Verschillen in rekening opnieuw vastzetten Etsbrug

Author:
Etsie
Posted:
di, 08/02/2016 - 17:07
Hoi,

Ik heb een etsbrug die vandaag voor de vierde keer is vastgezet. Mijn eigen tandarts is op vakantie, maar gelukkig kon ik bij een andere tandarts terecht. Van de 4 keer opnieuw vastzetten moest ik 2 keer bij een andere tandarts langs, omdat mijn eigen tandarts er niet was.

Wat mij opvalt is dat mijn eigen tandarts een rekening van meer als 50 euro opstuurt voor het vastzetten van de etsbrug, terwijl ik bij de 2 andere tandartsen voor 20 euro klaar was. Ik zie ook verschillen in de codes, mijn eigen tandarts hanteert ''Opnieuw vastzetten plakbrug" en de andere 2 tandartsen hanteerden "Opnieuw vastzetten niet plastische restauraties". Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen die 2 prestaties? Ik heb helaas geen tandartsverzekering en vind de verschillen in rekening wel heel groot zo.
Grappa

De rekening van je eigen tandarts was juist. Ik vermoed dat de waarnemende tandarts de code voor een kroon (die dus niet bedoeld is voor een etsbrug) heeft gebruikt omdat het weinig werk betrof of om andere redenen. Een etsbrug die regelmatig vastgezet moet worden heeft zijn langste tijd gehad denk ik. Misschien eens praten met je tandarts over een andere oplossing.
di, 08/02/2016 - 21:56 Permalink