Verklaring tandarts! Wat betekent dat?

Author:
Panfluit
Posted:
di, 11/15/2005 - 07:42
Ik heb al veel sites bezocht van zorgverzekeraars omdat ik graag een goede tandartsverzekering wil net zoals voorheen. Mijn huidige verzekeraar, maar ook anderen vragen voor een tandartsverzekering een verklaring van de behandelend tandarts. Wat betekent dat? Een briefje van de tandarts dat ik gesaneerd ben. Een vragenlijst van de verzekeraar? Is zo'n verklaring per verzekering verschillend.
Weet iemand hier het antwoord op?

Er zijn er ook die geen verklaring vragen, maar als je je basis etc. liever verzekert bij iemand anders kun je daar niets mee.
vV

er zijn eigenlijk 2 soorten verklaringen, een beperkte die eigenlijk alleen inhoudt dat er op het moment van ondertekening de uitspraak wordt gedaan dar er op dat moment geen grote behandelingen gepland zijn en dat dat in het komende jaar ook niet te verwachten is. Een onverwacht afbrekende kies waar een kroon op gemaakt moet worden valt hier uiteraard niet onder (want niet voorzien). Over het algemeen is zo`n verklaring alleen van toepassing op uitgebreide behandelingen zoals kronen, parodontologie , orthodontie.

Een 2e verklaring is veel uitgebreider, hierop moet de tandarts alle aanwezige vullingen, kronen, missende tanden/kiezen, kanaalbehandelingen etc aangeven, vaak vergezeld van recente Bite-wing foto`s. Hiermee bepaalt de verzekering het risico wat ze lopen, oftewel veel grote vullingen, dus groot risico op kronen, dus meestal geen of beperkte acceptatie voor de uitgebreidere verzekeringen. Naar ik begrepen het zou het wel eens kunnen zijn dat de eerste verklaring per 1-1-06 niet gevraagd gaat worden, voor de uitgebreidere aanvullende verzekeringen de 2e nog wel. Maar dat geldt ook wanneer men een bestaande verzekering bij de zelfde verzekeraar wil ophogen naar een uitgebreidere vorm.
di, 11/15/2005 - 09:33 Permalink
Panfluit

Dank u wel voor het snelle antwoord, ik zal maar eens navragen wat mijn huidige en toekomstige verzekering verwacht in de gewenste verklaring.

Groet Gabrielle
di, 11/15/2005 - 11:18 Permalink
Panfluit

Zojuist ontving ik het magazine van mijn huidige zorgverzekeraar. Daarin staat vermeld dat een verklaring alleen noodzakelijk is voor mensen die voor het eerst een uitgebreide tandartsverzekering afsluiten.
Ik hoef nu dus geen verklaring te overleggen. Hele geruststelling.

Misschien zijn er meer verzekeraars die deze regeling hanteren.
wo, 11/16/2005 - 13:06 Permalink
vV

wat ik begrepen heb zal er vanwege concurrentieoverwegingen "makkelijker" hiermee omgegaan worden t/m maart. Er is dan geen verklaring nodig, behalve voor de hoogste aanvullende verzekeringen.

Indien u bij dezelfde verzekering blijft krijgt u een pakket aangeboden wat ongeveer hetzelfde zou moeten zijn als u nu verzekerd bent. In deze gevallen is voor een hogere polis waarschijnlijk wel een verklaring nodig.

Met name bij verzekeringen die de aanvullende pakketten op een geheel andere manier gaan opzetten (zoals bv Menzis , vh Amicon/Geove) is er met enige discussie wellicht ook wel iets te bereiken.. De nieuwe pakketten zijn zodanig anders van opzet, dat er ongetwijfeld discussie komt over wat een vergelijkbaar aanbod/pakket dan wel is.
wo, 11/16/2005 - 13:35 Permalink