vergoeding implantaat

Author:
madelief77
Posted:
ma, 09/06/2010 - 23:19
Vorige week ben ik bij de implantoloog geweest. Ik krijg 1 implantaat, deze kost wel €3000,-.
Nu heb ik een tandartsverzekering van maar €500,- en besef ik goed dat de rest vd kosten waarschijnlijk voor eigen rekening zijn, maar geldt dit ook voor de operatieve handelingen? De extractie vd tand bijv, wordt deze niet vergoed in de basisverzekering?
Als ik naar de kaakchirurg ga krijg ik namelijk nooit een rekening, ook al heb ik mijn €500,- dat jaar al besteed. Wordt een kaakchirurg altijd vergoed ofzo?
alpifresh

Kaakchirurgie valt onder de basisverzekering (is 100% vergoeding), maar die heeft weer een eigen risico. De vraag is of een kaakchirurg een simpele extractie wil doen, alleen maar omdat dat financieel prettiger voor jou is.
De extractie van mijn tand door de tandarts laatst, kostte een paar tientjes. Zet dat genoeg zoden aan de dijk om dit door een kaakchirurg te laten doen? Of is er meer dat door hem gedaan kan/moet worden?
di, 09/07/2010 - 00:33 Permalink
Spiegeltje

Tot het einde van het jaar worden eenvoudige extracties door de kaakchirurg nog vergoed. Daarna niet meer, dan is een behandelplan nodig waaruit blijkt dat het gaat om een complexe extractie. Eigenlijk wel terecht omdat deze gewoon door de tandarts kunnen worden gedaan tegen een "schappelijk" tarief :D . Maar tot eind van het jaar geen probleem. \.
di, 09/07/2010 - 00:40 Permalink
Basset

Wat noem je schappelijk ? Bij extractie heb je verdoving nodig als je de prijs van een verdoving aftrekt van de prijs vaneen gewone extractie dan krijg je eigenlijk niets voor de extactie ...

En weet als die extractie van de kaakchirug naar ons moet dan moet dit onder dezelfde omstandigheden gebeuren als bij de kaakchirurg : operatie veld, operatiemuts , boorslangen in platic... en dan kost het net hetzelfde ...neen ...het kost de opg die daar te pas en te ompas wordt genomen minder ...

Ik hou an chirurgie en voor mij mogen ze dit ook doen met de apexresectie. Dan kunnen we dit ook eens doen zonder uitgescholden te worden in de zakken vn de patient te ziten omdat we niet naar oom kc hebben doorverwezen.

Het nmt zal wel drie avondjes cursus organiseren voor de preventieassistente en aanverwante en dan wordt deze hiervoor ook bevoegd.

sorry heb mijn avondje niet
di, 09/07/2010 - 01:31 Permalink
Spiegeltje

Ik bedoel er verder niks negatiefs mee. :D Een gewone extractie is i.d.d geen hoog tarief (méér dan schappelijk). Maar je hebt natuurlijk ook nog het tarief voor 'complexe extractie'. :D

Volgens mij blijft toch nog wel een deel van extracties bij de kaakchirurg (als de tandarts tenminste doorverwijst), zoals de lastige verstandskiezen bijvoorbeeld. Tandartstarief voor apexresectie is ook niet zo hoog, kostte 15 jaar geleden bij de kaakchirurg al 1000 gulden (heb er ervaring mee!). Soms lees ik nog wel eens op het forum dat er tandartsen zijn die het zelf doen.
di, 09/07/2010 - 09:14 Permalink