Vergoeding mondhygiene en Menzis overstappen naar?

Author:
rik.den.haag
Posted:
wo, 09/12/2007 - 20:20
Ik ben verzekerd bij Menzis met Tandverzorgd 3 en ik moet in verband met paradontitis 3 tot 4 keer per jaar naar de mondhygieniste. Ondanks dat ik de duurste verzekering heb blijkt nu dat Menzis maar 1 behandeling bij de mondhygieniste per jaar vergoedt voor 75%. Aangezien ik 3 tot 4 keer per jaar moet vind ik dat een beetje jammer.. Te meer omdat ik qua alles de duurste verzekering heb bij Menzis en tot op heden alleen nog maar nota's voor de tandarts (controle) en mondhygieniste heb ingediend, dus geen andere ziektekosten of iets dergelijks (en gelukkig maar natuurlijk).

Wat ik me afvraag is of ik bij een andere verzekeringsmaatschappij meer vergoed krijg wat betreft mondhygiene en zo ja welke maatschappij gunstig zou zijn voor mij? En kan ik zomaar overstappen of moet ik wachten tot het einde van het jaar of iets dergelijks?

De mondhygiene is niet de enige reden dat ik wil overstappen. Ik heb onlangs een aantal keren telefonisch en schriftelijk contact gehad met Menzis en ze maken er echt een potje van.. Ze maken onnodig fouten die tot een hoop verwarring leiden, aan de telefoon word je soms onvriendelijk te woord gestaan, en de medewerkers zijn blijkbaar niet in staat om simpele informatie te verstrekken. Ik heb geen vertrouwen meer in Menzis, dus ik wil weg.
Spiegeltje

Hier wat tips (die echter wat zelfwerkzaamheid veronderstellen).

Als je wilt overstappen naar een andere tandartsverzekering moet je niet alleen kijken naar de vergoedingen en premie maar ook naar de polisvoorwaarden. Verzekeraars zitten namelijk niet te wachten op paropatienten omdat die jaarlijks bovengemiddelde kosten declareren, alleen al vanwege de steeds terugkerende nazorg. Verzekeraars mogen selecteren en doen dat ook, behalve voor de minst vergoedende varianten (maximaal een paar 100 euro per jaar). Soms zijn ze ook soepeler qua selectie als je bij hun ook de basisverzekering afsluit. Voor de meest vergoedende varianten (1000-1500 euro per jaar) geldt echter altijd selectie. En door die selectie kom je waarschijnlijk niet heen.

Je zou eens kunnen beginnen met het lijstje van Lieneke en dan kijken voor welke varianten geen selectie geldt. Kijk dan naar de overige voorwaarden, want soms worden paropatienten simpelweg niet geaccepteerd of hebben een wachtttijd (komt voor jou op hetzelfde neer). Alle info is te verkrijgen op en via de websites van de diverse verzekeraars.

Misschien kun je je bevindingen op het forum zetten? Want waarschijnlijk willen wel meer mensen met parodontitis weg bij Menzis.
wo, 09/12/2007 - 21:28 Permalink