Verzekerd of onverzekerd?

Author:
Dominique87
Posted:
wo, 08/12/2009 - 16:00
Ik zit met een groot probleempje denk ik, ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Dominique ***** en ben 21 jaar, ik woon in Hilversum samen met me vriend.
Ik zit al een tijdje zonder werk, waarom, ja dat vraag ik me ook af! Ik heb nu ongeveer 2 maanden geen zorgverzekering betaald vanwege geld tekort.... Nou is er vanmiddag een stuk van me kies afgebroken en nou zit ik met de vraag of mijn kosten gedekt zullen worden als ik nu naar de tandarts zou gaan? Aangezien ik dus 2 maanden niet heb betaald. Ik zit btw bij Agis, ik heb de basispolis met de tand comfort erbij, maar tot mijn 22ste hoef ik zoiezo geen eigen risico te betalen.

Wie ow wie kan mij hiermee helpen?
Spiegeltje

Alles wat wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering blijf je gewoon recht op hebben, ook als je de premie niet betaalt of een tijdje niet betaald hebt. Je kunt dus rustig naar de tandarts en de kosten worden vergoed. De verzekeraar kan wel een incassotraject starten voor achterstallige premie, maar dat is een andere kwestie.

Voor aanvullende verzekeringen gelden andere regels en dan kan het wel degelijk zo zijn dat als je je premie langere tijd niet betaald hebt je het recht op vergoeding verspeelt.
do, 08/13/2009 - 22:49 Permalink