Vergoeding na langdurig verzuim?

Author:
KarelV123
Posted:
di, 04/12/2011 - 11:57
Hallo,

Ik ben een van de vele mensen die, als gevolg van een onbestemde tandartsangst, jarenlang verzuimd heeft om te gaan. Nu zou ik toch graag weer eens de tandarts bezoeken, aangezien mijn gebit er niet op vooruit gaat (terugtrekkend tandvlees bij één tand, vorming van tandsteen - ook op de blootliggende hals van de betreffende tand -, als gevolg daarvan een slechte adem, en ongetwijfeld ook (een) gaatje(s)).

Mijn vraag is deze: heeft mijn jarenlange verzuim consequenties voor het vergoeden van de behandeling door de verzekering? Ik realiseer me namelijk dat verslechtering van het gebit goeddeels mijn eigen schuld is, maar ik ben een armlastige student en zal torenhoge rekeningen niet (volledig) kunnen betalen.

Ik hoop dat jullie je licht hierover kunnen laten schijnen.
Ik ben verzekerd bij de Friesland Zorgverzekeraar: basisverzekering met AV Tand Extra.

Mijn dank!

Karel
advies

Het jarenlang niet naar de tandarts geweest zijn, zal je door de verzekering niet worden aangerekend. Je kunt gewoon een afspraak bij de tandarts maken. De tandarts zal de situatie in je mond beoordelen en eventueel achterstallig onderhoud constateren. Je kunt dan vragen om een behandelplan/begroting. Op basis van de begroting kun je, eventueel in overleg met de verzekering, helder krijgen wat je wel en niet vergoed krijgt.

Het ziet er naar uit dat je vrij goed bent verzekerd voor tandheelkunde. Gewoon even een afspraak maken bij de tandarts en dan verder besluiten op basis van het voorgestelde behandelplan.
di, 04/12/2011 - 15:59 Permalink