verzekering

Author:
290288
Posted:
vr, 10/21/2005 - 19:12
hallo

k ben 17 en word eind februari 18. K ben van plan om een beugel te nemen maar weet niet of de verzekering het allemaal vergoed vanaf mn 18 de.

k heb een paar vragen:

1 weet iemand of ereen verzekering is die dat de kosten wel vergoed en of je moet bijverzekeren

2 als ereen verzekering is betaalt de verzekering aan de orthodontist of moet k eerst betalen en dat het dan word vergoed :S??

alvast bedankt
Bergie

Misschien kan je die vraag (die je overigens al eerder gesteld heb zie ik) beter in het aparte verzekeringsgedeelte van het forum stellen.

hier dus :)

Maar om nog even antwoord proberen te geven op je vragen:

1. Geen idee of er een verzekering is die orthodontie bij 18 jaar en ouder vergoed. Voor zover mij bekend is gaat het tot 18 jaar en moet je het daarna zelf betalen. (tenzij er andere factoren in het spel zijn)

2. Geen idee, zal wel per verzekering en orthodontist verschillen vermoed ik.

Misschien kan je, mits je opschiet, nog zorgen dat je die beugel voordat je 18 wordt in je mond hebt zitten. De meeste kosten worden in het begin van de behandeling gemaakt (foto's en modellen maken en beoordelen, behandelplan opstellen en de vaste dan wel uitneembare apparatuur). Misschien kan je die nog vergoed krijgen dan. Het maandelijkse bijstellen van de beugel is volgens mij niet zo heel duur en valt misschien dus nog wel zelf te betalen.

ps.

is de 'i' toets op je toetsenbord toevallig kapot? ;)
vr, 10/21/2005 - 19:59 Permalink
de digitale tandarts

Verzekeringen die veel uitkeren, eisen vaak een keuringsrapport vooraf, daar wordt ook de vraag gesteld of een orthodontische behandeling binnen enkele jaren noodzakelijk zal zijn...wat dus mogelijk een probleem zou kunnen zijn.

Een andere mogelijkheid is een tandartverzekering nemen die alles vergoed tot een hoog bedrag en je te laten behandelen bij een tandarts-orthodontist, aangezien die codes dan mogelijk vergoed zullen worden; echter kan dan ook een keurtingsrapport roet in het eten gooien.

Over het algemeen moet je het zelf betalen en krijg je het vervolgens terug, mogelijk dat het met het nieuwe zorgstelsel en een naturapolis anders zou kunnen maar dat is echt afwachten..
vr, 10/21/2005 - 20:19 Permalink