vergoeding implantaten

Author:
madelief77
Posted:
do, 06/24/2010 - 03:03
Door mijn parodontitis moet ik waarschijnlijk meerdere implantaten. Dit gaat echt duizenden euro`s kosten en ik heb maar een WW-inkomen. Bestaat er geen een tandartsverzekering die dit vergoed? Een tandartsverzekering vergoed hoogstens €1500 lijkt het als ik t op internet allemaal lees, maar als je t ziekenhuis inmoet worden deze nachten gewoon vergoed voor duizenden euro`s. Niet helemaal eerlijk lijkt mij. Moet ik dit echt allemaal zelf betalen nu?

Madelief
vV

nee er is geen verzekering die dit dekt, en geen andere regeling. Overigens is een implantaat een keuze, die ik in een mond waar meerdere elementen verloren geaag zijn door parodontologie niet zomaar zou toepassen...
Gelukkig zijn er ook andere, goedkopere oplossingen. want ""moeten"" is relatief, is deels vaak ook ""willen"" want geen losse frames willen hebben bv.
do, 06/24/2010 - 10:07 Permalink
madelief77

Mijn verzekeraar had het over een machtiging die de tandarts kon geven wegens medische noodzaak. In zulke gevallen zou er eventueel meer vergoed kunnen worden.
Waarom zou u geen implantaten aanraden en wat dan wel? En een brug is geen oplossing aangezien de 2 tanden ernaast prima zijn.

Madelief
do, 06/24/2010 - 10:21 Permalink
vV

fijn, weer iemand bij een verzekeraar die maar wat roept. Is een antwoord om van u af te zijn zeg maar, eigenlijk omdat ze het niet weten of geen nee willen zeggen.

ALs de keis vanwege paro verloren is moet de paro wel 100% onder controle zijn. Maar zoals gezegd het is een keuze. een frame kan ook, tijd om te sparen, tzt vervangen door implantaat met kroon. Of gewoon niet opvullen. Maar medische noodzaak? nee niet bepaald.
do, 06/24/2010 - 11:34 Permalink
madelief77

Gewoon niet opvullen???

Nou dit vind ik echt n heel vreemd antwoord voor een tandarts, ik ga toch niet met een fietsenstalling in mijn mond rondlopen.
Wanneer is iets wel medische noodzaak dan?

En afwachten tot de parodontitis genezen is? Waarom, die tand is er dan toch al uit..
do, 06/24/2010 - 15:06 Permalink
vV

omdat de bacterien die een rol spelen bij de paro ook implantaten verloren laten gaan... en zeker als paro de oorzaak van verlies van de keizen is, sta ik in ieder geval niet achter implantatie. rookt u ook?
Welke kies (kiezen) betreft het, van voren bezien?
do, 06/24/2010 - 15:27 Permalink
vV

Gewoon niet opvullen???

Nou dit vind ik echt n heel vreemd antwoord voor een tandarts,


mag u vinden, ik ben ook een rare tandarts (zoveel onbezoldigde uren als ik hier doorbreng..)

maar even heel simpel: niet alles hoeft opgevuld of vervangen te worden, zijn veel factoren die daar een rol in spelen, en in uw specifieke geval heb ik daar geen beeld van door dat ik heel veel essentiele info mis een heldere reactie te geven op een op zich best wel heldere vraag. Moet toch heel veel meer info , eigenlijk t/m foto en parostatus hebben om een sluitende oplossing voor te stellen.
do, 06/24/2010 - 15:33 Permalink
vV

dan moet je even duidelijk zijn dat het de 2 voortanden betreft...zelfs als ik er specifiek om vraag krijg ik geen antwoord, helpt niet echt. die diverse verspreide vragen op het forum onder diverse kopjes ook niet trouwens, was handiger geweest alles in 1 topic te houden, voor het overzicht en de helderheid...ook voortanden kan best met iets anders.

wees dan dus eens helder in je vragen, en uitgebreider met infoverstrekking vooraf. Inplaats van achteraf te komen met die info en tegelijkertijd degeen die proberen te helpen af te katten op hun antwoord, wat op basis van te beperkte info gegeven is....
vr, 06/25/2010 - 18:07 Permalink
madelief77

Ik word echt bang van dit agressieve antwoord...jeetje.
Hoe kan ik hier nou foto`s plaatsen van de parodontitis etc...kan ze moeilijk jatten uit de pc van mijn tandarts. Daarbij heb ik echt verschillende vragen dus verschillende topics gebruikt. Een vergoeding plaats ik netjes in het rijtje over vergoedingen en mijn voortandprobleem in het rijtje tand en kiezen. Lijkt mij de bedoeling zo.
Reageer maar niet meer op mij VV want vind dit niet fijn, mijn angst wordt alleen maar groter voor tandartsen op deze manier.

Madelief
vr, 06/25/2010 - 23:09 Permalink
robinson

Uw tandarts kan invullen wat ie wil, maar ik zie hier geen medische noodzaak.
Als tandarts TSVI-p ken ik inmiddels wel alle trucjes, maar in uw geval, met een beetje oplettende adviserende tandarts gaat er gauw een rode streep door de aanvraag, met de aantekening dat uw tandarts eerst eens goed zijn huiswerk moet maken.
Denk eerder dat het een zoethoudertje richting u is.
vr, 06/25/2010 - 23:58 Permalink
madelief77

Wanneer is iets wel medische noodzaak dan? Als parodontitis dat al niet is, weet ik het ook niet meer. Waarom een rode streep door mijn aanvraag?
Een ziekenhuisbezoekje per nacht van duizenden euros wordt in NL wel vergoed maar als je ziek bent aan je tanden niet?
Hoe kan iemand met n min inkomen duizenden euros betalen? ik zit enorm in de schulden hierdoor.

Madelief.
za, 06/26/2010 - 00:07 Permalink
vV

ontsteking rond de implantaten.

Als je niet wilt dat ik reageer vraag ik mij af waarom je mij een pb stuurt met een vraag.
Even op het forum houden, hebben meer mensen er iets aan (daar is een forum voor).

Maar als je er niet tegen kan een verzoek te krijgen duidelijker en vollediger te zijn in je info, zal ik niet meer reageren hoor.
Lees alles zelf nog eens door, dan begrijp je mijn probleem misschien net zo als ik probeer het jouwe te begrijpen en te helpen daarbij.
za, 06/26/2010 - 11:22 Permalink