verstandskiezen trekken

Author:
Ingrid26
Posted:
zo, 11/20/2005 - 11:19
Ik zou graag willen weten hoe het eigenlijk zit met verstandskiezen trekken en het nieuwe zorgstelsel. Als ik dit volgend jaar laat doen krijg ik dan een dure rekening voor mijn neus? Kan ik het beter dit jaar laten doen zodat het niet zo ontzettend duur is? Wie weet hier een antwoord op?


Gr Ingrid
minique

Volgens mij is en blijft het zo dat extracties door de kaakchirurg vergoed worden vanuit de basisverzekering.

:smt006 Monique
zo, 11/20/2005 - 11:24 Permalink
minique

volgens mij wordt het alleen door de kaakchirurg vergoed... :-? (is nu al zo, verandert ook niet volgens mij). Vanuit aanvullende verzekering kan het natuurlijk wel vergoed worden, scheelt per maatschappij en/of polis...

:smt006 Monique
zo, 11/20/2005 - 12:05 Permalink
de digitale tandarts

Tandheelkunde zit niet in de basisverzekering en zal dus zelf of door een aanvullende tandartsverzekering betaald moeten worden.

De kaakchirurg wordt wel vergoed, maar eventueel gaat dit wel ten koste van je no-claim korting en je eigen-risico.

Met vriendelijke groet.
zo, 11/20/2005 - 22:35 Permalink
Ingrid26

Ik heb navraag gedaan bij mijn verzekeringsmaatschappij extracies worden volgend jaar niet vergoed door mijn verzekeringsmaatschappij.
Dus ik moet ze dit jaar nog laten trekken zodat het me niet teveel geld gaat kosten. Het word nu door mijn verzekeringsmaatschappij nog voor 75% vergoed :( .
Dit is toch eigenlijk waanzin of ligt dat nou aan mij? :smt011
Zoiets hoort toch gewoon voor 100% vergoed te worden?
Nou moet ik dus mijn best gaan doen om voor 2006 aan de beurt te zijn en ze gelijk alle 2 laten trekken en daarvoor moet ik 2 keer terug komen, want ze zitten helaas elk aan 1 kant (das balen voor mij dus, kan niemand wat aan doen natuurlijk) :smt011 .
Ik ben basis en aanvullend verzekerd en ook nog voor 500 euro voor de tandarts. En nog moet ik betalen.
Is mijn boosheid terecht?


Gr Ingrid
di, 11/29/2005 - 16:48 Permalink
vV

ach..als het wel 100% vergoed zou worden zou je dat ook weer in je premielast terug zien denk ik.

Overigens staat het je vrij begin volgend jaar over te stappen naar een andere maatschappij die het wel vergoed (maar dat zie je dus waarschijnlijk terug in de premie..)

Persoonlijk ben ik van mening dat bepaalde zaken eigenlijk toch wel in de basisverzekerinmg thuishoren. Extractie`s is daar 1 van
, maar dan wel met beperkende maatregelen.
di, 11/29/2005 - 17:36 Permalink
Ingrid26

Ik heb inmiddels begrepen dat er nog wel een paar mogelijkheden zijn dus dat ga ik even met mijn ta bespreken. Wat dat betreft doet mijn ta nooit zo moeilijk. Met het nieuwe zorgstelsel gaat een hoop veranderen, dat is wel duidelijk. Overigens krijg ik het nu ook niet voor de volle 100% vergoed maar voor 75%.


Gr Ingrid
wo, 11/30/2005 - 06:12 Permalink
jolande

Ik heb ook een vraag over het trekken van verstandskiezen:

ik voel er eentje een klein beetje doorkomen, en nu wil ik me voor 2007 dus verzekeren voor tandheelkunde. mijn ta heeft afgelopen jaar ook geconstateerd dat er op drie plaatsen hele kleine gaatjes aan het ontstaan zijn, die wel een keer gevuld zullen moeten worden (tot nu toe heb ik geen gaatjes...).

in ieder geval, voor gaatjes ed weet ik dat ik een tandverzekering moet afsluiten, maar voor mn verstandskiezen is dat nogal dubieus.
het trekken wordt binnen mijn aanvullende verzekering wel vergoed, maar alleen als de kaakchirurg het doet.
is dat gebruikelijk? of kan mijn tandarts het ook? waarop wordt die keuze gebaseerd?

en ik kan helemaal niet tegen pijn en prikken en bloed enzo, kan het ook onder totale verdoving? mag je dat zelf kiezen?

wie kan mijn vragen beantwoorden? alvast bedankt!
do, 12/07/2006 - 09:50 Permalink
Newtan

Hallo Jolande

Blijkbaar heb jij een normale tandarts. Eentje die je uit de problemen helpt, pas als die er zijn en je ruim op tijd waarschuwt. Wat zei zij/hij over die verstandskies?

De meeste verstandskiezen kunnen namelijk gewoon blijven werken. Als je kaak er genoeg ruimte voor heeft.

Wat betreft de verzekering: trekken zit doorgaans in het standaardpakket voor de aanvullende tandartsverzekering. En niet in een gewone aanvullende.
Of de kaakchirurg het uit die tandartsverzekering doet, of uit het basispakket volgend jaar, dat weet ik niet.

Als je dat wilt, kun je natuurlijk onder narcose of met lachgas de kies eruit laten halen. Wie dat doet, vind je hier op tandarts.nl (hoofdpagina). Maar misschien weet je tandarts wel iemand die dat doet.
do, 12/07/2006 - 17:56 Permalink
jolande

bedankt!

mijn kaak, vooral mijn onderkaak, is vrij smal en hij voorspelde dat ze er uit zouden moeten, wanneer ze door zouden komen.

ik heb mijn zorgverzekeraar gebeld en die zeggen dat ze het alleen vergoeden wanneer een kaakchirurg het doet. maar kan ik dat kiezen? als mijn tandarts het zelf wil doen, kan ik dan alsnog om een kaakchirurg vragen?
do, 12/07/2006 - 20:10 Permalink