Vreemde rekening cdc

Author:
Cinderella35
Posted:
za, 04/20/2013 - 23:06
Ik ga altijd braaf naar de tandarts, maar sinds ik zwanger was van mijn dochter enrstige paradontitis (of hoe je het ook schrijft gekregen).
Naar de zwangerschap werd het nog erger. Conclusie alles in bovenkaak laten trekken, alles zat los. Uit angst voor trekken richting cdc kliniek. Daar afgesproken, bovenkaak trekken, ik moest zelf kosten narcose betalen en eigenrisico, dus ik wist dat ik 700 en 350 zou moeten afrekenen. En de afspraak was ik zou over 6 maanden klikgebit krijgen. Ik heb net de rekening ontvangen en ben in shock. Er staan 10 h35 codes in, 2 keer p45 techniek materiaal kosten, 1keer p45 noodgebit, 2keer h40 corrigeren kaak, 16 keer p40 toeslag immediaat kunstgebit kunstgebittarief verhoogd met per immediaat te vervangen element, dan nog 1 keer p45 noodkunstgebit. Ik snap er niets van ik heb het gevoel dat dit staaltje creatief boekhouden is waarvan ik een zeer hoge rekening moet betalen en dit is niet afgesproken. Waarom zo lastig te trekken tanden ze zaten toch al los, en wat moet ik me bij corrigeren kaak voorstellen. Ik krijg nu niet alleen de rekeningen die ik al wist maar ook nog eens 860 hoger als dat. Dit kan ik niet betalen. En nog een vraag hoe betaal ik nou mijn echte prothese betalen, en nu begreep ik dat implantaten ook door mij zelf betaald moeten worden. Want ineens zei die van cdc nee moet je zelf betalen. Huh ik snap het niet meer. Ik had mooie tanden, zit nu met veel te hoge rekeningen een veel te groot noodgebit en als ik wil bijvullen kost me dat 40 euro per keer, kan niet eens fatsoenlijk praten of eten. Help. :smt011
vV

paar vragen eerst:
hoeveel kiezen/tanden moesten er nog getrokken worden?
wat stond op de begroting, of wat was de kostenopgave indien mondeling gegeven?
Ik neem aan dat je zelf ook wel snapte dat het trekken ook betaald moest worden?
en zet even de factuur gespecificeerd hier neer, met bedragen tandtechniek erbij.
ma, 04/22/2013 - 08:24 Permalink
Cinderella35

In de bovenkaak zat alles nog maar de verstandskiezen niet meer, dus in totaal zijn er 14 in de bovenkaak getrokken en twee onder. Een begroting was er niet alleen mondeling. Ik snapte dat er betaald moest worden maar dat zou vallen onder de verzekering dan, en eventueel mijn extra aanvullende verzekering van 900 euro. Maar omdat het allemaal h35 codes zijn a 64,90 red ik dat niet, ook staan er twee noodgebitten op en twee keer techniek kosten a 390 euro.

Heb net al gebeld, en oh ja sorry maar bij u hebben we per ongeluk alles dubbel gerekend. Dat word gecorrigeerd, maar dan nog zit ik met een veel te hoge rekening die niet was afgesproken. Die h35 codes, ik ksn nooit bewijzen dat het niet nodig was want immers ik lag onder narcose maar ik had mooie sterke tanden die door onstekingen los zaten van de kaak of losser, vandaar dat ik dit heb laten doen. Ik ben helaas opgelicht en kan hier niks aan doen, ik zal nog wel een klacht indienen bij de nza, want dit kan toch simpel niet.
ma, 04/22/2013 - 09:20 Permalink
vV

Die H35 zijn wellicht aan d ehand van de foto te beoordelen, snijtanden en kleine kiezen zijn dit slechts zeer zelden, eigenlijk nog nooit meegemaakt tenzij echt onder tandvlees afgebroken.
De toeslag immediaat mag per kaak 8x berekend worden, indien er ook dat aantal getrokken is. Indien er onder 2x getrokken is, dus onder 2x die toeslag, en boven max 8x.
Gezien de omvang werk zou een schriftelijke begroting op zijn plaats zijn geweest. Indien echt alles echt H35 was, had een kaakchirurg ook een indicatie gehad om onder narcose te trekken trouwens, vergoed door de basisverz wellicht ook nog eens.
Al met al is er mi niet voldaan aan voorwaarden uit de wgbo, wetgeving op punt van oa informatieverstrekking en toestemming patiënt voor behandeling. U bent verkeerd geïnformeerd (typisch probleem bij deze toko geloof ik..) en heeft dus niet voldoende en goede info gehad om echt toestemming te geven. daar komt het op neer.

Implantaten kunnen onder voorwaarden gewoon ook onder basisverz komen.

Al met al deels onjuiste, deels incomplete voorlichting, niet correct, ene zeker punt van discussie.

Voortaan schriftelijke begroting verlangen bij dit soort omvangrijk werk, want nu wordt het wel een beetje welles nietes verhaal..

heeft u een rechtsbijstand verz?
ma, 04/22/2013 - 10:23 Permalink
Cinderella35

Als ik dit zo lees, klopt er idd niks van. Vooral de h35 codes, maar dan zou je toch echt slechte afgebrokkelde tanden moeten hebben, en die had ik niet, ik wilde juist voorkomen dat ik daar ooit mee zou lopen. Vooraf is mij hier niets over verteld, anders had ik het zo niet gedaan. Er waren 10 h35 codes. En zes keer h16. En 16 keer p40 toeslag. Dus misschien zou ik wel implantaten kunnen krijgen. Ik ga in ieder geval hier nooit meer heen. Snap ook niet dat dit allemaal zo mag. Voorlopig loop ik met een veel te grote noodprothese, en een rekening die niet normaal is. Helaas heb ik geen rechtsbijstandverzekering. Maar nog 1 vraag, omdat bij hun dit zo getrokken is met die h35 codes, kan een tandarts dat ook of alleen een kaakchirurg, want als er in de regels staat dat je dan recht zou hebben op een narcose zouden ze mij die dan ook moeten geven. Bah voel me echt opgelicht.

Ik ben wel blij met de infomatie die u geeft het word me nu pas duidelijk allemaal.
ma, 04/22/2013 - 12:21 Permalink
vV

mits goed geargumenteerd en dus ook vooraf aangevraagd kan ook een tandarts soms een machtiging krijgen voor behandeling onder narcose denk ik, maar wanneer de kc dat doet gaat het gemakkelijker.
probleem met betreffende kliniek (en niet alleen die) is dat ze het machtigingsverhaal , en de mogelijkheden die dat voor patiënt biedt negeren, daar gewoon geen moeite voor lijken te willen doen (kost tijd, en beperkt hen in declaratiemogelijkheden want dan moeten ze echt volgens de regeltjes declareren...)
ma, 04/22/2013 - 12:52 Permalink
Cinderella35

Ik begrijp nu wel wat de werkwijze van deze kliniek is, ik heb officiele klacht ingediend, en zal dat ook doen bij het nmt. Mijn tandarts had een week voor ik naar deze kliniek ging foto's gemaakt en overzicht foto waaruit niet blijkt dat er met h35 codes getrokken moest worden. Maar goed ik zou dit moeten accepteren en verder opzoek moeten gaan naar iemand die mij van een fatsoenlijke prothese of eventueel een klikgebit gaat voorzien. Ik weet nu waar ik op moet letten. Ik ben door schade en schande wijzer geworden, en hoop dat er een keer actie word ondernomen tegen dit soort praktijken. Ontzettend bedankt voor alle informatie ik ben een hoop wijzer, en heb nu een goed verhaal voor klachten instanties.
ma, 04/22/2013 - 13:09 Permalink
Cinderella35

Hoi, dat over de begroting, heb ik ook gezegd. Toen zei ze ja u vroeg er niet om, ik zei nee omdat ik ervan uitging dat ik die thuis kreeg, en u aan uw afspraken zou houden. Ik ga er ook zeker verder mee, want zo worden mensen alleen maar opgezadeld met hoge rekening slechte voorlichting, en een hoop ellende met niet passend gebit.
za, 04/27/2013 - 08:23 Permalink
Cinderella35

Even een update kwa facturatie, ik kreeg een gecorrigeerde rekening. Ja van bekende facturatie bedrijf voor tandartsen, er was 650 teveel sowieso gefactureerd, nu krijg ik een nota voor maar 200 euro lager, de kosten bij mijn verzekeraar gefactureerd blijven het zelfde. Dus voor keer nummer twee bij beide partijen bewaar gemaakt, en een correctie naar zorgverzekeraar toe. Krijg nog geen tijd om wat aan dit vreselijke gebit te doen zo. Ben al vier kilo lichter van het niet kunnen eten. Bah
za, 04/27/2013 - 18:51 Permalink