Verzekering + kaakchirurg kunstgebit

Author:
quessith
Posted:
vr, 06/03/2016 - 21:11
Hallo,
Op het moment is mijn gebit zo slecht dat ik constant pijnstillers moet nemen om een beetje van de pijn af te komen.
Maar dan het volgende, ik zit bij anderzorg en heb een eigen risico van €385 en jong pakket erbij.
Nu wil ik een afspraak maken bij mijn tandarts om een complete vervanging van het gebit te doen, onder narcose bij een kaakchirurg.
Vorige 2 keer toen de verstandskiezen getrokken moesten worden heeft de verdoving niet goed gewerkt (en hierdoor echt een slechte ervaring heb met tanden trekken)
Maar wat zou ongeveer de totale kosten (Voor mij) worden als dit doorgezet gaat worden?
Dit in verband met dat ik het ook niet al te breed heb, maar de kosten om mijn tanden te laten repareren waarschijnlijk vele male hoger zijn dan de kunstgebit.

Hopelijk kan iemand mij hier helpen zodat ik zo snel mogelijk alles kan opstarten
Want ik weet niet hoe lang ik dit nog kan volhouden, dreunt gewoon helemaal door naar mijn voorhoofd waardoor ik elke dag erg geïrriteerd ben.

Alvast bedankt
Grappa

Voor de kaakchirurg heb je een verwijzing nodig. De kaakchirurg moet de narcose aanvragen bij de verzekering en de medische noodzaak onderbouwen. Niet altijd geeft de verzekering een machtiging. Als je doe wel krijgt wordt se narcose en het trekken vanntanden en kiezen vergoed. Het gaat wel ten laste van je eigen risico. De prothese kun je laten maken door een tandarts of een tandprothticus. De kosten worden voor 75% vergoed uit de basis erzekering. Je eigen bijdrage is de resterende 25%. Denk aan een bedrag rond €300-350.
za, 06/04/2016 - 18:00 Permalink