Vergoeding paradontitus basisverzekering

Author:
Cerise
Posted:
di, 05/31/2016 - 11:57
Beste dames, heren,
Ik heb gezocht naar antwoorden op mijn vraag, maar die zijn allemaal redelijk gedateerd (2010). Vandaar een hernieuwde vraag:
Ik heb parodontitis, een basisverzekering CZ, zonder aanvullende tandverzekering en een begroting voor een behandeling à € 1500,00
Bij navraag bij CZ kom ik niet in aanmerking voor een vergoeding.
Het gaat mij niet om de esthetische waarde van een behandeling maar om mijn gezondheid. Ik heb een lichte vorm van COPD, juist een griep en long- en kaakontsteking gehad (2 maanden, nog steeds verhoging). De behandeling is noodzakelijk i.v.m. de kans op her-infecties (met alle gevolgen van dien) en steeds terugkerende problemen aan het botniveau en tanden en kiezen.

Ik begrijp er eigenlijk helemaal niets van. Als ik voor een zwerende grote teen een behandeling nodig heb, wordt dat wel vergoed, voor een parodontitis niet terwijl de noodzaak daarvan om behandeld te worden overduidelijk is aangetoond.
Ik maak me zorgen hoe het nu verder moet, want ik kan echt geen € 1500,00 betalen.
Ik vind het niets meer dan normaal dat ik een eigen bijdrage moet betalen en een eigen risico heb. Dit valt me echter enorm tegen en ik maak me er ook erg ongerust over.

Ik wil ook graag het probleem oplossen en vraag me af of iemand hiermee ervaring heeft.
Is het antwoord van CZ terecht, kan ik in beroep, etc. etc.

Alvast heel hartelijk dank
Vriendelijke groet
Cerise
abbywatt1

Helaas heb je geen aanvullende verzekering genomen voor eventuele problemen die in zich in de mond afspelen.
Je zegt noodzaak om dit te behandelen, maar niemand behalve jijzelf bent er vanuit gegaan dat er niets nodig was om te verzekeren.

Een verzekering is nodig voor alle gevallen waarbij je niet voor onnodige kosten komt te staan die je dan niet kan betalen.
Zoals je waarschijnlijk een brand- of W.A. verzekering ook afgesloten hebt.
En als je dat wel kan betalen, is het de vraag nog maar of je je dan moet verzekeren.

Ja de problemen zullen dus moeten wachten tot 2017 wanneer je weer een nieuwe verzekering kan afsluiten.
Of dat verstandig is van onze overheid die bepaalt wat er binnen de basisverzekering valt.........tsja daar valt over te twisten.
di, 05/31/2016 - 13:33 Permalink
zel'dovich

Als antwoord op door abbywatt1

Tandheelkundige kosten mogen op grond van de wet i.d.d. niet worden vergoed door CZ vanuit de basisverzekering ook al zouden zij dat willen. Het heeft m.i. geen zin hier werk van te maken. Er zijn wel een paar uitzonderingen op deze regel maar uw geval valt daar duidelijk niet onder. Voor het behoud van uw gebit is behandeling wel nodig. Er is geen echte oplossing. Het vinden van een verzekering voor deze behandeling kan ook lastig zijn (" een brandend huis kun je niet verzekeren" ). Misschien kan de behandeling in fasen worden uitgevoerd of valt er een betalingregeling te treffen. U kunt ook informeren bij de gemeente of ze u willen kunnen bijstaan maar de kans erop is niet groot. U had u aanvullend moeten verzekeren is dan vaak het argument. Verder zie ik geen opties.
.
wo, 06/01/2016 - 00:40 Permalink