Vergoeding techniekkosten

Author:
Lolaatje
Posted:
di, 12/01/2009 - 21:42
Van wat ik heb begrepen, vergoeden niet alle maatschappijen techniekkosten van de tandarts.

Nu kan ik in de voorwaarden van het Zilveren Kruis niets terugvinden over techniekkosten. Er staat alleen dat o.a. consulten en vullingen voor 100% vergoed worden en overige codes voor 75%. Kan ik er dan vanuit gaan dat techniekkosten onder die overige codes vallen of dient dat specifiek ergens in de voorwaarden genoemd te zijn?
Spiegeltje

Lekker vage voorwaarden :smt018 Ik zie het zo gauw ook niet ergens staan. Wel bij jongeren tot 22 jaar. Je kunt de verzekeraar bellen voor info maar het is maar de vraag of je iemand aan de lijn krijgt met enige kennis van zaken. Het is vrij druk op de call centra aan het eind van het jaar met veel onervaren medewerkers die - net als u en ik - ook gewoon even de voorwaarden er bij moeten halen en dan niks kunnen vinden waarschijnlijk....

Ik zou zeggen: kies een verzekeraar met simpele voorwaarden, dan weet u waar u aan toe bent. Een bepaald bedrag per jaar en vast vergoedingspercentage voor alle tandartskosten is de beste garantie voor het voorkomen van verrassingen achteraf.
wo, 12/02/2009 - 00:06 Permalink
Lolaatje

Bedankt voor de moeite! Ik vond het ook zo frappant dat het bij jongeren tot 22 jaar wel genoemd staat.

Ik ga vanavond maar weer wat voorwaarden van andere verzekeringen uitpluizen. Zouden er nog maatschappijen met simpele (of beter heldere) voorwaarden bestaan? Ben benieuwd..
wo, 12/02/2009 - 16:49 Permalink