veranderen in januari .. tussentijdse nota's?

Author:
dj
Posted:
za, 12/17/2005 - 16:01
Weet iemand deze:

Als je nou bv 14 januari overstapt naar een nieuwe verzekering, je hebt niet gereageerd op het aanbod (grml vooralsnog ontvangen zonder polisvoorwaarden :smt013"), welke polis geldt er dan tussen 2 en 13?
Moon

Je huidige verzekering. Je bent verzekerd bij je huidige maatschappij tot je de polis van de oude maatschappij hebt omdat als je niet reageerd op het aanbod van je maatschappij, gaan zij ervanuit dat je bij hun blijft. Je kan tot maart zonder problemen overstappen
(je kant toch ook niet binnen 14 dagen een nieuwe maatschappij uitzoeken en vergelijken? Mensen hebben wel andere dingen te doen eind december. Hoe bedenken ze het!!!!)
za, 12/17/2005 - 16:36 Permalink
Moon

Wanneer je niet reageert op het nieuwe aanbod van je verzekering, gaat de verzekering ervanuit dat je de nieuwe verzekering accepteerd. Op 1 januari gaat dan je nieuwe verzekering in.
Je mag tussen januari en maart probleemloos overstappen tussen verzekeringsmaatschappijen.
za, 12/17/2005 - 18:32 Permalink
dj

Ja ok zo heb ik het ook begrepen. Maar dat brengt dus ook vragen met zich mee. Ik neem ff het voorbeeld van Menzis TV2 pakket, dan per 1 februari om naar Meeus aanvullende TA verzekering. (Ik heb de polisvoorwaarden van Menzis stom genoeg nog niet helaas overigens.)

De Menzis polis is een die per categorie ingrepen beperkingen stelt: 4 foto's, niet meer dan 4 vullingen etc. Ik zie geen maximumbedrag in totaal (een van de belangrijkste punten m.i. bij deze polis). De Meeus polis vergoedt vrijwel zonder beperkingen (uitz: twee M-codes en twee maal controle p.p.p.j.), maar tot een beperkt bedrag. De Meeus polis en die van Menzis zijn op hele andere principes gebaseerd, en daardoor moeilijk vergelijkbaar.

Waar het me nu even om gaat is hoe het dan gaat, de beperkende voorwaarden zijn per jaar, of per looptijd polis. Hoe vertalen die regels zich naar een periode van 4 weken? Kun je dus de 1500 euro voor orthodontie (Hoogervorst kon het gister niet zeggen :lol:) scoren, na een maand overstappen en dan de rest van de kosten bv bij Meeus binnenhalen?

PS polissen van het "type Meeus" heb ik toch het meeste gezien voor TV. Deze polissen zijn ook voor de leek makkelijk op kwaliteit te beoordelen, omdat ze doodsimpel zijn. Dit op zich is een criterium voor de NMT maar het wil niet zeggen dat het Menzis type minder geschikt is. Vast staat wel dat de laatste minder duidelijk is.
za, 12/17/2005 - 19:06 Permalink
Moon

Ik ben verzekerd bij de confior, dat is een onderdeel van de Menzis, maar de dingen die ik over de menzis heb gelezen, staan gedeeltelijk of niet in mijn polis voorwaarden. Ik wil het met liefde voor je nakijken en je antwoordden hoe het bij mij in de voorwaarden staat, maar denk dat dat weinig zin heeft.

Overigens is je verzekering te laat met de polissen en de voorwaarden, want die moest je voor 14 december binnen hebben.
Ik kreeg de ene dag mijn polis en de volgende dag gelijk het nieuwe pasje... hoezo geen keuze ;)
za, 12/17/2005 - 19:37 Permalink
dj

Dat laatste daar ben ik het mee eens Moon. Formeel moeten ze je een aanbieding doen en dat doen ze ook, alleen de specifieke polisvoorwaarden blijven achter. Duh dah duh doh.
za, 12/17/2005 - 23:12 Permalink
Moon

Dat laatste daar ben ik het mee eens Moon. Formeel moeten ze je een aanbieding doen en dat doen ze ook, alleen de specifieke polisvoorwaarden blijven achter. Duh dah duh doh.


Ow.. wacht even... nu snap ik je... je hebt wel de polis gehad, maar niet de polisvoorwaarden??? Jaaaaa, dan kan je goed beslissen... :S

Internet is vaak een kortere versie van dat soort dingen Monique. Ik zou het ook gewoon op pappier willen hebben, zodat ik ook de kleine lettertjes kan lezen.
zo, 12/18/2005 - 09:37 Permalink
minique

Ja, weet ik, ik ook, dus vandaar dat ik er van de week specifiek naar vroeg toen ik ergens een offerte opvroeg. Ik werd toen verwezen naar de internetsite, vandaar dat ik het ook hier even meldde.

Ennne... Op papier? Heb jij geen printer dan? :smt002

:smt006 Monique
zo, 12/18/2005 - 09:40 Permalink
Moon

Tuurlijk heb ik wel een printer :D Een foto printer zelfs! Ideaal ding :D
Maar dan nog... op internet vind ik vaak dat de dingen net anders beschreven worden, iets korter, zonder kleine lettertjes. Maar dat is puur mijn mening... komt waarschijnlijk door het feit dat ik alles aan wil raken. Wil de dingen tastbaar in mijn handen hebben en idd. kan dat ook als je alles uitprint, maar wil dasn nog een boekje van de verzekering hebben)
zo, 12/18/2005 - 10:02 Permalink
Panfluit

Ik ben nu verzekerd bij CZ en in het voorlichtingsboekje staat dat je tot 1 maart op kunt zeggen en dat je verplicht bent om je voor 1 mei bij een nieuwe verzekeraar aan te melden want dan wordt je met terugwerkende kracht tot 1 januari 2006 ingeschreven. Je betaalt met terugwerkende kracht premie en rekeningen uit de periode 1 jan- 1-mei worden bij de nieuwe verzekeraar gedeclareerd. Evt. nagekomen kosten kunnen de verzekeraars onderling regelen.

Groetjes Gabrielle
zo, 12/18/2005 - 10:46 Permalink
dj

Dankje. Ik heb het vermoeden dat dit idd voor iedereen geldt, het lijkt mij in ieder geval de beste manier, maareh dat geldt voor de basisverzekering denk ik.. ?

Ik heb het vermoeden dat je meerdere aanvullende pakketten bij verschillende verzekeraars af kunt sluiten. Voorbeeld
- Menzis basisverzekering
- Menzis Extraverzorgd 1
- Meeus TandartsVerzekering

maar vraag me af of dit ook gaat:
- Menzis basisverzekering
- Menzis Extraverzorgd 1
- Menzis Tandverzorgd 1
- Meeus TandartsVerzekering
zo, 12/18/2005 - 16:06 Permalink
vV

volgens mij staat altijd in polisvoorwaarden dat niet onder de vergoeding valt wat bij andere verzekeringen (ook) gedekt is.. dubbel verzekeren heeft niet zo`n zin, dan kan je die extra premie beter stoppen in een verzekering die een hoger maximum kent, en geen doolhog van kleine lettetjes zoals Menzis hanteert...
zo, 12/18/2005 - 16:37 Permalink
Panfluit

Wederom uit de algemene voorwaarden aanvullende verzekeringen CZ

De volgende kosten vergoeden wij niet:
d. kosten die u mogelijk ook vergoed zou kunnen krijgen onder een andere regeling of verzekering maar waarvan u de naam van de betreffende verzekeraar niet aan ons heeft genoemd.

Gabrielle
zo, 12/18/2005 - 18:10 Permalink
dj

Thnx. Toch zou het kunnen gaan spelen vV. . denk aan het volgende, bepaalde groepen krijgen een collectief verzekeringpakket aangeboden, met korting (Menzis ook). Stel dat die korting bv 5 euro bedraagt, dan heb je Menzis TV1 er al haast uit. Als de polisvoorwaarden dit toestaan en je kosten verwacht kunnen Menzis TV1 en bv die van Meeus elkaar goed aanvullen.
zo, 12/18/2005 - 18:52 Permalink
vV

Tja zit wel wat in... Ik vraag mij ook af of e.e.a. door verzekeringen gecontroleerd wordt.. Wij hebben als tandarts al toegang tot de verzekeringsgegevens van de meeste verzekeringen, de verzekeringen zelf zullen dit ook wel hebben. Als het nu al mogelijk is verwacht ik zelf dat dit wel uitgesloten zal gaan worden in de toekomest...
zo, 12/18/2005 - 21:54 Permalink