet wonderen, echt waar.

Kost zo'n offerte? reken op 75 tot 100 euro, inclusief foto's.

Wat je ook kunt doen, is naar Belgie afreizen.
Tandartsen zijn er goedkoper dan in NL.
En gewoon betrouwbaar.
di, 04/10/2012 - 19:36 Permalink