Vergoeding beugel met machtiging

Author:
GS 42
Posted:
wo, 10/06/2010 - 16:12
Hallo,

Twee en een half jaar geleden heb ik een beugel op medische indicatie gekregen. IK beet door een te kleine onderkaak mijn voortanden in de boven kaak naar voren en kapot. Ik kreeg daarom een beugel en na ongeveer anderhalf jaar moest mijn onderkaak dan operatief vergroot worden. Anders zou het hele beugelproces geen zin hebben.

Nu ben ik ik bijna klaar en heb te horen gekregen dat de operatie hoogstwaarschijnlijk niet nodig is. Dat is natuurlijk heel erg fijn, maar volgens de orthodontist moet ik dan waarschijnlijk wel de hele behandeling zelf gaan betalen omdat de medische noodzaak achteraf er toch niet blijkt te zijn. Ik schrok daar nogal van want het is een behoorlijk bedrag inmiddels.

Hoe zit dat en wat kan ik eraan doen om de behandeling toch vergoed te krijgen? Want eigenlijk kan ik er toch niets aan doen dat de medische noodzaak vervalt? Ik ben overigens bij Menzis verzekerd.

Alvast bedankt en hartelijke groeten,
GS 42
vV

ik vind het een wazig verhaal. de machtiging is verstrekt . dat er dan een deel niet gedaan wordt moet de verzekering lijkt mij alleen maar blij mee zijn....Tenzij er expliciet in de machtiging de voorwaarde staat dat het een met het ander gekoppeld is en dat anders de machtiging vervalt lijkt mij niets aan de hand.
wo, 10/06/2010 - 19:24 Permalink
Holmes

De medische indicatie was er destijds wel. Op basis daarvan is de behandeling opgestart. Ik kan me niet voorstellen dat de machtiging ingetrokken kan worden. De Adviserend Tandarts van Menzis heeft op basis van de destijds bekende gegevens ook beoordeeld dat uw probleem voldeed voor een medische noodzaak.

Verder zou ik geen slapende honden wakker maken bij Menzis.
vr, 10/08/2010 - 10:28 Permalink
GS 42

Hartelijk dank voor deze feedback. Ik ben er inmiddels zelf ook al achter dat het de informatie die ik van mijn orthodontist kreeg nergens op slaat. De machtiging is destijds toegezegd gebaseerd op de bevindingen van twee specialisten en die van verzekering. Dus dat is ook hun verantwoordelijkheid.

Hartelijke groeten,
GS 42
vr, 10/08/2010 - 23:46 Permalink