Veel gaatjes na verwijderen beugel

Author:
Misspixxie
Posted:
wo, 05/23/2012 - 23:02
Hallo,

Ik heb vorig jaar de beslissing genomen om een beugel te nemen. Ik had niet echt scheve tanden, maar wel zodanig dat ik mij hieraan stoorde. Ik had altijd al wel redelijk wat gaatjes, maar nooit meer dan twee tegelijk. Ik poets mijn tanden goed, ik spoel dagelijks met mondwater en ik flos zo af en toe (dit was moeilijk door de beugel). Nadat ik de beugel een aantal maanden had ben ik overgestapt naar een nieuwe tandarts. Deze constateerde dat ik redelijk wat gaatjes in mijn kiezen had en dat mijn verstandskiezen er uit moesten. Mij was door mijn oude tandarts en mijn orthodontist verteld dat ik deze mocht houden, maar achteraf bleken ze dus niet meer goed.

Nu kreeg ik een maand geleden een vreselijk lelijk gaatje in mijn snijtand. Hierdoor heb ik besloten om de behandeling bij de orthodontist te stoppen want ik had het gevoel dat mijn gebit erdoor verslechterde. Gisteren is mijn beugel verwijderd en vandaag ben ik op controle bij mijn tandarts. Ik kreeg het schokkende nieuws dat ik meer dan 20 gaatjes had, in elke tand of kies minimaal 1. Naast dat dit zeer vervelend is, kost het ook vreselijk veel geld wat ik gewoonweg niet heb...

Hebben jullie advies voor mij, zijn er speciale regelingen voor mensen met een absurd slecht gebit? Of zou ik aanspraak kunnen maken op de orthodontist, dat zij in hadden kunnen zien dat mijn gebit hier niet geschikt voor was? Het voelt zo oneerlijk dat ik zo in de kosten gedreven word door iets waar ik vrij weinig aan had kunnen doen (zegt de tandarts). Ik zit er erg mee, ik kan de kosten namelijk niet opbrengen en de mensen in mijn directe omgeving ook niet (ik heb het hier over meer dan 1000 euro).

Dankjewel!
Ortholimburg

Of zou ik aanspraak kunnen maken op de orthodontist, dat zij in hadden kunnen zien dat mijn gebit hier niet geschikt voor was?


Dat denk ik niet: je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je gebit, en beugels veroorzaken geen gaatjes, maar wel onaangepaste voeding ,zoals hoger gezegd, of inadequate mondhygiëne. Het is wat te gemakkelijk om dit op de orthodontist af te schuiven.
wo, 05/30/2012 - 00:44 Permalink