vergoeding tandheelkunde

Author:
roko72
Posted:
wo, 11/26/2008 - 22:55
Hallo allemaal,

Ik ga overstappen ivm noodzakelijk medicijnen voor mijn kind, die bij "stadholland" wél vergoed worden.

mijn vraag is echter:

Hoe kijken jullie als proffesionals tegen de vergoedingen die men hanteerd vwb de tandheelkunde??

http://www.stadholland.nl/Consumenten/default.aspx?page=dekkingsoverzicht

Willen jullie kijken, en mij vertellen of het acceptabel is??

Hartelijk dank vast.

Roger
Spiegeltje

Stad Holland heeft, als een van de weinige verzekeraars, geen aparte tandartsverzekeringen. De vergoedingen maken deel uit van een serie aanvullende verzekeringen. Dus als je tandartskosten goed wil verzekeren zit je automatisch vast aan allerlei extra's die je misschien niet interesseren. Of dat handig is? Ik vind van niet, omdat je minder keuzevrijheid hebt. Zij noemen dat "overzichtelijk" . Maar vergelijken qua premie en vergoedingen is zo niet goed mogelijk.

In het algemeen kun je wel stellen dat een tandartsverzekering waarbij alle codes worden vergoed (tot een maximum bedrag) de voorkeur heeft boven verzekeringen die slechts bepaalde codes vergoeden. Dat laatste geeft in de praktijk vaak kopzorgen en kan tot onaangename verrassingen leiden. Met de eerste soort weet je veel beter waar je aan toe bent.

StadHolland heeft overigens beide soorten, maar de goede soort alleen bij de duurdere verzekeringen. Als u die toch wilt nemen, i.v.m. de medicijnen, is het wellicht een goede keuze. Let ook op de hoogte van het maximum bedrag.
wo, 11/26/2008 - 23:26 Permalink