Vergoeding narcose verstandskiezen

Author:
Sabrina Noren
Posted:
vr, 09/25/2015 - 14:09
Hallo,
Ik moet alle vier mijn verstandskiezen laten verwijderen, en wil dit vanwege extreme angst onder narcose laten doen door de kaakchirurg in het ziekenhuis. De kaakchirurg heeft de aanvraag ingediend bij mijn verzekeraar (Interpolis), maar nu geven zij aan niks te vergoeden. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en tips heeft voor een manier van indienen of een verzekeraar die dit wel vergoedt? Alvast bedankt! Sabrina
Grappa

De kaakchirurg moet een medische indicatie aangeven voor de narcose. Angst is dat vaak niet want in het geval van angst bij mensen die hun eigen gebit nog hebben is narcose alleen zinvol als onderdeel van een behandeling van de tandartsangst en in gevallen van acute klachten.
De verzekeraar zal dus de aanvraag vaak afwijzen.
di, 10/06/2015 - 11:13 Permalink
Sabrina Noren

Als antwoord op door Grappa

Dankjewel voor je reactie, Grappa. Ik wil best (graag) een traject ingaan met het CBT voor angstbehandeling, echter zo lang kan ik nu niet wachten aangezien er al ontsteking zichtbaar is bij mijn verstandskiezen. En als ik dan eerst zo'n behandeltraject moet doorlopen, wordt dat natuurlijk van kwaad tot erger en dan ben ik nog verder van huis... en bij het CBT kunnen ze mijn verstandskiezen niet verwijderen want dit moet door een kaakchirurg gebeuren. Dus dat lost het helaas niet op!
Ik ben dus bang dat ik de kosten zelf zal moeten voldoen. In ieder geval bedankt voor de informatie.
ma, 10/12/2015 - 09:40 Permalink