verzekeringsvraag

Author:
Miss Sweet Tooth
Posted:
do, 01/21/2010 - 16:35
Ik heb een offerte gekregen voor een kroon voor een kies. De kies is wat mak, maar vooralsnog kan ik het erop uitzingen.
De kroon is echter nogal prijzig.
Nu heb ik al jaren een verzekering bij Agis, tandcompleet. Die vergoedt tot 500 euro. Er is ook de tandcomfort, die vergoedt tot 1000 euro.

Nu wil ik mijn verzekering verhogen gelet op de kroon. Daar moet ik een medische verklaring voor invullen, waar uiteraard de vraag bij staat over de mogelijke plannen van mij of de tandarts binnen nu en 2 jaar. En een van die plannen is inderdaad de kroon.

In het verleden heb ik een paar keer een kroon gehad, waarvan de laatste ergens uit 2005 dateerde. Daarna zijn mijn kosten per jaar nog geen 100 euro geweest. Ik heb dus niet buitensporig veel kosten gemaakt over het afgelopen jaar.

Nou kan ik natuurlijk liegen en hopen dat het niet uitkomt (ze kunnen navraag doen bij de tandarts), maar dat is niet mijn stijl. Maar stel dat ik naar waarheid invul dat er binnen nu en een paar jaar een kroon kan komen, (het gaat om 1 kroon), wat zijn dan mijn kansen om afgewezen te worden?
Kijk, ik snap ook wel dat ze niet blij met me zullen zijn, dus daar gaat het niet om.

Maar mijn vraag is, hoe zijn de ervaringen met het invullen van een dergelijke verklaring als het gaat om 1 kroon? Wie heeft daar wel eens mee te maken gehad en wat zijn de ervaringen?
vV

tja, is het zinvol voor 1 kroon een hoger pakket te nemen...
de kroon sec zal een regio 500,- kosten, en de rest bent u dan gemiddeld gekeken 100,- aan kwijt. ik vind het niet zo zinvol...anderszijds heeft u dus vele jaren de premie van een hoger pakket in de zak gehouden.

overigens is het mijn ervaring dat betreffende kies wordt uitgesloten van vergoeding.
do, 01/21/2010 - 17:10 Permalink
Miss Sweet Tooth

Nu, het punt is juist dat de kroon ruim 1200 euro kost. Ik heb voor dit jaar een deeltje van die 500 euro al verbruikt. Ik kan het natuurlijk splitsen, aan het eind van het jaar, dus een deel dit jaar en een deel volgend jaar, maar met die 1000 euro haal ik er wel meer uit. Het bedrag van 6,50 per maand weegt wel degelijk op tegen het voordeel dat ik er uit haal met de kroon omdat die zo prijzig is.
do, 01/21/2010 - 18:55 Permalink
Miss Sweet Tooth

daar beslist de verzekering over, niet wij....

vind 1200 voor een kroon trouwens wel erg ruim, tenzij het incl endo en opbouw etc is.


Nee, snap ik, ik was even benieuwd naar de ervaringen van mensen alhier, of ze hebben meegemaatkt of er problemen zijn met de acceptatie van de hogere verzekering nu er een kroon aan zit te komen.
vr, 01/22/2010 - 17:27 Permalink