verzekering kroonverlenging

Author:
Sanne*
Posted:
wo, 12/15/2010 - 20:47
Hallo,
Ik ben verzekerd bij Menzis (JongerenVerzorgd)
Mijn tandarts heeft me kroonverlenging (T87) aangeraden.
Heeft iemand van jullie een idee wat de kosten zijn voor zo'n behandeling?
en/of welk verzekeringspakket ik zou moeten nemen?
Ik heb gesproken met de tandarts en met Menzis, maar eigenlijk kunnen ze me niet eens goed helpen.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen? Want ik wil graag in 2011 de behandeling ondergaan, maar moet wel echt de kosten weten of de verzekering.
Groeten, Sanne
Spiegeltje

Een kroonverlenging kost €166,87 (per element). Dat wordt niet vergoed door uw verzekering bij 18 jaar of ouder. Er worden wel wat tandartskosten vergoed maar het is zeer beperkt en de T-codes vallen er niet onder. Alleen de zeer dure aanvullende tandartsverzekeringen TV3 en TV4 vergoeden deze kosten deels.

Als er verder geen hoge kosten zijn en het om één element gaat zou je er ook voor kunnen kiezen deze kosten zelf te betalen. Dat is vaak nog goedkoper ook. Als u per se toch een verzekering wilt kunt u beter weg gaan bij Menzis.
do, 12/16/2010 - 01:06 Permalink
Sanne*

Ik had besloten om bij Menzis jongerenverzorgd te blijven en dan als ik geld had de behandeling te gaan doen, maar nu vond ik de jongeren zorgverzekering Extra Zekur van Unive!
De maandpremie is iets goedkoper dan bij Menzis jongerenverzorgd
Maar als ik het goed begrijp wordt bij Zekur de tandarts en mondhygieniste voor 75% vergoed en bij Menzis 100%
Maar bij Zekur wordt wel de kroonverlenging voor 75% vergoed (dat valt toch onder parodontologie?) en bij Menzis wordt ie niet vergoed.
Denk je dat ik bij Unive Extra Zekur beter zit dan bij Menzis jongerenverzorgd? Of denk je dat het niet veel uit maakt?
Want hoe veel kost een normale controle behandeling en mondhygiëniste?

Groetjes, Sanne
di, 12/21/2010 - 12:21 Permalink
Spiegeltje

De verzekering Extra Zekur van Univé vergoedt tandartskosten en kosten van de mondhygienist inderdaad voor 75% tot een maximum van €500 aan kosten per jaar. Uit de voorwaarden blijkt niet dat de T-codes worden uitgesloten dus kun je er vanuit gaan dat die worden vergoed...

Of je bij Extra Zekur beter af bent? Dat moet je zelf beslissen, ik geef hier alleen aan dat deze verzekering voor de kroonverlenging c.q. T-codes beter is. Het gaat om een pakket van zowel de basiszorgverzekering als aanvullende verzekering(en). En Menzis vergoedt 100%, alleen niet van alle behandelingen zoals die T-codes en M-codes met beperkingen. Niet iedereen vindt dat bezwaarlijk.. Persoonlijk vind ik dat onoverzichtelijk. Of het nadelig is hangt af van het soort behandeling dat je krijgt of nodig hebt.

Een normale behandeling bij de mondhygieniste (gebitsreiniging, M-codes) kost circa €23. Dat is de helft als er minder dan gemiddeld werk is of het dubbele als er meer dan gemiddeld werk aan is. Reken maar op 23 of 46 euro per keer. Soms ga je meerdere malen per jaar.

Dus zelf beslissen, maar ik denk dat in jouw geval Extra Zekur geen slechte keuze zal zijn in verband met die die kroonverlenging.
di, 12/21/2010 - 13:18 Permalink
Providentia

zal wel voor de zekerheid even bellen met Unive en navragen of de T codes worden vergoedt. Vanaf 2011 veranderd er genoeg en er zitten vele GIFadders onder het gras. Zoals bijv de omschrijving;

Aanvullende tandartsverzekeringen:
100 % inclusief techniekkosten t/m 1.750,-*

Dan vervolgens staat er:

* niet vergoed worden de kosten die verband houden met onderstaande behandelingen:
- De kosten van een tandtechnieker en/of tandtechnisch laboratorium


Wil het nou net dat vele tandartsen kroon en brugwerk laten maken door tandtechnici. Zo schiet je er dus geen drol mee op.
do, 12/23/2010 - 14:34 Permalink
Sanne*

Hoi Providentia,

Ik ben overgestapt naar Unive Extra Zekur (dat is dus niet de gewone Unive, maar de jongerenverzekering)
Er zijn voor- en nadelen vergeleken met waar ik zat (Menzis Jongerenverzorgd), maar ik ben net wat goedkoper uit. (ook zit er een gratis doorlopende reisverzekering bij)
Maar goed, in een schema staat:
Parodontologie (T) (tandvlees), Aanvullende verzekering: 75%, max. EUR 500,- p.jr.
En kroonverlenging valt onder parodontologie dus dan neem ik aan dat dit zo is

Groetjes, Sanne
vr, 12/24/2010 - 11:14 Permalink