verzekeren bij een goed gebit?

Author:
Mileena
Posted:
ma, 09/15/2014 - 13:24
Ik heb geen tandartsverzekering, maar ik twijfel heel erg om me volgend jaar wel te verzekeren.

Ik ben 42 jaar en ik heb een goed gebit. Ik heb twee vullingen: één vulling was toen ik op de lagere school zat en de andere vulling was in 2000. Ik heb geen last van tandvleesontsteking of kiespijn, ik heb geen kronen of bruggen of andere ellende aan mijn gebit. Mijn tanden zijn redelijk wit en redelijk recht (ik heb vroeger een beugel gehad) en ik krijg er complimenten over van anderen. Ik ga altijd maar één keer per jaar naar de tandarts en het enige wat de tandarts dan hoeft te doen, is wat tandsteen verwijderen van een paar voorste tanden in het midden van mijn ondergebit.

De reden dat ik mij vanaf volgend jaar misschien wel wil verzekeren, is dat ik ouder word en bij ouder worden takelt alles af, dus misschien ook wel je gebit, denk ik.

Ik ben vanochtend naar de tandarts geweest. Na 3,5 jaar heb ik weer röntgenfoto's laten maken en uit de controle en röntgenfoto's bleek dat ik geen gaatjes had en verder was alles ook goed.

Ik twijfel dus over een tandartsverzekering. Zou het ook voor mij nodig zijn om komend jaar een tandartsverzekering af te sluiten? Kan je gebit in korte tijd ineens heel slecht worden? Dus dat nu alles goed is, maar dat ik over een paar maanden ineens een rot gebit heb?

Want ik zie soms mensen met zwarte tanden en zij zeggen zelf dat ze goed poetsen. Kun je ondanks goed poetsen en één keer per jaar naar de tandarts toch een rot gebit krijgen en dat je dan ineens heel veel tandartskosten hebt? Zijn er mensen die altijd een goed gebit hadden en bij het ouder worden een veel slechter gebit kregen?
vV

grootste problemen ontstaan meestal juist in de jeugd, verkeerde voeding, puberteit dwars liggen en zo.
Wanneer mensen eenmaal de 20 gepasseerd zijn zonder problemen valt het meestal wel mee.
Bedenk wel dat veel aanvullende verzekeringen niet het belangrijkste verzekeren namelijk ongeval.
Dat is een verwaarloosde, noodzaak hangt ook erg af van levensstijl.
Veel snelle/risicosporten zou ik wel iets doen. De NMT heeft daartoe IXorg opgericht, een basisongevallenverzekering voor een gering bedrag per maand , en de mogelijkheid een potje voor onvoorzien in eigen beheer op te bouwen. Zo te lezen bent u typisch de doelgroep hiervan.
Potje maken, als nodig , kan ook natuurlijk op een spaarrekening of zo.
Kern is: dat geld is en blijft van u, een AV heeft als typische eigenschap dat het budget voor het lopend ejaar is, en niet meegenomen kan worden naar het volgend jaar, en niet uitgewisseld met andere gezinsleden. Met een potje in eigen beheer al dan niet via ixorg kan dat dus wel.
ma, 09/15/2014 - 17:16 Permalink
Grappa

Zou ik ook niet doen. Overigens hebben sommige aanvullende verzekeringen zonder tandartsverzekering al eenongevallendekking. Dat is wat zinvol is. Voor de rest zou ik mij niet verzekeren maar zelf sparen. Als je goed voor je gebit blijft zorgen ben je veel goedkoper uit.
di, 09/16/2014 - 18:39 Permalink
Mileena

Bedankt voor het meedenken! Ik had nog niet eerder gehoord van IXorg, ik ga me daar eens in verdiepen. En anders inderdaad maar een spaarpotje voor aanmaken. Ik heb nog even de tijd tot januari om erover na te denken.

Soms schrik ik wel als ik van anderen van mijn leeftijd of veel jonger allemaal verhalen hoor over kronen en bruggen en andere toestanden met hun gebit, en over hoe hoog de tandartsrekeningen zijn bij hun. En dan krijg ik steeds het gevoel dat ik ook een tandartsverzekering zou moeten hebben, want ik weet al niet eens wat kronen en bruggen zijn, laat staan dat ik daar geld voor heb. Vandaar ook dit topic.

Bedankt! :)
do, 09/25/2014 - 17:20 Permalink
vV

Bij de meeste mensen waar dat aan de orde is speelt in hoge mate verkkerde voeding en onderhoud een rol.
De beste investering is meestal goede voorlichting en instructies EN die ook opvolgen. Zie zelf helaas nog steeds volksstammen die wel alles aangereikt krijgen maar er geen moer mee doen om het maar even plat te formuleren.
do, 09/25/2014 - 19:50 Permalink