Vraag over aanzienlijk verschil begroting en (eind)rekening

Author:
Emile_M
Posted:
za, 03/14/2015 - 19:06
Beste lezers,

Een familielid van mij heeft een conflict met haar tandarts over de rekening (of beter gezegd: zij heeft een conflict met uwnota.nl).

De opgegeven begroting was 396, 94 euro. De rekening, daarentegen, bedraagt maar liefst 864,87. Dit is een toename van 118%.
Het prijsverschil zit in een aantal ingrepen die niet op de begroting genoemd zijn. 6x een p40 ingreep (toeslag immediaat kunstgebit, kunstgebitstarief verhoogd met per immediaat te vervangen element), (p21) het volledige kunstgebit bovenkaak, (p21) techniekkosten, (p14) en individuele afdruk met randopbouw.

Hoewel ik begrijp dat het slechts om een begroting gaat, lijkt het mij niet de bedoeling om zekere activiteiten niet te vermelden, waardoor de rekening aanzienlijk hoger uitvalt. Zij wist weliswaar dat zij ook een kunstgebit kreeg, maar ik denk dat het toch wel aan de professioneel is om een degelijke begroting op te stellen. Dit familielid van mij is akkoord gegaan met de schriftelijke begroting. Ik merk op dat, behalve de specificatie, de tandarts verder niets gemotiveerd heeft.

Zij heeft een aangetekende brief gestuurd naar uwnota.nl na de eerste aanmaning betreffende het prijsverschil. Op deze brief is niet reageert. Inmiddels is zij gedagvaard (de deurwaarder was overigens verbaasd over het uitblijven van een reacties). is er wellicht iemand iemand die tips heeft specifiek van toepassing op de situatie?

Met vriendelijke groet,
Grappa

als ik uw post zo lees denk ik dat de tandarts een vergissing heeft begaan. Het bedrag van uw begroting is namelijk veel te laag. Kan het zijn dat de techniekkosten niet vermeld zijn, de codes die u opgeeft kloppen namelijk.
Een begroting is echter niet vrijblijvend, als uw tandarts ervan af moet wijken dan zal u dat moeten worden gemeld en u moet akkoord gaan. Wel is een zekere marge acceptabel, 10-15% vgl jurisprudentie.

Het is niet correct dat uw tandarts niet heeft gereageerd. U heeft brief en verzendbewijs bewaard neem ik aan. U kunt overwegen een klacht in te dienen bij de klachtenregeling van de tandarts. Meestal loopt die via de KNMT of ANT. Op de website van de tandarts zal dat vermeld zijn.
za, 03/14/2015 - 20:37 Permalink
Grappa

De tandarts betaalt de techniekkosten voor de patient. Het lijkt mij niet redelijk dat de tandarts voor niets werkt. Wat ik niet begrijp is het volgende. Een volledige prothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 75% van de totale kosten worden vergoed en de rest is eigen bijdrage. De extracties zijn voor eigen rekening. Het uiteindelijk te betalen bedrag is veel lager dan hetgeen u vermeldt.
ma, 03/16/2015 - 20:25 Permalink
Emile_M

Ik ben ook niet van mening dat de tandarts voor niets zou moeten werken. Ik vroeg naar een uitspraak, omdat het verwijzen naar een specifieke uitspraak in een reactie op een dagvaarding beter staat dan "uit de jurisprudentie volgt". Ik betwist niet de marge van 10/15%. Ik weet niet zeker of ik u vraag goed begrijp. Bedoelt u dat u niet goed de hoogte van de rekening begrijpt? Of bedoelt u iets anders?
wo, 03/18/2015 - 12:39 Permalink