Verhogen tandartsverzekering niet mogelijk?!

Author:
Amanda010
Posted:
ma, 11/17/2014 - 23:34
Hallo,
Ik heb op dit moment een 3 sterren tandartsverzekering bij het Zilveren Kruis en heb deze zojuist willen verhogen naar 4 sterren (€ 1250,00 vergoeding p.j.). Ik moest wat vragen beantwoorden en nadat ik had aangegeven dat ik ooit een wortelkanaalbehandeling en een tandvleesreiniging heb gehad kreeg ik de melding dat het daardoor niet mogelijk was om mijn verzekering te verhogen. Als ik het goed begrijp kunnen mensen die dus nooit tand problemen hebben zich maximaal verzekeren en mensen die het hard nodig hebben die moeten dus het merendeel uit eigen zak betalen. Is hier een oplossing voor? Ik heb op vergelijkingssites nog wat verzekeringen vergeleken maar kom niks tegen wat boven de € 1000 per jaar vergoed.

Groetjes,
Amanda.
abbywatt1

Ik zag net dat je bij Zorg en Zekerheid, zonder tandartsverklaring 85% tot 1000,00 euro vergoed kunt krijgen met het pakket AV Totaal en met een partner kun je dan ook nog de tandartskosten delen voor een bedrag van 9,50 per maand extra.

Leuk, maar dan zit je wel vast aan een aanvullend pakket.

Bij sommige verzekeraars kun je wel overstappen als je al een uitgebreide tandartspolis hebt.

Bij de verzekering Energiek (Salland) , zijn de tandartsvragen beduidend anders dan bij achmea. Kun je ook proberen.

Succes
di, 11/18/2014 - 10:46 Permalink
vV

waarom wil je een zo hoge verzekering afsluiten? het merendeel aan extra vergoeding ben je gelijk kwijt aan extra premie. Heeft alleen zin als je van plan bent het ten volle te gebruiken....En verzekeraars zijn ook niet gek..die zien dit aankomen, kost ze geld dus minder winst en dat is nu net niet de bedoeling.
Ixorg zou dan een goede zijn, planmatig gaan werken en ipv premie betalen zelf gaan sparen.
En kijk eens op internet, is denk ik de enige die echt helder is ook over de kleine lettertjes en rendement van dergelijke polissen. Overzicht is nog niet compleet zag ik net, maar is best veel werk, en nog niet alles is bekend.
di, 11/18/2014 - 13:00 Permalink
Amanda010

Bedankt voor jullie reacties!
De €1000,00 vergoeding die ik nu heb is niet voldoende dus als ik een hogere verzekering heb wordt ook deze optimaal benut. Ik heb veel kiezen met oude vullingen die vroeg of laat voor problemen gaan zorgen, dit jaar heb ik 3 wortelkanaalbehandelingen gehad, is er een kies getrokken en heb ik een tandvleesreiniging gehad omdat er paradontitus geconstateerd is. Voor volgend jaar staat er het plaatsen van een kroon, een wortelkanaalbehandeling en de 2 jaarlijkse behandelingen bij de mondhygiëniste op de planning en wat er eventueel nog bijkomt dus met € 1000,00 red ik dat sowieso niet dus wat is wijsheid? Als ik het allemaal moeiteloos zelf had kunnen bekostigen had dit geen punt geweest uiteraard.
di, 11/18/2014 - 18:03 Permalink
vV

Kroon jaartje uitstellen wellicht.
Wat jij wilt heet in verzekeringstermen " een brandend huis verzekeren" en dat doen ze dus niet. Elke hogere polis zal je het porbleem van selectie tegenkomen. Er zijn steeds minder mensen die een verzekering afsluiten, dus minder om de latsen over te verdelen. Je ziet nu al dat er premies van 50 of meer procent tov de maximum vergoeding betaald moeten worden.
Het kan op een bepaald moment, in relatie tot wat zij aan winst willen maken erop, en dat willen ze, niet meer uit voor de verzekeraars.

Optie is, ervan uitgaande dat volgend jaar de belastingaftrek ervoor nog steeds bestaat, de verzekering helemaal schrappen, een leninkje aangaan ervoor, alles wat in 2015 gebeurt ( en dat is dan alles wat er nog gedaan moet als je slim bent en het kan allemaal) van de belastingaftrek gebruik maken.
Werkt natuurlijk alleen als drempelbedrag het zinvol maakt, maar als het kan betaalt defiscus de rente op de lening, en meer, en of je nu maandelijks premie betaalt of een restant lening aflost maakt ook niet heel veel uit.
di, 11/18/2014 - 20:07 Permalink
Amanda010

De kroon een jaar uitstellen is denk ik best een risico, kies was afgebroken en is opgevuld maar ik heb de ziekte van crohn wat voor orale afwijkingen zorgt en in combinatie met de medicatie die ik slik zorgt dat er dus voor dat ik steeds opvlammingen heb in verschillende kiezen. Het is nu gelukkig even rustig en hopelijk blijft dat zo tot Januari. Een lening afsluiten ervoor kan dus ook niet door mijn financiële situatie maar ik vrees dat de tandproblemen voorlopig niet over zullen zijn maar er zou toch wat moeten zijn voor mensen zoals ik lijkt me?
di, 11/18/2014 - 23:08 Permalink
vV

ok, maar dat is een ander verhaal wellicht.
Onder voorwaarden kan dit wellicht (deels) onder de regeling bijzondere tandheelkunde vallen. Mits goed onderbouwd, goed zorgplan, korte en lange termijn. Onderbouwing moet ook bestaan uit verklaringen van specialisten mbt ziekte en medicatie en invloed daarvan op gebit en historie van de ziekte en beeld in de mond.
Oftewel de relatie slecht gebit en de ziekte moet er zijn en duidelijk aantoonbaar zijn. En het plan moet ook in de pas lopen met de risico's.
Eigenlijk iets wat de tandarts moet weten en gewoon kan aanvragen met bijbehorende verklaringen.
Anders om verwijzing CBT vragen.
wo, 11/19/2014 - 08:28 Permalink