vergoeding paradontoloog code T21?

Author:
maass
Posted:
wo, 03/12/2008 - 13:09
Eind 2007 ben ik via mijn werkgever overgestapt naar een collectieve verzekering van Agis met het meest uitgebreide dekkingspakket.
Omdat ik in 2008 paradontologische zorg nodig zou hebben, heb ik nog expliciet nagevraagd of dit volledig vergoedt zou worden. Na bevestiging ben ik overgestapt van Izz naar Agis.
Spijtig genoeg, want nadat ik de offerte van de paradontoloog had ontvangen en ik het een en ander nogmaals na heb gevraagd bij Agis voor absolute zekerheid, werd mij verteld dat codeT21 niet vergoed zou worden. Dit is notabene de code die aangeeft dat het om een behandeling door de paradontoloog gaat!!!
De medewerkster van Agis stelde na mijn teleurstelling voor om de code door de paradontoloog te laten veranderen in T22, maar ik heb van de paradontoloog begrepen dat dit de code voor mondhygiene is.
T21 is bovendien het hoogste bedrag van deze offerte. Dat zou betekenen dat ik deze voor mij noodzakelijke behandeling(o.a 2 pockets van 10 mm) niet kan laten uitvoeren.
Wie heeft hier ervaring mee en kan mij het e.e.a uitleggen en vertellen wat ik hier nog aan zou kunnen doen.
Vriendelijke groet en alvast hartelijk dank voor het meedenken,
Maas
Spiegeltje

Voor de initiële behandeling van pockets heb je inderdaad twee tarieven: T21 voor een tandarts en T22 voor een mondhygieniste. Het gaat om dezelfde behandeling, maar de tandarts is duurder. Een parodontoloog is in dit verband gelijk te stellen met een tandarts.

Ik heb even de polisvoorwaarden erbij gehaald en kan zo gauw niet terugvinden op grond waarvan de code T21 niet vergoed zou mogen worden. Als ze geen contract hebben met een behandelaar wordt blijkens de voorwaarden de UTP code vergoed, in dit geval voor de parodontoloog dus T21. Het kan volgens mij daarom niet zo zijn dat de verzekeraar gaat bepalen dat u dat maar door een mondhygieniste moet laten doen omdat dat goedkoper is.

Het beste kunt u nogmaals even contact opnemen en vragen op welke polisvoorwaarde(n) ze zich precies beroepen. Dan kunnen we verder kijken wat het beste is.

Wat is precies de verzekering die u bij Agis heeft lopen?
wo, 03/12/2008 - 14:15 Permalink
mecánico para …

misschien mosterd na de maaltijd maar heeft u die bevestiging van vergoeding telefonisch gekregen? Want dat wordt dan wellus/nietus. Juist het verhaal bij overstappen wens ik hetzelfde pakket moet altijd schriftelijk met naam van een medewerker worden gegeven.
Overigens, in het meest uitgebreide pakket geen code t21 dat zou voor mij per direct reden zijn terug te gaan naar waar ik vandaan kwam wegens alsnog opgeworpen beperking in vergoeding.
Dat t22 wel mag is kul want niet elke tandarts heeft een mondhygieniste, en niet elke mondhygieniste heeft de qualiteit en de mogelijkheid om die pocket na initiele behandeling ook door te behandelen in het paroprotocol dmv een chirurgische behandeling.

Ergo, u heeft een mondelinge bevestiging zonder een poot om op te staan, en alleen door uw overstap van de vorige naar de huidige veroorzaakt. Ik zou vrolijk terug willen naar de vorige verzekering, met opgaaf van reden en tegen de baas zeggen dat die collectieve verzekering stinkt.

(ow ik hoor de mondhygienistes al schreeuwen dat ze dat beter kunnen dan een tandarts........heerlijk)
wo, 03/12/2008 - 16:28 Permalink
Spiegeltje

Ik vraag me ook af of het in de haak is als een verzekeraar verzoekt om een foute code op te geven (de mondhygoenistecode T22, indien behandeld door een tandarts-parodontoloog). Ze hadden dan moeten zeggen, oké T21gedeclareerd?, maar we vergoeden maximaal T22.Even los van de vraag of weigering om T21 te vergoeden uberhaupt conform de polisvoorwaarden is.

Maass, heb je nou wel of niet al gedeclareerd en een afwijzing op schrift? Zo niet, gewoon declareren en kijken wat er gebeurt. Praatjes aan de telefoon is een ding, maar laat ze eerst maar de daad bij het woord voegen. Allles wat niet wordt gedeclareerd hoeven ze zo niet te vergoeden natuurlijk.
wo, 03/12/2008 - 17:28 Permalink
Holmes

Ik heb even gekeken in de polisvoorwaarden van AGIS maar er staat niets vermeldt over het feit dat de T21 niet betaald zou worden. Ik zou daarom gewoon de behandeling declareren en als ze niet willen vergoeden een mooie brief sturen en aangeven dat u volgens de polisvoorwaarden recht heeft op een vergoeding van 75%.
do, 03/13/2008 - 08:41 Permalink
vV

ik zou nooit teveel waarde hechten aan telefonische info verstrekt door telefonistes bij zorgverzekeraars.. 9 van de 10 weten zelf niet waar ze het over hebben..helaas.. ZO vaak gehoord dat er verkeerde/onjuiste info verstrekt wordt, en achteraf heb je geen poot om op te staan, want geen bewijs, en de meesten weten ook niet meer wie ze gesproken hebben..
do, 03/13/2008 - 09:51 Permalink
maass

Dank voor alle reacties.
Ik heb inmiddels de salarisadministratie van mijn werkgever ingeschakeld omdat Agis met mijn werkgever de afspraak heeft dat het pakket met vergoedingen (av comfort extra pakket 2 (collectief) identiek zou zijn aan dat van mijn vorige zorgverzekeraar (izz).Ook heb ik inmiddels contact gehad met een dame van het hoofdkantoor van Agis die het voor mij gaat uitzoeken.Ook zij vond het vreemd omdat deze code bij de meeste zorgverzekeraars wel wordt vergoedt.
Aankomende week wordt ik hierover teruggebeld.
Ik wacht af.
Vriendelijke groet en nogmaals dank,
Maass
vr, 03/14/2008 - 21:40 Permalink
mecánico para …

Ook heb ik inmiddels contact gehad met een dame van het hoofdkantoor van Agis die het voor mij gaat uitzoeken.Ook zij vond het vreemd omdat deze code bij de meeste zorgverzekeraars wel wordt vergoedt.



HAHAHAHA, de gespeelde verbazing. AGIS is geen amateurclub zeg. overigens, terugbellen? Maar wel naam noteren en schriftelijke bevestiging vragen. Ze werken goed als ze onder druk staan. met name de toezegging "overname identiek pakket" heel plezierig!!

succes
vr, 03/14/2008 - 21:55 Permalink
maass

Beste lezer,
Goed bericht van Agis.
Ik heb mijn salarisadministratie ingeschakeld, en nadat zij contact hebben gehad met iemand van relatiebeheer zakelijke markt van Agis is alles opgelost.Iedere code die op mijn offerte vermeld staat wordt volledig vergoed, dus ook de T21.
Ik heb deze toezegging ook op schrift!!
Nogmaals allen dank voor het meedenken!!
Vriendelijke groet,
Maass
za, 03/29/2008 - 13:00 Permalink